Zo reageren andere partijen op winst van de PVV van Geert Wilders

Na het sluiten van de stembureaus werd woensdagavond vrij snel duidelijk dat de PVV van Geert Wilders de afgetekende winnaar was van de verkiezingen voor de Nederlandse Tweede Kamer. Terwijl Wilders de overwinning vierde, kwamen gemengde reacties van de andere partijen.

Meer krantenkoppen in België

Oumi en Evenepoel poseren met de twee gouden medailles, ouders door dolle heen: “Misschien zien we deze avond ons bed niet”

Twee olympische titels in één week. Na zijn goud in de wegrit liet Remco Evenepoel (24) zijn emoties de vrije loop. Vrouw Oumi Rayane vierde mee. “Gelukkig had Oumi mijn andere gouden medaille meegenomen”, aldus Evenepoel. Dat leverde unieke foto’s op. Ook ouders Patrick en Agna waren door het dolle heen. “Misschien hebben we ons hotel geboekt voor niets, maar

Lees meer »

Oekraïne schakelt Russische onderzeeër uit

Het Oekraïense leger heeft een Russische onderzeeër tot zinken gebracht. Het vaartuig werd getroffen bij een aanval op de haven van Sebastopol, op het door Rusland bezette schiereiland de Krim. Dat heeft de Oekraïense generale staf in Kiev zaterdag bevestigd.

Lees meer »

Net verkozen topvrouw Internationale Zeebodemautoriteit staat terughoudend tegenover diepzeemijnbouw

De algemene vergadering van de Internationale Zeebodemautoriteit (ISA) heeft de Braziliaanse Leticia Carvalho verrassend verkozen tot secretaris-generaal. ISA is een intergouvernementeel orgaan dat alle activiteiten op het vlak van mineralen op de zeebodem in internationale wateren reguleert. De organisatie is in 1994 opgericht in het kader van het zeerechtenverdrag van de Verenigde Naties.

Lees meer »

Tienduizenden TGV-reizigers gestrand na stormschade in Frankrijk

In Frankrijk ondervinden 80.000 treinreizigers hinder van annuleringen en vertragingen op het spoor omdat lokaal stormweer schade heeft aangericht op het TGV-traject tussen Parijs en Lyon. In Parijs vinden op dit moment de Olympische Spelen plaats. Vorige week vrijdag, op de dag van de openingsceremonie, was het Franse TGV-netwerk het doelwit van grootschalige sabotage.

Lees meer »

Verdachte (51) van moord op huisbaas (74) blijft maand langer in de cel: “Hij is zich bewust van de ravage die hij heeft aangericht”

De 51-jarige Charles J. blijft nog minstens een maand langer in de cel op verdenking van de moord op zijn huisbaas Erik V. en brandstichting bij zijn ex. Dat besliste de raadkamer van Kortrijk vrijdag. “Mijn cliënt is zich bewust van de ravage die hij heeft aangericht en beseft dat hij nog lang tussen vier muren zal zitten”, zegt advocaat

Lees meer »

Ieperling Christophe (51) bakt wafels en spot sterren in New York: “Van Jennifer Aniston tot Trumps naakte cowboy”

Naakte betogers voor Palestina, opnames met Jennifer Aniston, de zingende cowboy van Trump, het huis van Madonna… Christophe Gantois kijkt zijn ogen uit in New York waar hij sinds kort ‘onze’ wafels bakt. “Aan een minimumloon, maar ik doe het niet voor het geld.”
The post Ieperling Christophe (51) bakt wafels en spot sterren in New York: “Van Jennifer

Lees meer »

T1 Ronny Houben trekt er onmiddellijk stekker uit bij HOO Oedelem (3B): “Combinatie me werk lukt echt niet meer”

Ter gelegenheid van de thuismatch in het teken van de Beker van West-Vlaanderen, 4-0-winst tegen Fusion Oostende, coachte Ronny Houben voor het laatst op het Oostveld. De succescoach, die destijds Dosko Sint-Kruis als kampioen naar derde provinciale loodste, stopt definitief in klimmen en dalen.
The post T1 Ronny Houben trekt er onmiddellijk stekker uit bij HOO Oedelem (3B): “Combinatie

Lees meer »