vanaf 15 december Sfeer en gezelligheid tijdens Winter in Poperinge: “De overdekte schaatspiste komt terug”

Poperinge maakt zich klaar voor een nieuwe editie van Winter in Poperinge. Van 15 december tot en met 7 januari kan je de winterse sfeer opnieuw opsnuiven in de Hoppestad. Op het programma van Winter in Poperinge staat dit jaar: de overdekte kerstmarkt én schaatspiste, een eindejaarsactie, een nostalgische paardenmolen, kerstshopping en een gratis nieuwjaarsreceptie.

“Tijdens Winter in Poperinge wil de stad inzetten op kerstsfeer, gezelligheid, (kinder)animatie en beleving. We willen de inwoners van Poperinge aanmoedigen om hun eindejaarsgeschenken zo veel mogelijk lokaal te kopen. Zo steunen we onze lokale ondernemers en dat kan alleen maar goed zijn voor onze stad”, zegt Lennert Coutigny, deskundige lokale economie. “Vorig jaar werd er een volledig nieuw thema kerstverlichting gehangen in het centrum van Poperinge. Vanaf eind november zullen de inwoners deze kerstverlichting opnieuw kunnen bewonderen. Ook de kunstkerstboom van tien meter hoog zal opnieuw te bewonderen zijn voor het stadhuis. Deze winter zul je ook opnieuw kunnen genieten van heerlijke oliebollen aan het oliebollenkraam op de Grote Markt.”

“Er zal weer heel wat te beleven vallen in Poperinge. Zo staat er een overdekte kerstmarkt met kerstchalets op de Grote Markt, uitgebaat door tien Poperingse verenigingen: KFC Poperinge, Basket Poperinge, The Frontliners, vzw Keikoppencarnaval, WTC Hoppeland, Moeder Bladluis, vzw Ondernemen@Hoppeland, Moeder Gjete, Het Verbroederingscomité Poperinge en Curieus Poperinge”, vertelt Lennert. “In het weekend komen er verschillende bands en dj’s muziek spelen vanop het podium.” De kerstmarkt loopt van vrijdag 15 december tot en met zondag 7 januari en is open van maandag tot donderdag van 14 tot 22 uur, vrijdag en zaterdag van 14 tot 1 uur en op zondag van 14 tot 23 uur.

kerstmarkt en schaatspiste

“Dit jaar kunnen de kinderen zich opnieuw massaal amuseren op de overdekte schaatspiste. Vorig jaar stond er geen schaatspiste op de Grote Markt tijdens Winter in Poperinge en dit hebben de kinderen toch wel gemist. Als alternatief werd er vorig jaar een spiegeldoolhof geplaatst, maar dit was toch niet hetzelfde”, legt Lennert uit. “Via Popsjot worden er tijdens de kerstvakantie ook verschillende kampen georganiseerd die in groep komen schaatsen. Zo worden er ook twee initiaties wintersporten (curling en ijshockey) georganiseerd.”

De schaatspiste zal open zijn van maandag tot donderdag en op zondag van 14 tot 21 uur. Op vrijdag en zaterdag kan je schaatsen van 14 tot 22 uur. Een schaatsbeurt kost 6 euro. Openingsuren kunnen afwijken op 24, 25 en 31 december en 1 januari.

Naast de schaatspiste zullen de kinderen ook een ritje kunnen maken op de nostalgische paardenmolen die geplaatst zal worden voor het stadhuis. De nostalgische paardenmolen is elke dag geopend van 14 tot 22 uur. Een ritje kost 3 euro per persoon. Openingsuren kunnen afwijken op 24, 25 en 31 december en 1 januari.

Eindejaarsactie en vuurshow

De eindejaarsactie in Poperinge staat traditioneel gepland van 1 tot 31 december. “Bij meer dan 70 handelaars kunnen klanten stempels verzamelen en kans maken op meer dan 8.000 euro aan waardebonnen. De winnaar van de hoofdprijs mag zich klaarmaken om te genieten van een weekendje Parijs.” Volle stempelkaarten kunnen gedeponeerd worden tot en met 7 januari 2024 bij de dienst toerisme, Odevie, Boekhandel Merlevede en Juwelen Buseyne, Standaard Boekhandel en drafab GREEN. In de week van 8 januari trekt een onschuldige kinderhand de winnaars.

“Om het lokaal kopen nog een extra boost te geven, wordt er op zondag 17 december een shoppingzondag georganiseerd in samenwerking met POPSHOP, de vereniging van centrumhandelaars”, aldus Lennert. “Wat valt er te beleven in de winkelstraten? Kerstmannen delen snoep uit aan de kinderen, heel wat acties bij de deelnemende handelaars, muziek, kerstsfeer en straatanimatie. De kerstshopping loopt van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur. Om 18 uur volgt er een vuurshow met heel wat spektakel op de Grote Markt.”

Gratis nieuwjaarsreceptie

“Winter in Poperinge sluiten we af op zondag 7 januari met een feestelijke en gratis nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners van Poperinge. Tijdens de nieuwjaarsreceptie heffen we het glas op 2024 en krijgen we een gratis frietje aangeboden door Aviko. De nieuwjaarsreceptie gaat door op de Grote Markt in Poperinge van 11 tot 13 uur. Na de nieuwjaarsreceptie zijn alle inwoners welkom op de kerstmarkt om 14 uur om mee te zingen met Vlaanderen Zingt!”

The post vanaf 15 december Sfeer en gezelligheid tijdens Winter in Poperinge: “De overdekte schaatspiste komt terug” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Finland start (beperkte) vaccinatie tegen vogelgriep

Finland start met een beperkte vaccinatiecampagne tegen vogelgriep. Dat heeft het Finse Instituut voor Volksgezondheid en Welzijn aangekondigd. De vaccins zijn bedoeld voor personen die een hoger risico lopen. Volgens persbureau Reuters wordt Finland het eerste land dat dergelijke vaccins aan mensen zal toedienen.

Lees meer »

Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana

Na het succes van vorig jaar, waarbij meer dan 500 toeschouwers het spektakel op de terreinen van de familie Alliët in de Bloemgatstraat volgden, organiseert de Meulebeekse Landelijke Gilde een tweede editie van haar gymkana. Die vindt plaats op zondag 7 juli, met een aanloop op vrijdag 5 juli.
The post Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana appeared first on

Lees meer »

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »

Vlak voor ‘Met vier in bed’ is Alex voor de vierde keer hervallen: “Het leven gaat gewoon verder”

In een nieuwe aflevering van ‘Met vier in bed’ vertrekken de B&B-uitbaters op een unieke treinreis in Landen, waar Jo samen met zijn vrouw Hilde Station Racour uitbaat. Gedurende het programma wordt Jo echter vergezeld door hartsvriendin Alex. Maar vlak voor hun deelname kreeg die laatste echter slecht nieuws. “Op 1 januari heeft ze mij verteld dat ze voor de

Lees meer »

Regisseur ‘The notebook’ excuseert zich bij hoofdrolspelers Ryan Gosling en Rachel McAdams: “Sorry dat ik uit de biecht klapte over slechte relatie op de set”

Nick Cassavetes, de regisseur van de romantische kaskraker ‘The notebook’, heeft zich geëxcuseerd bij de 2 hoofdrolspelers van de film. Intussen alweer 10 jaar geleden onthulde Cassavetes dat Ryan Gosling en Rachel McAdams, die in de film een ontroerend liefdesverhaal vertolken, tijdens de opnames een bloedhekel aan elkaar hadden. “Sorry dat ik uit de biecht klapte, jongens”, zegt hij nu.

Lees meer »

KIJK. “Denk toch na, 5.000 euro voor Q7, dat is te goedkoop”: fraudeurs stelen adres van garagist Michel om kopers van tweedehandswagens op te lichten

Garagehouder Michel uit Pellenberg, bij Leuven, is slachtoffer geworden van een wel heel speciale vorm van fraude. Fraudeurs gebruiken namelijk zijn adres om tweedehandsauto’s te verkopen. Hij kreeg al tientallen gedupeerden aan de lijn of in zijn garage. Drie van hen dienden al klacht in bij de politie. Michel waarschuwt nu mensen die een tweedehandsauto willen kopen. “Een Audi Q7

Lees meer »

De wildgroei van Natuurpunt: hoe een natuurorganisatie dé machtige grootgrondbezitter van Vlaanderen werd

Ze spant rechtszaken aan tegen de bouw van fietsersbruggen, ze sluit stilzwijgend deals in het Oosterweeldossier en door een eindeloze rij aankopen is ze dé private grootgrondbezitter van Vlaanderen. Maar ze zit ook zo ingewikkeld in elkaar dat de Vlaamse overheid haar subsidies tegen het licht wil houden. Wie of wat is Natuurpunt, en hoe is ze zo groot en

Lees meer »

Goedkopere tickets voor Kapermolen in Hasselt worden door buurgemeenten niet overal goed onthaald

De stad Hasselt heeft aan de omliggende gemeenten voorgesteld om de toegangsprijzen voor hun inwoners voor Kapermolen te verlagen. De gemeenten moeten wel zelf het verschil bijleggen. Sinds mei moeten bezoekers van buiten de stad 3 keer zoveel betalen voor een ticket. Zonhoven, Herk-de-Stad en Halen zijn niet gelukkig met het voorstel. “Hasselt krijgt als centrumstad middelen uit het gemeentefonds

Lees meer »