Davy (46) en Sofie (47) openen bakkerij in Vuurtorenwijk na maand renoveren: “Wij geloven nog in deze buurt”

De ene na de andere handelaar mag de laatste jaren de Oostendse Vuurtorenwijk dan wel verlaten, toch zijn er nog handelaars die geloven in de wijk en investeren in hun zaak. Sofie Derynck (47) en Davy De Witte (46) sloten een maand lang hun bakkerij in de Voorhavenlaan om die volledig te renoveren. “Wij geloven in het potentieel van deze wijk”, klinkt het.

Op de Vuurtorenwijk waren vroeger heel veel kleine zelfstandigen actief, maar de laatste jaren verdween de ene na de andere winkel. Ook bakkers waren er in overvloed, maar op vandaag zijn er echter nog twee echte warme bakkers. Een daarvan staat ondertussen ook over te nemen. Vier jaar geleden begonnen Sofie en Davy aan een avontuur op de Vuurtorenwijk na het succes van hun bakkerij in de Nieuwpoortsesteenweg.

Al tweede bakkerij

“We startten in Mariakerke in 2007 al”, vertelt Sofie. “Op dat moment namen we de bakkerij over van mijn papa: vandaar ook de naam ‘Devooght – De Witte’. “Een viertal jaar geleden besloten we nog een stap verder te gaan. Deze bakkerij kwam leeg te staan en we besloten om de zaak over te nemen en zo een tweede bakkerij te starten.”

“Veel handelaars zijn hier weggetrokken, maar de mensen hier mogen niet aan hun lot overgelaten worden”

Met succes, want twee bakkerijen in een wijk waar ruim 6.000 mensen wonen, is geen al te grote luxe. “Het is goed dat de mensen hier nog een warme bakker hebben, want we zijn een uitstervend ras. De ene na de andere verdwijnt, dat is met slagers hetzelfde. Maar toch geloven wij nog in de stiel, net zoals we nog in deze wijk geloven. Veel handelaars zijn hier weggetrokken, maar de mensen op deze wijk mogen niet aan hun lot overgelaten worden. Er is amper nog een grootwarenhuis en ook de banken zijn hier verdwenen. Wij proberen toch nog dat lichtpuntje te zijn voor de mensen die hier wonen”, aldus Sofie.

Broodautomaat

Net daarom besloten Davy en Sofie om te investeren in hun bakkerij in de Vuurtorenwijk. “We hebben de bakkerij volledig vernieuwd”, zegt ze. “Nu is het interieur quasi hetzelfde als het interieur van de bakker in de Nieuwpoortsesteenweg. Binnenkort komt hier ook een broodautomaat zodat mensen hun brood kunnen kopen buiten de openingsuren. Zeker met het zicht op een eventuele overname of sluiting van de andere bakkerij in de wijk is dit absoluut een meerwaarde.”

Echt familiebedrijf

Het gaat om een grote investering. “We spreken al snel over enkele honderdduizenden euros, maar die zijn het meer dan waard. We zijn eigenlijk een familiebedrijf. Naast ikzelf en mijn man werkt ook Kenzo De Witte, onze zoon, mee in het bedrijf. Ook mijn broer en zijn vrouw werken bij ons. Maar ook ons personeel beschouwen we als familie. Alles wordt in Mariakerke gebakken en gemaakt en Kenzo komt dan elke morgen de winkel in de Vuurtorenwijk vullen”, besluit Sofie.

The post Davy (46) en Sofie (47) openen bakkerij in Vuurtorenwijk na maand renoveren: “Wij geloven nog in deze buurt” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw

De brandweer en stad Nieuwpoort kwamen donderdagmiddag ter plaatse naar een flatgebouw op de hoek van de Brabantstraat en de Franslaan in Nieuwpoort-Bad. Zware gevelplaten aan de zijkant van het gebouw zaten schijnbaar wat los. Voor de veiligheid werd het voetpad afgesloten.
The post Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Van Gerwen grootste mond van iedereen, maar nu nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Buurtbewoners plannen protest tegen wachthalte De Lijn in Keerbergen: “Wildplassende chauffeurs, uitlaatgassen en gevaarlijke situaties”

Buurtbewoners in Keerbergen plannen een protestactie tegen De Lijn omdat een wachthalte er leidt tot overlast. De buschauffeurs zouden er hun motor laten draaien, wat volgens de inwoners tot storende geluiden en uitlaatgassen leidt. Daarnaast zouden er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan en wildplassen de bestuurders er geregeld tegen een boom. De Lijn probeert het probleem op te lossen en vraagt om

Lees meer »

Schuldeisers en banken willen Atos redden

De schuldeisers en banken van het Franse IT-bedrijf Atos hebben zondag een akkoord bereikt om het financieel noodlijdende bedrijf te redden. Dat blijkt zondag uit een mededeling van het bedrijf. Atos is ook in ons land actief.

Lees meer »