Turkije trekt rente op tot 40 procent

De Turkse centrale bank heeft haar belangrijkste rentetarief donderdag voor de zesde maand op rij opgetrokken, tot 40 procent. Dat is het hoogste niveau sinds president Recep Tayyip Erdogan aan de macht kwam.

Meer krantenkoppen in België

Filmvertoning Vis! van boot tot bord vrijdag in Scharpoord

Vrijdag 4 oktober vindt in Cultureel Centrum Scharpoord de eerste publieke vertoning plaats van Vis!. Deze documentaire toont de evolutie van de visserij, handel en verwerking tot een moderne sector. De film ontstond naar een idee en in een regio van Maarten du Bois en bevat onder meer beelden van oud-visser Pedro Rappé.
The post Filmvertoning Vis! van boot

Lees meer »

Tuinhier zorgt voor een mooie, groene en frisse gemeente

Traditiegetrouw start Tuinhier Kortemark het najaar met een evaluatie van de voorbije tuinkeuring over Groot-Kortemark. Op dinsdag 24 september werden de prijzen immers bekendgemaakt. Er werden prijzen uitgereikt in de categorie gevels, siertuinen en groenten.
The post Tuinhier zorgt voor een mooie, groene en frisse gemeente appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Brein’ achter aanslag Charlie Hebdo krijgt levenslang

De 42-jarige jihadist Peter Cherif is donderdag in Frankrijk door het bijzondere hof van assisen van Parijs veroordeeld tot een levenslange celstraf. Cherif speelde een belangrijke rol in de training van een van de mannen die een aanslag pleegde op de redactie van Charlie Hebdo in 2015 en hij ontvoerde in 2011 drie mensenrechtenactivisten.

Lees meer »

“We zijn aan erger ontsnapt”: schouwbrand vernielde bijna Spaanse woning van An Swartenbroekx

Sinds An Swartenbroekx (55) en haar man Guido De Craene (69) twee jaar geleden een huis in Andalusië kochten en verbouwden, is er veel gebeurd. In haar column in ‘Story’ vertelt de ‘Kampioenen’-actrice uitgebreid over haar avonturen en haar Spaanse droom. Die droom veranderde echter bijna in een nachtmerrie, toen er onlangs een schouwbrand uitbrak in hun woning. Swartenbroekx legt

Lees meer »

Danny zet deuren van e-Pipe Harelbeke open

In het kader van de Voka Open Bedrijvendag kan je op zondag 6 oktober van 10 tot 17 uur een bezoek brengen aan e-Pipe Benelux. Het bedrijf van Danny Ongenae bestaat 15 jaar en is een toonaangevend op het vlak van leidingrenovatie.
The post Danny zet deuren van e-Pipe Harelbeke open appeared first on KW.be.

Lees meer »

België stuurt militairen naar Cyprus om landgenoten te repatriëren uit Libanon

De Belgische federale regering heeft een marsorder uitgevaardigd om Belgische militairen vandaag nog naar Cyprus te sturen. Daar zullen ze stand-by staan om landgenoten uit Libanon naar België te repatriëren. De dodentol van de aanval op een hulpverlenerspost van Hezbollah in het centrum van Beiroet is intussen opgelopen tot negen. Toen oorlogsjournalist Robin Ramaekers en zijn cameraman Stijn De Smet

Lees meer »

Na lancering webshop zijn Aster Nzeyimana en Lize Feryn klaar voor huwelijk: “We trouwen zéker niet in het buitenland”

“Nu kunnen we alles aan. Ja, ook een kind.” In maart ging Aster Nzeyimana (30) door z’n knieën en zei zijn grote liefde Lize Feryn (31) volmondig ‘ja’. Maar voor ze hun huwelijk eindelijk kunnen voorbereiden, lanceren ze eerst nog de webshop van hun modelabel Melange. En dat ging gepaard met de nodige stress. “Onze winterjas kost 950 euro. Dat

Lees meer »