Torhoutse postzegelclub heeft zegels klaar over 40 jaar aardewerkmuseum

Er wordt voorlopig nauwelijks ruchtbaarheid aan gegeven, maar het Museum Torhouts Aardewerk bestaat 40 jaar. In Brussel wordt dan weer een andere verjaardag gevierd, met name 130 jaar art nouveau, de internationale kunststroming met architect Victor Horta zo’n beetje als grondlegger. De Torhoutse postzegelclub KVBP besloot de twee jubilea aan elkaar te koppelen.

Concreet liet de club via MyStamp een postzegelvel drukken met een foto van het aardewerkmuseum en tien zegels met telkens de afbeelding van een art-nouveaucreatie in Torhouts aardewerk uit de museumcollectie. Een hebbeding!

Dank aan aardewerkkenner Marc Logghe

Het postzegelvel werd ontworpen door Jean-Pierre Creminger (63), penningmeester van KVBP Torhout. Hij is samen met voorzitter Daniël Desloovere (75) de drijvende kracht van het project.

“Dat we een selectie van tien art-nouveautopstukken uit het jarige museum hebben kunnen maken, is te danken aan de medewerking van Marc Logghe, dé plaatselijke aardewerkkenner”, zegt Jean-Pierre. “Zonder hem zou dat niet mogelijk geweest zijn. We zijn er hem erkentelijk voor. De tien stukken dateren alle uit de periode 1890 tot en met 1910. In Brussel wordt het jaar 1893 beschouwd als de start van de art-nouveaustroming.”

Verkoop op zaterdag 9 december

De lokale postzegelclub, die elke vierde zondagvoormiddag van de maand in zaal Club de B voor een veiling van zegels samenkomt, telt een 80-tal leden met een vierkoppig bestuur. Naast Daniël en Jean-Pierre zijn er ook nog secretaris Veerle Bruynooghe en Ronny Mommerency van de dienst nieuwigheden. In 2026 bestaat de club 60 jaar.

“Op zaterdag 9 december zijn er feestelijkheden voorzien rond 40 jaar aardewerkmuseum”, aldus Daniël. “Dan zullen we vanaf 16.30 uur in het oud-stadhuis op de Markt ons unieke postzegelvel verkopen tegen de prijs van 25 euro, de tien postzegels uiteraard inbegrepen. We doen de kopers ook twee prentkaarten met aardewerk cadeau. We verwachten grote interesse.”

The post Torhoutse postzegelclub heeft zegels klaar over 40 jaar aardewerkmuseum is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene

Zijn leven leest als een spannend avonturenboek en het slothoofdstuk is nog lang niet geschreven. Stefaan Mestdagh van côte à l’os-restaurant Den Roobaert kent ongelooflijk veel mensen én heeft ongelooflijk veel mensenkennis. Maak kennis met deze boeiende verteller.
The post “Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kartelpartij Verbindend Zulte is ambitieus: “Willen weer meebesturen”

Ex-burgemeester Henk Heyerick (CD&V) doet in oktober een nieuwe gooi naar de sjerp. Hij stopt met de provinciale politiek en wordt lijsttrekker van de kartelpartij Verbindend Zulte (N-VA/CD&V). “Ik voel een grote noodzaak voor vernieuwing”, aldus Heyerick. “Ons doel is meebesturen, twaalf jaar oppositie is genoeg geweest.”
The post Kartelpartij Verbindend Zulte is ambitieus: “Willen weer meebesturen” appeared first

Lees meer »

Geert en Lieve van De Krieke genieten van hun pensioen

Geert Serroen en Lieve Luyckx van hoevewinkel De Krieke langs de Tuileboomstraat in Sint-Eloois-Winkel zwaaiden recent hun trouwe klanten uit. Het koppel geniet voortaan van hun pensioen. “We verhuizen, maar blijven Sint-Eloois-Winkel trouw.”
The post Geert en Lieve van De Krieke genieten van hun pensioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hitterecords sneuvelen in extreme hittegolf VS

De extreme hittegolf die delen van de Verenigde Staten in zijn greep heeft, houdt nog aan tot zeker halverwege deze week. Nadat in Las Vegas en Death Valley afgelopen weekend al hitterecords sneuvelden, verwacht de National Weather Service (NWS) dat er deze week meer records aan diggelen gaan.

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »

Mechelen breidt maatregelen uit tegen intimidatie en grensoverschrijdend gedrag op festivals

De stad Mechelen breidt de maatregelen uit die ervoor moeten zorgen dat iedereen deze zomer op een veilige manier naar festivals in de stad kan gaan. Ook dit jaar kunnen festivalgangers die worden lastiggevallen, terecht in veilige zones waar ze worden opgevangen en zijn er laagdrempelige aanspreekpunten op het terrein zelf. Bovendien krijgen de festivalvrijwilligers dit jaar een opleiding om

Lees meer »