Het glazen huisje van allo raclette is terug: “Met de kwaliteitsvolle kaas van De Kaashoek Kortrijk”

Op het Jozef Vandaleplein staat voor de tweede keer het glazen winterhuisje van allo raclette, het racletteconcept van krokettenbar allo croquette van Ann Denys (46). “Ik wou graag iets doen dat er nog niet was in Kortrijk.”

Het verwarmde glazen huisje van 6 op 4 meter op het Jozef Vandaleplein – geplaatst door standenbouwer One Night Stands uit Kuurne – oogt strakker dan een chalet, maar is minstens even gezellig. Ann haalde nieuwe stoelen en kussens bij interieurzaak Art-Coco in de Wijngaardstraat voor een huiselijke sfeer en stemde zelfs de kleur van de glazen af op de vintage kaasbordjes. “Er is plaats voor 22 personen en ik werk slechts met één shift per avond. Het is de bedoeling dat mensen hier een hele avond kunnen blijven zitten en doorzakken. Raclette moet je op het gemak kunnen eten”, licht Ann toe. “In de zomer heb ik een heel leuk en groot terras, met allo croquette probeer ik op een unieke manier de zaak opnieuw naar buiten te brengen.”

“Ik werk slechts met één shift per avond. Het is de bedoeling dat mensen hier een hele avond kunnen blijven zitten en doorzakken”

De tiny house krijgt veel bekijks. Normaal wou Ann die plaatsen in de hoek bij de Sint-Maartenskerk, maar kreeg daarvoor geen toestemming van de Kerkfabriek. “Ik vroeg het aan Koen Byttebier of het glazen huisje eventueel op zijn terras mocht staan. Hij en zijn vrouw gingen direct akkoord en hebben ineens een avondje raclette gereserveerd. De handelaars op het Vandaleplein steunen elkaar en Stad Kortrijk doet veel voor haar ondernemers. Daar ben ik heel dankbaar voor. Ook voor de steun van mijn man Gerald Pirlet (46).” Intussen heeft allo raclette een eerste succesvol weekend erop zitten. “Elke avond was volzet en de reservaties blijven goed binnenlopen. Het is een concept die echt aanslaat. Ik speel met het idee om in de toekomst ook eens enkele Marokkaanse avonden te organiseren, met bijpassend decor.”

“We wisselen af in ons assortiment. Mensen die twee keer komen, zullen andere kaas of vlees kunnen proeven”

Voor het raclettemenu betaal je 24 euro per persoon © Margot Demeulemeester MD

Voor het raclettemenu werkt Ann samen met Brigitte Duyck van De Kaashoek. “Voor 24 euro per persoon krijg je vier vleesjes zoals gebakken spek, gekookte ham, coppa, bresaola, en acht schelletjes van vier soorten kaas, waaronder kaas met graanmosterd, met peper, met truffel, met kruiden, gerookte kaas, Franse kaas, geitenkaas, … we wisselen af in ons assortiment. Mensen die twee keer komen zullen andere kaas of vlees kunnen proeven. Daarnaast krijg je krielpatatjes en brood, een frisse salade met rucola, kerstomaatjes en rode ui en zilveruitjes en augurkjes. Dagvers! Dus wie niet alles op krijgt, krijgt de rest altijd mee naar huis.”

Allo raclette is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 18.30 tot 23 uur en op de koopzondagen 10 en 17 december. Reserveren kan via de Instagrampagina van allo croquette of telefonisch op 0477/51.47.79. Vanaf 16 personen kan je de tiny house van allo raclette ook afhuren.

The post Het glazen huisje van allo raclette is terug: “Met de kwaliteitsvolle kaas van De Kaashoek Kortrijk” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »

Knip aan De Kromte beroert opnieuw gemeenteraad in Pittem

De knip aan De Kromte is maandagavond nog maar eens aan bod gekomen op de gemeenteraad in Pittem. Oppositieraadslid Andres Vandewalle (NPE) had cijfers opgevraagd en ontvangen over het verkeer dat er passeerde, maar bleef naar eigen zeggen op zijn honger zitten. Burgemeester Dennis Fraeyman (CD&V) gaf dan weer aan dat er zich sinds de invoering van de knip nog

Lees meer »

Lieva (55) verloor haar twee benen in een ongeval, net als slachtoffer van Nick Bril: “Nog elke ochtend denk ik: zouden ze er weer aangegroeid zijn?”

Een half jaar nadat Nick Bril met zijn terreinwagen over hem reed en hij zijn twee benen verloor, mag Joe Claridge (37) het ziekenhuis verlaten. Hij gaat rechtstreeks naar het befaamde revalidatiecentrum in Pellenberg. Om er te leren stappen op beenprothesen. Lieva Vervoort (55) moest zes jaar geleden hetzelfde doen en heeft goeie raad voor Joe: “Zorg dat je er

Lees meer »

Sam Kerkhofs geeft fakkel door aan Play-presentator en Studio Brussel-stem Joris Brys als host van ‘MIDMID’

Sam Kerkhofs onthult dat Joris Brys hem zal vervangen als host van de voetbalpodcast ‘MIDMID’. Dat nieuws volgde in de recente aflevering van ‘MIDMID MEISTER’ over het EK. “We hebben een meeting gehad en we gaan het helemaal anders doen”, grapt Joris Brys, bekend als sportjournalist bij VIER en Play Sports, en ook te horen op radiozender Studio Brussel. Begin

Lees meer »

Besox nieuwe naamsponsor Handbalclub Izegem

Besox wordt de nieuwe naamsponsor van Besox Handbalclub Izegem. Besox werd twee jaar geleden in één klap hoofdsponsor van de club en heeft extra inspanningen geleverd om volgend seizoen ook naamsponsor te worden.
The post Besox nieuwe naamsponsor Handbalclub Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Van Gerwen heeft de grootste mond van iedereen, maar hij was nog nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Vlaamse ‘delegate’ voor Joe Biden ziet twijfel bij Democraten na slecht debat: “Als hij eruit stapt, beslist hij dat best snel”

Vertwijfeling troef binnen de Democratische partij na de wankele vertoning van president Joe Biden in het debat met Donald Trump, zo ziet ook Vlaming Thierry Wernaers. Als ‘delegate’ voor Biden op de Democratische partijconventie, moet hij normaal gezien op de president stemmen om hem definitief aan te duiden als kandidaat. "Maar als hij ons zelf de keuze laat, wordt mijn

Lees meer »

“Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Het Q-Beach House is opnieuw geopend en nam zaterdag meteen een vlotte start. Daar had het optreden van Laura Tesoro en andere artiesten ongetwijfeld iets mee te maken. Er staan deze zomer nog enkele veelbelovende Sunset Concerten op het programma.
The post “Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Lees meer »