Alle afspraken werden nagekomen: zo verliep de ruil tussen Israël en Hamas

Op de eerste dag van het vierdaagse bestand tussen Israël en Hamas zijn vrijdag de eerste 24 gijzelaars vrijgelaten uit de Gazastrook. Dit weekend zouden nog zeker twintig gijzelaars moeten volgen.

Meer krantenkoppen in België

“In tien minuten verdween alles”

Vol ongeloof kijken inwoners in het Poolse grensgebied naar de ravage die storm Boris heeft aangericht. Maar ze hebben weinig tijd te verliezen. Er wordt samen opgeruimd, gevloekt en gehuild. Vrijwilligers schieten te hulp, ook om diefstallen tegen te houden.

Lees meer »

KIJK. Babynijlpaard Moo Deng uit Thaise zoo gaat viraal op sociale media, maar betaalt er de prijs voor: “Gedrag van bezoekers is wreed en gevaarlijk”

Het kleine nijlpaard Moo Deng uit de Khao Kheow Open Zoo in Thailand is een ware hit op sociale media. Bezoekers delen massaal beelden van het dier. Het zorgt voor lange rijen bij de dierentuin, de bezoekersaantallen zijn zelfs verdubbeld. Maar er is ook een keerzijde, het nijlpaardje wordt niet altijd goed behandeld.

Lees meer »

“Onzin, dat Club nu meer kwaliteit heeft”

Een trip down memory lane, van Gent naar Brugge en terug. We fietsten in de aanloop van Club Brugge-AA Gent komende zondag met Ruud Vormer door zijn zoete en zure herinneringen aan de vele Slagen van Vlaanderen waarin de captain altijd voorop ging in de strijd. “Vazquez was een goeie maar won geen prijzen. Skov is een fijne jongen maar

Lees meer »

Familie van Hakim (53) hoopt op antwoorden nu proces van start gaat: “Zoon heeft nog steeds nachtmerries over zijn dood”

“Haar zoontje zit met vragen, waar zij maar geen antwoorden op kan geven.” De nabestaanden van Hakim Mutyuba (53) wacht een moeilijke confrontatie in de Gentse rechtbank, waar maandag het protest rond zijn verdrinkingsdood start. Ze hopen op antwoorden op hun vele vragen, maar het blijft moeilijk. “Schuldinzicht brengt Hakim niet terug en daar rekenen ze dus ook niet op.”

Lees meer »

Zeef mee naar de zeventiende eeuw als een echte archeoloog

CO7 en het Yper Museum organiseren tot en met 27 september het archeologisch project ‘Zeven naar de zeventiende eeuw’ op de site van het voormalig openluchtzwembad aan de Lange Torhoutstraat 54 te Ieper.
The post Zeef mee naar de zeventiende eeuw als een echte archeoloog appeared first on KW.be.

Lees meer »