Aangrijpende getuigenissen in parlement over seksueel misbruik in Kerk: “Dat de Kerk boven de wet staat, tart alle verbeelding”

Psychologische problemen, gebroken relaties, een moeilijke band met hun kinderen: de getuigenissen van overlevenden van seksueel misbruik in de Kerk bleven opnieuw aan de ribben kleven in de parlementaire onderzoekscommissie. Hun vragen zijn rechttoe rechtaan: erkenning, een schadevergoeding die naam waardig, vervolging van de betrokkenen en een gelijke aanpak van misbruik binnen en buiten de Kerk.

Meer krantenkoppen in België

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas verongelukte F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware covid: “Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte”

“Bibberen en beven. Koorts en hoesten.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Dezelfde als topsporters krijgen”, vertelt de seksuologe in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp”

De Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren. In augustus krijgen leerlingen met een leerachterstand er hulp bij taal en rekenen in het Lodewijk Makeblijdecollege. Animatoren krijgen een vrijwilligersvergoeding, lesgevers krijgen een contract bepaalde duur met een vergoeding per uur.
The post Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »

Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen: “Interesse wordt elk jaar groter”

In GC De Bunder is de nieuwe cultuurbrochure voorgesteld. De cultuurdienst wist ook voor dit jaar enkele mooie namen vast te leggen. Zo zijn er verschillende theatervoorstellingen, maar komen ook de liefhebbers van comedy volop aan hun trekken. Onder andere Han Solo en Urbanus zakken af naar Moorslede.
The post Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen:

Lees meer »

Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem

Woensdagnamiddag rond halfvier gebeurde op de E403 in Loppem een zwaar ongeluk. Een trekker-oplegger die in de richting van Kortrijk reed, kreeg er een klapband. Er was voor de chauffeur geen houden aan en het gevaarte kwam op zijn zij tegen de vangrail terecht.
The post Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem appeared

Lees meer »