Brugse firma schenkt een Tiny House voor de Warmste Week

De Brugse firma Buildinc schenkt een Tiny House voor de Warmste Week. Die gift is het eindstation van een ruiltocht die Stubru presentator Eva De Roo startte met een sticker. Ondernemer Karl Gheysen toont zijn warm hart.

Eva De Roo organiseerde een ruiltocht voor De Warmste Week en startte met een Studio Brussel-sticker. Nu, twee maanden later, kennen we het eindresultaat: een Tiny House van 27 m². “In het begin zei ik voor de grap dat het zalig zou zijn om met een huis te eindigen. Dat jullie echt zo crazy solidair en vrijgevig zijn, had ik niet durven dromen. Duizend miljoen keer bedankt!”, stelt Eva De Roo.

Duurzaam wonen

Dat het Warmste Huis in de week voor Kerstmis op ‘t Zand in Brugge staat, zorgt ervoor dat heel wat Bruggelingen hun warm hart tonen en dit goede doel steunen.

Karl Gheysen © Buildinc

Bruggeling Karl Gheysen ruilde een Tiny House voor een reis naar Lapland, die een stadsgenoot, met name Gaitan Vanquatem van KSA Rooyghem, aanbood. Karl Gheysen is zaakvoerder van Buildinc, een bedrijf dat zich specialiseert in modulaire en duurzame woningbouw: “We bouwen energieneutrale en kostenefficiënte woningen op maat en geven 1 procent van onze omzet aan een klimaatdoel.”

Ecologische voetafdruk

“Onze doelgroep zijn jongeren, die erover waken dat hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk is. Buildinc wil maatschappelijk verantwoord ondernemen. Omdat de Warmste Week in Brugge plaatsvindt, wou ik iets zot doen en dit sociaal project steunen. Toen Eva De Roo de vraag postte of er nog iemand iets anders bood dan een mooie reis naar Lapland, heb ik onze firma kandidaat gesteld en een Tiny House aangeboden.”

Een Tiny House. © Buildinc

“Op 4 december moet ik naar de studio van Stubru voor een babbel. We schenken het huis weg in zelfbouwpakket, maar zullen natuurlijk de nieuwe eigenaar begeleiden bij de bouw. Het Tiny House zal verloot worden. Kandidaten zullen moeten sms’en. elke sms brengt 1 euro op voor het goede doel. Met andere woorden, voor 1 euro kun je de eigenaar worden van een Tiny House”, aldus Karl Gheysen.

Info: www.dewarmsteweek.be

The post Brugse firma schenkt een Tiny House voor de Warmste Week is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Natacha zwerft al jaren alleen rond in oorlogsgebied

Ik liep Natacha voor het eerst tegen het lijf op 2 oktober 2022, twee dagen na de bevrijding van ­Lyman. Ze woonde vroeger op de Krim, maar was haar papieren kwijtgeraakt in Kiev, waarna ze de grens met het door Rusland bezette gebied niet meer over mocht. Na veel omzwervingen kwam ze in Lyman ­terecht. Toen de oorlog uitbrak, kon

Lees meer »

Waarom staan er 50 strandstoelen op de Meir?

Wie vandaag over de Meir wandelde, zag daar een vijftigtal strandstoelen van Gazet van Antwerpen opgesteld staan. Die hadden we er in alle vroegte geplaatst. De stunt kaderde in een andere stunt: deze zomer kan je namelijk 8 weken lang Gazet van Antwerpen lezen voor maar € 8. En mis je na die 8 weken je dagelijkse portie nieuws? Dan

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op

Op 8 en 9 juni organiseerde Fred Verhaeghe de vijfde editie van de Hello Fred boekettenactie in Waregem. Met de opbrengst ervan wil hij onderzoek naar neurologische ziekten helpen financieren.
The post Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »