Coach Eric Verstraete van KVP Gits: “Alleszins geen punten te veel”

KVP Gits staat voor boeiende weken, met heel wat derby’s in het verschiet. Zondag ontvangen de Patronaatsjongens Dosko Beveren en nadien volgen ontmoetingen met Kortemark, De Ruiter en Staden.

Eric Verstraete, ex-coach van onder andere Kachtem, Kanegem, Pittem en Oostrozebeke, nam eind augustus over van Ringo Taillieu. Het seizoen is bijna halverwege en Gits staat momenteel op een negende plaats in het klassement. “We hebben alleszins nog geen punten te veel”, opent Verstraete. “Op eentje na maakten we in alle wedstrijden aanspraak op meer puntengewin. Vooral qua blessures hebben we het niet getroffen. Zo miste ik met onder andere Vermeersch, Moeyaert en Lodrioor heel wat verdedigers.” Tijdens de vorige thuiswedstrijd kreeg Gits een zware 0-6 aangesmeerd van competitieleider Beselare. “Tot aan de rode kaart en de openingstreffer waren we nochtans de evenknie. Maar Beselare beschikt over een formidabele ploeg, de kampioen van dit seizoen is al gekend.”

Uitkijken naar Derby

Zondag neemt Gits het op tegen de buren uit Dosko Beveren. Na de degradatie vorig seizoen hoopten ze snel terug te keren naar tweede. “Beveren was de afgelopen weken niet goed bezig, maar ondertussen is hun trainer weg. Ik had liever een paar weken geleden tegen hen gespeeld. Maar goed, het is een derby en dat leeft heel erg bij de spelers en het bestuur. Ik kijk er dus absoluut naar uit om de volgende weken meerdere van onze buren te bekampen.”

Een voorlopige negende plaats is een beetje onder de verwachtingen, na het eindrondeticket vorig seizoen. Verstraete ziet het glas echter halfvol. “We staan op slechts twee punten van de vijfde plaats. Dat is ook onze ambitie. We hebben de ploeg en de kwaliteit om ons op die top vijf te focussen.” Het afscheid van kapitein Robin Degrande, die plotseling stopte, is wel een serieuze aderlating. “Robin liet me weten dat hij zou stoppen, maar een uitleg waarom heb ik niet gekregen. Soit, dit maakt de weg vrij voor onze eigen jeugdspelers om die plaats in te vullen.”

Zondag 26 november om 15 uur: KVP Gits – Dosko Beveren A.

The post Coach Eric Verstraete van KVP Gits: “Alleszins geen punten te veel” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Langs de Bevrijdingslaan, tussen de Bloedput en de Buffelbrug, is een nieuwe hondenloopweide van ruim 1.800 m² groot gerealiseerd. “Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

Claude Vindevogel uit Diksmuide staat met zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ op het MENT-podium in Diksmuide

Op de Grote Markt in Diksmuide verwelkomde MENT bekende, maar ook minder-bekende artiesten. Claude Vindevogel uit Diksmuide is al altijd bezig geweest met muziek, maar op nationaal vlak is hij niet zo populair. Toch kreeg hij van de zaakvoerders van MENT eveneens een uitnodiging om zijn zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ te zingen voor het publiek. Weldra zie je zijn verschijning

Lees meer »

Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey”

Het wielerenthousiasme van tweedejaarsjunior Mathis De Waele (17) kreeg een boost. Twee weken terug won hij in Zwevegem z’n eerste wedstrijd ooit. Even voordien werd hij zesde in de interclub Romsée-Stavelot-Romsée.
The post Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op de flank of in de spits? Waar de coach mij zet kan ik spelen”

Cercle Brugge is maandagochtend op stageweek vertrokken naar het Nederlandse Venray. 22 spelers aangevuld met zes gasten van Jong Cercle zijn er actief. Alama Bayo is voorlopig de enige nieuweling. Hij kwam over van Seraing en ondertekende in mei reeds een contract voor vier seizoenen bij groen-zwart.
The post Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Patrick Dewael, burgemeester van Tongeren, geen lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen voor nieuwe fusiegemeente Tongeren-Borgloon 

Patrick Dewael (Open VLD), huidig burgemeester van Tongeren, zal geen lijsttrekker zijn van de nieuwe partij Tongeren-Borgloon.nu bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op die lijst staan liberalen en christendemocraten uit de twee gemeenten. Het zal Jo Feytons (Open VLD) zijn, huidig burgemeester van Borgloon, die de lijst zal gaan trekken. Die keuze moet duidelijk maken dat Borgloon in de nieuwe

Lees meer »

Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling”

Eind deze maand starten de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs. De Westhoek telt verschillende ex-olympiërs. Wij zochten hen op en blikken terug naar hun olympische ervaring. Vandaag deel 1: ex-wielrenster Lieselot Decroix (37).
The post Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling” appeared first on KW.be.

Lees meer »