Hoogleraar Gewasbescherming: “Groenten wassen helpt niet tegen pesticiden”

Heel wat consumenten proberen hun inname van pesticiden te beperken door hun groenten en fruit voor consumptie te spoelen met water. "Maar eigenlijk heeft dat geen zin", zegt hoogleraar Gewasbescherming Pieter Spanoghe (UGent).

Meer krantenkoppen in België

Bijna 1.000 rijbewijzen ingetrokken na verstrenging beleid rond bellen aan het stuur: “Mensen brengen niet alleen hun eigen leven in gevaar maar ook dat van anderen”

GSM-gebruik achter het stuur blijft een groot probleem. Sinds 1 juni 2024, de dag waarop de politie in de kustprovincie veel strenger begon toe te zien op dergelijke inbreuken, werden al 936 rijbewijzen ingetrokken. “Mensen moeten beseffen dat afleiding tijdens het rijden supergevaarlijk is”, zegt Filiep Jodts, de grote baas van het parket West-Vlaanderen.

Lees meer »

Staking bij personeel van Brussels South Charleroi Airport: wat zijn je rechten als passagier?  

Bij een staking van het luchthavenpersoneel krijg je als passagier wél je vlucht terugbetaald of een nieuwe vlucht, maar je krijgt geen schadevergoeding. Zo’n staking wordt – in tegenstelling tot een staking bij personeel van je luchtvaartmaatschappij – gezien als overmacht. Boekte je zelf je verblijf en activiteiten voor je reis, dan zal je eventuele annulatiekosten meestal zelf moeten betalen.

Lees meer »

“Iemand nodig die zowel een ouder uit Azië, als een ouder uit Europa heeft”: leukemiepatiënt Chelly (26) blijft zoeken naar een nieuwe celdonor

Het is al een bijzonder heftig jaar geweest voor Chelly Kerkhof (26) en haar familie uit Oostende. Vorig jaar werd bij de jonge twintiger een agressieve vorm van acute leukemie vastgesteld. Om de ziekte te overwinnen, heeft ze stamceltransplantatie nodig. Jammer genoeg sloeg de eerste behandeling niet aan. Maar in plaats van in zak en as te zitten, zoekt Chelly

Lees meer »

N-VA maakt als laatste kieslijst bekend in Gistel: “Wij trekken met een zeer realistisch, maar ambitieus programma naar de kiezer”

De laatsten zullen de eersten zijn: geldt dat spreekwoord ook voor N-VA? De meerderheidspartij van schepen Wim Aernoudt sluit het rijtje van lijstvoorstellingen af.
The post N-VA maakt als laatste kieslijst bekend in Gistel: “Wij trekken met een zeer realistisch, maar ambitieus programma naar de kiezer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“60 tot 100 punten aftrek is realistisch”: deze straffen riskeert Man City op ‘proces van de eeuw’, dat vandaag start

Vandaag gaat het ‘proces van de eeuw’ tegen Manchester City van start. De club van Kevin De Bruyne en Jérémy Doku moet zich de komende weken verantwoorden voor de 115 aanklachten voor financiële wanpraktijken die de Premier League indiende tegen de Engelse kampioen. Indien schuldig bevonden, riskeert City stevige boetes, puntenaftrek en/of zelfs degradatie uit de Premier League. Een uitspraak

Lees meer »

Brasserie van Rachel Hazes in de problemen door coronabesmettingen

Rachel Hazes (54) zit momenteel met de handen in het haar. Het personeel in haar horecazaak, ‘Casa Hazes’, is getroffen door corona, waardoor ze noodgedwongen de deuren al om 17.00 uur moet sluiten. “Met pijn en verdriet moeten we mededelen dat de brasserie vanaf morgen tot 24 september alleen van 10.00 uur tot 17.00 uur open zal zijn”, laat ze

Lees meer »

Kosten verbouwing Ticoon-site in Kruibeke lopen op tot 5,4 miljoen euro

De kosten voor de herbestemming van de Ticoon-site in Kruibeke lopen op tot 5,4 miljoen euro. Dat is 4,1 miljoen euro meer dan in 2020 werd geraamd. De gemeente wil er onder meer het OCMW, een wijkkantoor voor de politie en de administratieve en technische diensten onderbrengen. "Het project is veel groter geworden dan gedacht", zegt schepen van Financiën Dimitri

Lees meer »

Okra Trefpunt Beveren viert zijn kaartkampioenen

Bij Okra Trefpunt Beveren werden de kaartkampioenen in de bloemetjes gezet. De algemene kampioen was Marc Vanwalleghem. Kampioen bij de vrouwen was Zulma Demeyere. Gabriël Planckaert werd vice-kampioen en Werner Claeys mocht de rode lantaarn mee naar huis nemen. (foto SB)
The post Okra Trefpunt Beveren viert zijn kaartkampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lokaal Liberaal stelt kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor

Lokaal Liberaal stelde zondagochtend haar lijst en programma voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. “Roeselare draait goed, maar het kan nog beter. Met lef, durf en frisse ideeën hopen we straks ons zetelaantal te verdubbelen”, aldus lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Piet Delrue.
The post Lokaal Liberaal stelt kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal asielzoekers heeft opvang verlaten

Sinds begin juli moeten asiel­zoekers die een baan hebben een deel van hun opvang zelf betalen. Dat heeft tot gevolg dat een recordaantal mensen deze zomer de asielcentra heeft verlaten. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van ­ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V), waarover De Tijd woensdag bericht.

Lees meer »