Sven De Ridder Company keert met ‘Secret Santa’ terug naar Antwerpen, met glansrol voor halve Bruggeling Luc Verhoeven

Als we op onze kalender kijken, dan zien we dat volgende week vrijdag de laatste maand van het jaar alweer aanvat. Ook wel gekend als de klassieke feestmaand en dus weten we als geen ander dat ook dit jaar de Sven De Ridder Company niet achterblijft om traditioneel hun tenten op te slaan in de rode zaal van het Antwerpse Fakkeltheater. Ditmaal staat de cast op de planken met het vijfde kerststuk van het gezelschap, ‘Secret Santa’.

Een toch wel bijzondere rol is daarbij weggelegd voor Luc Verhoeven. De acteur heeft op oprichters Sven De Ridder en Brik Van Dyck na de meeste voorstellingen voor de Sven De Ridder Company op zijn palmares staan en mag al voor de derde keer aantreden tijdens de feestperiode. Hij geeft ditmaal gestalte aan nonkel Noël, een speciaal persoon, zo blijkt. “Het wordt een show met dolkomische toestanden. Met heel wat onverwachte wendingen ook en nonkel Noël is er daar één van. Het is zo dat hij eigenlijk een beetje een rare man is, waar de broers ook niet echt goed weten wat ze aan hem hebben. Er is altijd wel iets aan de hand met hem en ze zien hem ook maar één keer per jaar, telkens met Kerstmis. En daarnaast reageert hij nog op heel vreemde manieren. Maar gaandeweg het verhaal, komen ze dan te weten waarom hij precies zo raar reageert”, vertelt hij daarover. ‘Secret Santa’ vertelt vanaf 7 december het verhaal van de verstokte vrijgezellen Jimmy en Richie Kiebooms (respectievelijk gespeeld door Sven De Ridder en Brik Van Dyck), die van hun nonkel Noël de opdracht krijgen om een lief te vinden voor Kerstmis. Uiteindelijk trommelen de broers hun oude kennissen Jennifer (Margot Hallemans) en Rebecca (Joyce Beullens) op die voor de gelegenheid één avondje hun kersverse vriendinnen komen spelen. Maar naarmate het kerstfeest nadert, wordt het mysterie rond nonkel Noël alleen maar groter.

Luc tijdens de persvoorstelling van ‘Mannen van de golf’. © PADI/Tom

Nu de Sven De Ridder Company al voor de vijfde keer Het Fakkeltheater inneemt in december, is de laatste weken nog maar eens duidelijk hoe storm de ticketverkoop loopt. Het lijkt wel alsof heel Vlaanderen en Nederland hun kerststukken absoluut in Het Fakkeltheater wilt komen zien. Niet verwonderlijk, weet Verhoeven. “Mensen weten dat het voorstellingen zijn die je met je hele familie kan komen bekijken en die je helemaal in de kerstsfeer onderdompelen. Ze lachen graag en willen dezer dagen ook iets zien dat hen ontspant. En wat het geheel nog fijner maakt, is dat Antwerpen die periode zelfs nog extra gezellig is. De hele stad straalt een en al kerstsfeer uit. Als je dan na een ontspannend dagje shoppen en een restaurantbezoek in een warm theater kan afsluiten met een ontspannend stuk waar je goed mee kan lachen, dan is dat een eens zo geslaagde dag. Want ook in het theater is het supergezellig. Het is daarom dat we in het Fakkeltheater iets meer voorstellingen spelen dan in Theater Elckerlyc.”

Iets wat zich ook vertaalt in de vele extra shows die maar blijven worden aangekondigd. De vraag naar tickets noopte het gezelschap zelfs om op 23 december maar eventjes drie voorstellingen op een dag te spelen en ook om 11 uur ’s ochtends al een voorstelling toe te voegen. “Op mijn verjaardag, dan nog!” maakt Luc duidelijk. “Die extra voorstellingen komen er om toch wat tegemoet te komen aan ons publiek. Al kan ik de mensen alleen maar aanraden om op tijd hun kaarten te bestellen. Ervaring leert ons dat we immers dikwijls ontgoochelde mensen horen die graag in groep komen kijken, maar niet meer bij elkaar kunnen zitten omdat de ticketverkoop zodanig als een trein loopt. Ik vermoed zelfs dat er nog een aantal extra voorstellingen zullen volgen. Gelukkig mogen we die dagen doorbrengen met supertoffe collega’s en dat is een absoluut superpluspunt! Hoewel, collega’s… Eigenlijk zijn dat gewoon allemaal vrienden geworden en dat is maar goed ook dat we dat zo ervaren. Je moet weten dat we in de eindejaarperiode namelijk meer tijd met elkaar doorbrengen dan met onze eigen familie. Dat is ’s morgens vertrekken en een hele dag heel intensief bezig zijn, maar de return die je dan krijgt van het publiek, daar doe je het wel voor. Dus die extra shows komen er met de glimlach bij. Al stelt ook daar zich weer het probleem dat je maar zoveel voorstellingen kan toevoegen dan je acteurs en crewleden vrij zijn die dag.”

Tot slot had Luc Verhoeven ook nog een afsluitende kerstboodschap voor onze provinciegenoten. “Deze halve West-Vlaming – met een moeder uit Sint-Andries bij Brugge – wenst alle West-Vlamingen een warme en liefdevolle kerstperiode toe met al hun dierbaren. Met uiteraard voorop een goede gezondheid voor 2024.” (PADI & Tom)

‘Secret Santa’ loopt van 7 december 2023 tot 7 januari 2024 in de rode zaal van Het Fakkeltheater in Antwerpen. De voorstelling duurt 65 + 50 minuten, met twintig minuten pauze en is geschikt voor alle leeftijden. Tickets en info via http://www.svenderiddercompany.be/.

The post Sven De Ridder Company keert met ‘Secret Santa’ terug naar Antwerpen, met glansrol voor halve Bruggeling Luc Verhoeven is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Lieve (63) neemt na 38 jaar afscheid van de Kunstacademie: “Waar zijn al die jaren naartoe? Ik voel me nog steeds jong”

Met het einde van het schooljaar sluit Lieve Noreille (63) een mooie loopbaan af als leerkracht grafiekkunst bij de Academie voor Beeld in Menen. “De laatste tijd kreeg ik veel bezoek van oud-leerlingen van jaren ver. Ze hoorden dat ik met pensioen ga en kwamen nog eens dag zeggen. Zoiets doet deugd, meer heb ik niet nodig”, blikt ze tevreden

Lees meer »

Rustige zomerse start voor buitenzwembad De Krekel in Izegem: “Water heeft dé ideale temperatuur”

Enkele honderden mensen zochten woensdagnamiddag bij temperaturen tot 30 graden de verkoeling op in het buitenzwembad De Krekel in Izegem. “De laatste week van juni is het vooral druk door scholen en groepen die na hun examens langskomen voor een ontspannende activiteit. Op deze schoolvrije namiddag valt het mee en is het gezellig vertoeven bij ons.” En dat bevestigen de

Lees meer »

Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”

Na een lange renovatie werd cc De Schakel vrijdagavond feestelijk geopend. Het cultuurcentrum werd na de sloop van de voormalige bibliotheek een pak uitgebreid. Het team van De Schakel kijkt enthousiast uit naar het komende seizoen. “Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”, klinkt het. Ook het gloednieuwe Cultuurcafé springt in het oog en is vanaf vandaag elke dag geopend.<br

Lees meer »

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven De Morgen en De Standaard donderdag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »

“Ik had diarree en legde daarom mijn GSM weg”: geen straf voor voyeur (35) die dames filmt in toiletten, wel vijf jaar burgerrechten kwijt

Een 35-jarige man uit Nieuwpoort die verschillende dames stiekem heeft gefilmd in toiletten op het strand van Nieuwpoort en Koksijde is schuldig bevonden door de rechter. De man krijgt evenwel geen straf, maar de gunst van de opschorting. Hij is wel voor 5 jaar zijn burgerrechten kwijt en moet één slachtoffer 1.000 euro schadevergoeding betalen. “Het was een bijzonder vies

Lees meer »