Alle afspraken werden nagekomen: zo verliep de ruil tussen Israël en Hamas

Op de eerste dag van het vierdaagse bestand tussen Israël en Hamas zijn vrijdag de eerste 24 gijzelaars vrijgelaten uit de Gazastrook. Dit weekend zouden nog zeker twintig gijzelaars moeten volgen.

Meer krantenkoppen in België

Oververhitte batterijen of kleine explosieven geplaatst: hoe konden honderden beepers in Libanon ontploffen?  

Nu in Libanon duizenden mensen gewond zijn geraakt en meerdere doden zijn gevallen nadat de beepers van tal van Hezbollah-leden zijn ontploft, wordt er gekeken naar hoe dat is kunnen gebeuren. Volgens professor computerbeveiliging en cryptografie Bart Preneel (KU Leuven) lijkt het waarschijnlijk dat de Israëlische inlichtingendienst Mossad de toestellen wist te onderscheppen en er explosieven in heeft geplaatst. Maar

Lees meer »

Fabrieksverkoop meubelen Vincent Sheppard: “Ieder jaar een groot succes”

Vincent Sheppard organiseert op 21 en 22 september een fabrieksverkoop met meubels voor binnen en buiten aan verrassend kleine prijsjes. De ideale gelegenheid om kwalitatieve meubelen op de kop te tikken met kortingen tot -70%. “Dit keer zijn er heel veel loop-meubels uit onze populaire collectie bij”, klinkt het.
The post Fabrieksverkoop meubelen Vincent Sheppard: “Ieder jaar een groot

Lees meer »

Gemeentebelangen met sterke mix naar de kiezer in Heuvelland

Gemeentebelangen Heuvelland maakte in de voorbije bestuursperiode door een aantal wissels al flink werk van verjonging, en ook op de lijst voor de komende verkiezingen trekt de partij de kaart van de jongeren. Maar ook die van de ervaring, want bijna alle zetelende mandatarissen zijn opnieuw kandidaat. Een sterke mix dus, waar burgemeester Wieland De Meyer echt wel trots op

Lees meer »

VS zien toenemend risico op sabotage van onderzeese kabels door geheime Russische eenheid

De VS hebben een toename van Russische militaire activiteit gedetecteerd rond belangrijke onderzeese kabels en achten de kans nu nog groter dat Rusland zal overgaan tot de sabotage van cruciale communicatie-infrastructuur. Een geheime militaire Russische eenheid zou zich bovendien focussen op het onklaar maken van onderzeese (internet)kabels, zo hebben Amerikaanse functionarissen verklaard aan ‘CNN’.

Lees meer »

Donald Trump op sociaal medium: “Ik haat Taylor Swift”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zijn afkeer voor zangeres Taylor Swift duidelijk laten merken. De voormalige Amerikaanse president schreef zondag in een bericht op Truth Social in hoofdletters “Ik haat Taylor Swift”, zonder verdere uitleg of context.

Lees meer »