Ayman Abou en SKT Ieper One mikken op top vier: “Overwinning tegen Antwerp Giants B is een must”

Na drie nederlagen kon SKT Ieper afgelopen weekend aanknopen met een 77-83-zege bij Spirou Charleroi Two. Zaterdagavond komt Antwerp Giants Two op bezoek in de Ieperse sporthal.

SKT Ieper begon met vier op vier aan de competitie, maar daarna volgde een stevig drieluik met de toppers tegen Falco Gent, LDP Donza en Royal Brussels IV. In Brussel en Gent verloor SKT met respectievelijk vijf en tien punten, LDP Donza was in Ieper met 25 punten te sterk. Op bezoek bij nummer zeven Spirou Charleroi Two kon de ploeg van coach Frederik Geldof weer aanknopen met een zege. “Het was een match die we moesten winnen”, vertelt Ayman Abou. “We waren duidelijk de sterkste. Ploegmaat Sam Lambrecht scoorde een indrukwekkend aantal van 36 punten.”

Doelstelling

Zo blijft SKT meedraaien in de top vier. “We staan vierde en verloren enkel van de top drie. Dan staan we waar we thuishoren. De top vier blijft ons eerste doel, dan zijn we geplaatst voor de play-offs. Daarin kan alles.”

Zaterdag is de match tegen Antwerp Giants Two. “Daar haalden we het op de openingsspeeldag met 17 punten en ook voor eigen volk willen we hen verslaan. Als we onze doelstelling willen halen, dan is een zege wel van moeten. Daarna krijgen we voor Nieuwjaar nog twee stevige matchen met Falco Gent en LDP Donza. Het zou mooi zijn als we er daar een van kunnen winnen.”

“De top vier blijft ons eerste doel, dan zijn we geplaatst voor de play-offs”

Ayman kwam over van de tweede ploeg en maakte zo de stap van eerste landelijke naar tweede klasse. “Een grote uitdaging, maar ik wil me bewijzen en tot nu toe ben ik tevreden over mijn seizoen. Als ik op dit niveau een sterke match gespeeld heb, haal ik daar meer voldoening uit. Ik werk keihard en we hebben een toffe ploeg. De vele nieuwkomers willen hun draai vinden en ze gaan er steeds voor. Ik heb dit jaar een andere, meer verdedigende rol. Ik moet er mee voor zorgen dat de ploeg draait. We zijn een vrij jonge ploeg die snel en attractief basket speelt.”

Personal trainer

De power forward speelt al bijna zijn hele leven in Ieper. “Ik begon bij Racing Ieper, dat later samensmolt met Melco. Ik stroomde door naar de B-ploeg en ging voor één seizoen mijn geluk elders beproeven. Onder Frederik Geldof ging ik aan de slag bij Duva Oostende”, aldus de 28-jarige Ieperling die werkt bij Y-Mind. “Ik doe personal training en ik begeleid onder meer sportclubs die komen trainen. Denk maar aan ISWIM, Westhoek Wildcats, Frontliners Poperinge en ook SKT Ieper. Een heel gevarieerde en toffe job.”

Zaterdag 25 november om 20.45 uur: SKT Ieper One Antwerp Giants Two.

The post Ayman Abou en SKT Ieper One mikken op top vier: “Overwinning tegen Antwerp Giants B is een must” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Geen wijnopener bij de hand? Zo krijg je de fles toch open

Wat als… je een flesje wijn wil openen, maar geen wijnopener bij de hand hebt? Dan haal je een paar kaarsen uit, want ook daarmee krijg je de kurk van een wijnfles. Dat hebben enkele mannen uitgeprobeerd. “Je moet wel een klein beetje geduld hebben”, klonk het achteraf. “Pas na een dikke minuut konden we de fles ontkurken.”

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Die Loyale bedankt sympathisanten

Om de vele mensen die mee hun schouders zetten onder jeugdherberg Die Loyale in Maldegem te bedanken, wordt jaarlijks een gezellige zomerreceptie georganiseerd.
The post Die Loyale bedankt sympathisanten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Van debuut waar hij zelf “verbaasd” over was tot die noodlottige owngoal: het parcours van Vertonghen als Rode Duivel in 10 momenten

Na 17 jaar en 157 caps zwaait Jan Vertonghen (37) af als Rode Duivel. Zijn carrière als international begon in juni 2007 met een “verrassende” basisplek tegen Portugal en eindigde met die jammerlijke owngoal tegen de Fransen. In al die jaren daartussen zorgde recordinternational Vertonghen voor nog veel meer onvergetelijke momenten. Ga zitten voor een trip down memory lane. De

Lees meer »

Zevende editie van Dwars Door Zulte

Dit weekend staat de zevende editie van Dwars Door Zulte op de kalender. De kids openen het DDZ-weekend en lopen op zaterdagvoormiddag op de Waalmeers in Zulte. De Big Runs van 4, 8 en 16 kilometer vinden plaats op zondagvoormiddag in Olsene (VBS Olsene).
The post Zevende editie van Dwars Door Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »