Aangescherpte veiligheidsmaatregelen in Dublin na zware rellen

De Ierse autoriteiten hebben vrijdag de veiligheidsmaatregelen in de hoofdstad Dublin verscherpt na de zware rellen van vorige nacht. Het geweld werd volgens de politie uitgelokt door extreemrechts.

Meer krantenkoppen in België

Reconstructie dood Annie De Poortere gestart zonder verdachte

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere want vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Al zal de reconstructie plaatsvinden zonder verdachte, want Hans D. stuurt zijn kat.

Lees meer »

Reconstructie voor dood van Annie De Poortere in 1994 van start, verdachte (78) doet niet mee

De reconstructie in de zaak van de dood van Annie De Poortere in 1994 in Sint-Martens-Latem ging woensdagochtend van start zonder de verdachte. De medewerking van de verdachte, haar toenmalige echtgenoot, de 78-jarige H.D., was van doorslaggevend belang omdat zijn verklaring centraal staat en er geen getuigen meer zijn die de man kunnen tegenspreken. Het is nog afwachten wat de

Lees meer »

Vrouw (77) is valse bankmedewerksters te slim af, parket waarschuwt: “Ze mikken op de oudere, meest kwetsbare generatie”

Een 77-jarige vrouw uit Merelbeke werd eind augustus het slachtoffer van ‘bankmedewerkers’ die geld wegsluisden van haar rekening. Het parket waarschuwt dat ze de laatste tijd enorm veel dergelijke dossiers zien, waarbij vooral oudere mensen geviseerd worden. Tegelijk brengt het ook goed nieuws. De politie kon in dit geval de twee daders opsporen en arresteren. De twee verblijven momenteel in

Lees meer »

Zes lijsttrekkers in de clinch tijdens debat Unizo Ieper: “Accountmanager voor ondernemers is geen wonderoplossing”

Unizo Ieper slaagde erin de zes lijsttrekkers samen te krijgen voor haar debat in de aula van AC Auris. Voor vuurwerk was het echter wachten tot het einde toen moderator Xavier Taveirne doorvroeg over het uitsluiten van Vooruit uit de stadslijst. “Onze eerste bekommernis is de stadslijst in de oppositie krijgen”, zei Philip Bolle (Vooruit).
The post Zes lijsttrekkers

Lees meer »

Thomas na zijn veelbesproken huwelijksnacht in ‘Blind getrouwd’: “Ik had Karlien ook liefst haar zin gegeven”

Goede wil is er. Wederzijds respect ook. Maar erg vlot kan je de start van het ‘Blind getrouwd’-huwelijk van Thomas Michielsen (31) en Karlien Bongaerts (31) nog niet noemen. Een ontroerde Thomas, door medische redenen niet bepaald hoffelijk tijdens de eerste huwelijksnacht, legde wel meteen zijn emoties op tafel. “Ik had depressie en raakte mezelf helemaal kwijt.”

Lees meer »

Dit is de eerste foto van het wrak van de verongelukte Titan

Op de hoorzitting over de ramp met de Titan zijn voor het eerst beelden getoond van het wrak van de experimentele onderzeeër. “Hier is alles in orde”, waren de laatste woorden van de bemanning aan het basisschip. Kort nadien implodeerde het vaartuig. Niemand van de vijf opvarenden overleefde het.

Lees meer »