Tiental klanten valt stil na tanken bij Q8 in Roeselare: “Water in de dieseltank”

Verschillende autobestuurders ondervonden de voorbije dagen problemen met hun wagen vlak nadat ze diesel getankt hadden aan het Q8-tankstation langs de Meensesteenweg in Roeselare. Om nog een onduidelijke reden was er daar water in de dieseltank geraakt. “Alle klanten die het slachtoffer werden van dit probleem zullen volledig vergoed worden”, verzekert Katia Van Bouwel, woordvoerster van Q8.

De voorbije dagen kregen heel wat bestuurders van een dieselwagen uit de regio Roeselare en Moorslede af te rekenen met pech. Dit gebeurde kort nadat men getankt had aan het Q8-tankstation langs de Meensesteenweg, op wandelafstand van Euroshop. “Wij hadden er zaterdag iets na 16 uur getankt. We wonen in Oekene en moesten dus niet ver naar huis. Zondag bleef onze wagen op stal, maandag merkten we echter dat er problemen waren”, aldus Gratiana Deman. Samen met haar man ging ze onmiddellijk naar de garage. Daar merkte de garagist dat er water in de dieseltank zat. “De garagist heeft ons een staaltje meegegeven en we hebben contact opgenomen met onze verzekeraar.”

Eenzelfde probleem ondervonden Melissa Declercq en haar vriend uit Moorslede. “Mijn vriend is vorige week maandag gaan tanken en dinsdag is hij nog op zijn werk geraakt. Na een bezoek in de Carrefour viel onze wagen echter stil op de parking van de winkel. We beschikken gelukkig over twee wagens waardoor de wagen er de voorbije dagen kon blijven staan.” Donderdagavond werd hij getakeld. “We zullen onze garagist vragen om ook een staaltje te nemen. De kans is groot dat we geconfronteerd werden met hetzelfde probleem. Mijn vriend had namelijk daags voor ons bezoek aan de winkel nog getankt aan het tankstation.”

Bij Q8 is men op de hoogte van het probleem. Inmiddels werden de dieselpompen aan het tankstation ook afgesloten. “We excuseren ons tegenover onze klanten en nemen dit probleem heel ernstig”, aldus woordvoerster Katia Van Bouwel. Hoe het probleem ontstaan is, is momenteel nog onduidelijk. “Maar er zat inderdaad water in onze dieseltank. Aanstaande maandag zullen er testen uitgevoerd worden om te kijken wat er precies misgelopen is.” Inmiddels kreeg men bij Q8 een tiental meldingen binnen van bestuurders met een dieselwagen die problemen ondervonden na het tanken langs de Meensesteenweg. “Alle slachtoffers zullen volledig vergoed worden. Als er nog mensen zijn die problemen kenden na hun tankbeurt kunnen zij contact opnemen via onze klantendienst.” Binnenkort worden de dieselpompen aan het tankstation ook hersteld zodat klanten er terug zorgeloos kunnen tanken.

The post Tiental klanten valt stil na tanken bij Q8 in Roeselare: “Water in de dieseltank” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan”

Directeur Maxim Esprit van Prizma Basisschool Heilige Familie heeft er drukke laatste weken opzitten. Hij sloot het schooljaar af op de lagere school en start binnenkort met een nieuwe uitdaging in Prizma Campus VTI.
The post Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Waregem Koerse Feesten pakken uit met Black Box Revelation, nieuwe hoedenshow en betere toegankelijkheid

Woensdagavond werd het programma van de Waregem Koerse Feesten voorgesteld. Naast de vaste en succesvolle ingrediënten vindt er dit jaar een gloednieuwe hoedenshow in de centrumkerk plaats. Het stadsbestuur zet ook hard in op toegankelijkheid met onder meer een rolstoelpodium tijdens Waregem Koerse Music in park Casier. In dat park zorgt Black Box Revelation op zaterdagavond 24 augustus alvast voor

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Een verschil van 25 seconden met Longo Borghini: Kopecky strijdt niet mee voor winst in openingstijdrit

Vandaag begint het vrouwenpeloton aan de 35e editie van de Giro Donne – de Ronde van Italië voor vrouwen. In en rond Brescia begint wereldkampioene Lotte Kopecky aan haar strijd om de eindzege met een tijdrit van 15,7 kilometer. Dwingt de Belgisch kampioene tijdrijden meteen een goede start af onder het motto ‘goed begonnen is half gewonnen’?

Lees meer »

“Zijn rider met eisen bestaat uit 37 pagina’s”: alles wat u wil weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

“Geruchten kunnen toch niet kloppen?”, Michel waarschuwt Orbàn dat hij niet in naam van de EU met Moskou kan spreken

De Hongaarse premier en tijdelijk voorzitter van de EU Viktor Orbán kan niet in naam van de Europese Unie met Rusland spreken. Daarvoor heeft de uittredende voorzitter van de Europese Raad Charles Michel donderdag gewaarschuwd. Ook de Poolse eerste minister Donald Tusk maakt zich duidelijk zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier snel een bezoek zou brengen aan Moskou.

Lees meer »

KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan

In een tijd waarin sport en gezondheid meer dan ooit centraal staan, biedt het KEI (Koningin Elisabeth Instituut) in Oostduinkerke naast de reguliere ambulante revalidatie nu ook specifieke sportrevalidatie aan.
The post KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

De tijdritparel van wereldkampioen Remco Evenepoel ontleed: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Met dit exemplaar doet Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne een gooi naar zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »