Goalgetter Isaak Davies haalt scoringsproblemen aan bij KV Kortrijk:“Als ploeg beter samenwerken”

Welshmen Isaak Davies (21) beleeft een vruchtbaar seizoensbegin bij de Kerels, desondanks staat KV Kortrijk op de laatste plaats wat gescoorde goals betreft. Met tien goals moeten ze KV Mechelen laten voorgaan dat al dertien keer de weg naar de netten vond, toevallig de tegenstander van komend weekend.

De jonge Welshman kwam dit seizoen over van Cardiff City. Daar maakte hij de vorige twee seizoenen furore in het eerste elftal. Het team uit Wales komt uit in de Championship, het tweede niveau in het Engelse voetbalsysteem. Twee seizoenen geleden debuteerde Davies in het profvoetbal nadat hij alle jeugdploegen van Cardiff had doorlopen. Ook voor de nationale ploeg van Wales speelde hij bij alle jeugdafdelingen. Aan het begin van het seizoen kreeg hij het nieuws dat hij mocht vertrekken op huurbasis. Nadat de ploeg twee seizoenen succesvol tegen degradatie had gevochten, wilden ze hogerop geraken met een meer ervaren ploeg. Daar was geen plaats meer voor een jong talent als Davies.

Onvoorspelbaar

“Het nieuws kwam natuurlijk hard aan”, geeft de spits toe. “Nadat ik twee seizoen met wisselend succes had gevochten voor mijn plaats bij het eerste elftal van Cardiff wou ik liefst dit seizoen hetzelfde doen. Maar het leven van een voetballer is onvoorspelbaar. Ik had me al snel neergelegd bij de beslissing, aangezien ik er zelf toch niets aan kon veranderen. Toen kwam de aanbieding van Kortrijk en die sprong meteen in het oog. Ik had nog opties, maar die van KVK was het interessantst. De competitie is hard en hier loopt veel kwaliteit rond, ideaal voor mijn leerproces.”

“Net zoals zoveel spelers uit het VK wil ik ooit in de Premier League spelen”

Eens in Kortrijk vond de Welshman al snel zijn weg naar doel. Op speeldag vijf kreeg hij zijn eerste basisplaats in de thuiswedstrijd tegen Standard. Na 24 minuten bedankte Davies zijn coach al met een doelpunt. Uiteindelijk konden de Rouches nog een gelijkspel uit de brand slepen. Zijn volgende twee goals maakte hij bij de overwinningen tegen beide Brugse clubs. Zijn belang kan dus niet onderschat worden.

“Ik ben me zeer bewust van mijn verantwoordelijkheid. Zeker in een ploeg die zo moeilijk scoort. Al probeer ik daar niet op te focussen. Ik hecht meer belang aan wat ik doe op het veld dan aan mijn statistieken. Soms stoor ik me daar ook aan. Voetbal is niet zoals basketbal waar de statistieken doorslaggevend zouden moeten zijn. Het is veel belangrijker wat je laat zien op het veld en hoe je het team helpt. Maar ik weet natuurlijk dat ik als spits moet scoren om aan de verwachtingen te voldoen.”

Bewust van probleem

Verder durft de jonge spits kritisch te zijn voor zijn ploeg. “We zijn ons bewust van het probleem. We scoren te weinig. Maar ik denk niet dat er puur naar de aanvallers gekeken mag worden. We hebben een sterk aanbod aan aanvallende spelers. Misschien is dat wel het sterkste aspect van de ploeg. Scoren doe je nu eenmaal met elf. Ik denk dat we als ploeg beter moeten samenwerken om ons scorend vermogen op te krikken.”

“We scoren te weinig. Maar ik denk niet dat er puur naar de aanvallers gekeken mag worden. Scoren doe je nu eenmaal met elf”

De ploeg mag zich opmaken voor een thuiswedstrijd tegen KV Mechelen op zondagavond. Net als Kortrijk hebben de ‘Kakkers’ moeite met scoren. Davies verwacht zich dan ook aan een gesloten, maar spannende wedstrijd. “De wedstrijd tegen KV Mechelen zal zeer close zijn volgens mij. Ik denk niet dat we ons voor een doelpuntenfestijn moeten opmaken. Het wordt een levensbelangrijk duel. Maar dat geldt niet alleen voor deze wedstrijd. De komende weken zijn misschien wel de belangrijkste van het seizoen. We spelen enkele weken na elkaar tegen rechtstreekse concurrenten voor degradatie. Ik voel dan ook meer stress binnensijpelen in onze jonge groep. Maar gezonde stress kan geen kwaad denk ik, integendeel.”

Terug naar Cardiff

De beloftevolle spits heeft zich op jonge leeftijd dus al ontpopt tot publiekslieveling bij het Kortrijkse publiek. Helaas voor de Kortrijkzanen zullen ze na dit seizoen weer afscheid moeten nemen van het talent. Hij vertrekt terug naar zijn thuisbasis in Cardiff omdat het huurcontract dan afloopt. Wat er daarna zal gebeuren, weet hij zelf nog niet, maar zijn dromen zijn groot:

“Ik wil dit seizoen zo veel mogelijk ervaring opdoen hier in Kortrijk. Ik hoop dat mijn coach in Cardiff me bezig ziet en overtuigd raakt van mijn kwaliteiten. Waar Kortrijk dan zal staan, is moeilijk te zeggen. We willen natuurlijk koste wat het kost niet degraderen, maar ik ben realistisch. Het wordt een hele opgave. Ik zal er zonder twijfel alles aan doen om dat niet te laten gebeuren. Daarna zien we wel waar ik beland. Mijn droom is, zoals zoveel spelers uit het Verenigd Koninkrijk, om ooit in de Premier League te mogen spelen. Liefst met Cardiff natuurlijk, maar met een andere ploeg kan ook.”

The post Goalgetter Isaak Davies haalt scoringsproblemen aan bij KV Kortrijk:“Als ploeg beter samenwerken” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Paus keurt heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goed

Carlo Acutis, een Brits-Italiaanse tiener die de bijnaam ‘God’s influencer’ kreeg, zal heilig worden verklaard. Die beslissing is gisteren genomen op een bijeenkomst van paus Franciscus en het college van kardinalen. Acutis overleed in 2006 op zijn 15e aan kanker. Hij gebruikte het internet om zijn geloof te verspreiden en was erg populair. Er zijn ook 2 wonderen aan hem

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »

Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen”

Zondag 7 juli wordt Menen-Kemmel-Menen, een UCI-wedstrijd voor junioren, gereden. Uit financiële overwegingen trekt deze internationale koers niet langer richting Heuvelland. Net als vorig jaar bestaat de wedstrijd uit twaalf lokale ronden van 10,7 kilometer.
The post Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

Zevende editie van Dwars Door Zulte

Dit weekend staat de zevende editie van Dwars Door Zulte op de kalender. De kids openen het DDZ-weekend en lopen op zaterdagvoormiddag op de Waalmeers in Zulte. De Big Runs van 4, 8 en 16 kilometer vinden plaats op zondagvoormiddag in Olsene (VBS Olsene).
The post Zevende editie van Dwars Door Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Angst in Franse kleedkamer voor Duivels”: recordinternational Lloris duimt voor Les Bleus, maar waarschuwt ze ook

Zowel bij België als bij Frankrijk staat vandaag niet het gezicht van de onderlinge halve finale op het WK 2018 in doel: geen Thibaut Courtois, maar evenmin Hugo Lloris. De Franse recordinternational (145 caps) zwaaide begin vorig jaar af. Vanuit de VS volgt hij nu met spanning het burenduel in de achtste finale van het EK: “België kan elke Europese

Lees meer »

Drie jonge Franse autodieven op heterdaad betrapt: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne.

Lees meer »