Benefietfeest in Hoeve De Zuidhoek in Dudzele voor De Warmste Week

Van 18 tot 24 december slaat De Warmste Week, de jaarlijkse solidariteitsactie van de VRT, haar tenten op op ‘t Zand in Brugge. Er zal dus opnieuw heel wat geld ingezameld worden voor de talrijke goede doelen in het De Warmste Week-fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Ook Benedikte Bruggeman, Brugs gemeenteraadslid voor Open VLD, en dokter Johan De Rycke zetten zich dit jaar in voor De Warmste Week.

In hun B&B met tuin op domein Hoeve De Zuidhoek, in Stapelvoorde 29 in Dudzele, organiseren ze op zondag 26 november een benefietfeest. Ze serveren er hapjes en drankjes in een landelijk en sfeervol verlicht kader. Bij gezellige vuurtjes kun je er genieten van een glaasje wijn, bier of chocolademelk en hapjes zoals worstjes van de grill.

Kinderen in armoede

“Het thema van De Warmste Week dit jaar – opgroeien zonder zorgen – ligt ons erg nauw aan het hart”, zegt Johan De Rycke, actief als dokter-orthopedist in het AZ Sint-Jan. “In ons nieuw samengesteld gezin hebben we zeven kleinkinderen die ons erg veel vreugde bezorgen. En met serviceclub Rotary Brugge West steunen we ook vaak projecten voor kinderen in armoede en moeilijke thuissituaties.”

“Als gemeenteraadslid en bestuurder bij de publieke kinderopvang De Blauwe Lelie (een organisatie van het OCMW, red.) merk ik ook dat nog steeds veel kinderen niet kunnen opgroeien zonder zorgen”, vult Benedikte aan. “En als voormalig voorzitter en huidig bestuurslid van serviceclub Soroptimist steunen we al lang Pelicano, een vereniging die prachtig werk doet voor kansarme kinderen. De problematiek is ons dus erg goed bekend.”

Pony’s

Benedikte en Johan, die beiden kandidaat zullen zijn op de door Mercedes Van Volcem aangevoerde lijst Voor Brugge, spraken diverse verenigingen en ondernemers aan om mee hun schouders te zetten onder het benefietfeest in Dudzele. De gasten, die kunnen steunen door drankkaarten en hapjes te kopen, zijn vanaf 14.30 uur welkom op Hoeve De Zuidhoek. Kindjes kunnen de pony’s bezoeken en er is ook een uitgestippelde wandeling.

The post Benefietfeest in Hoeve De Zuidhoek in Dudzele voor De Warmste Week is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LG breit vervolg aan Camping Rollkap

De Landelijke Gilde Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 6 juli de tweede editie van Camping Rollkap. Het evenement kadert dit jaar eveneens binnen de festiviteiten van Vlaanderen Feest.
The post LG breit vervolg aan Camping Rollkap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd

De Platse in Sint-Andries kreeg een volledige heraanleg. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en er is ook gezorgd voor meer groen en een betere toegankelijkheid. Vanaf maandag 8 juli kunnen de inwoners en bezoekers van Sint-Andries genieten van het vernieuwde plein.
The post De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen”

Sinds kort kan je weer de voeten onder tafel schuiven in Gasthof Het Witte Paard op de Markt in Oostvleteren. Dit prachtige restaurant zat al een tijdje zonder uitbating en daar is nu verandering in gekomen.
The post Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen” appeared

Lees meer »