Brugge baadt weer in warme Wintergloed

Eerder deze week kregen alle standhouders van de kerstmarkt, 85 in totaal, de sleutel overhandigd om hun unit naar eigen wensen in te richten. En vandaag zijn ze er helemaal klaar voor om het publiek in groten getale te verwelkomen.

“Als we het bezoekersaantal van vorig jaar opnieuw kunnen halen, zullen we erg tevreden zijn”, zegt Dirk Vanhegen van het Brugs Handelscentrum, de organisator van de kerstmarkt. “Maar we rusten niet op onze lauweren en luisteren naar opmerkingen van bezoekers. Daarom werd samen met Brugge Plus en Stad Brugge besloten om de zwarte metalen units aan te kleden met houten panelen om een wat warmere sfeer te bekomen. Verder ook nieuw zijn de grotere houten units voor de eetkraampjes. Die mensen kunnen zo een pak comfortabeler werken. En centraal op de Markt staat er nu een grote houten pagode om te verpozen met een hapje of een drankje. We kozen ook voor iets minder, maar wel grotere kerstbomen en er kwamen nieuwe en mooi uitgelichte toegangspoorten. Op het Simon Stevinplein is er meer zitcapaciteit en de nostalgische draaimolen is terug van weggeweest.”

Meer dan de kerstmarkt

Wintergloed in Brugge is uiteraard veel meer dan de kerstmarkt. Zo is er de bijzonder fraaie lichtbelevingswandeling, dit jaar onder de noemer Aurora en geïnspireerd op het Noorderlicht. Schaatsliefhebbers kunnen terecht op de piste op het Minnewater, waar je ook de gezellige Winterbar Vorst vindt. Tijdens de 24 shoppingdagen in de eindejaarsperiode kan je in optimale omstandigheden op zoek naar kerstcadeaus. En wie het goede doel wil steunen, komt tussen 18 en 24 december zeker langs op ’t Zand, waar Het Warmste Huis van De Warmste Week staat.

The post Brugge baadt weer in warme Wintergloed is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tweede editie van Kruiseke Kerremesse wordt driedaagse: “Met Gilberke en Marcellineke”

Na de succesvolle eerste editie van Kruiseke Kerremesse vorig jaar bieden de organisatoren dit keer een driedaags evenement aan. De bestuursploeg is ondertussen uitgebreid. Voor de kinderkoers waren er op de vorige editie meer dan honderd deelnemers en het evenement wordt dit jaar herhaald. Het feestplein bevindt zich naast het voetbalterrein van Sparta Kruiseke.
The post Tweede editie van

Lees meer »

Glenn vervangt hertenboer Michiel in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Het leven is meer dan werken alleen. Dat beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij op jonge leeftijd wees werd. De veeboer uit Weelde zoekt in het nieuwe seizoen van ‘Boer zkt vrouw’ – hij vervangt hertenboer Michiel, die zich teruggetrokken heeft – dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het

Lees meer »

Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.
The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »