SK Nieuwkerke op bezoek bij ex-coach Nicolas Somers

Ook T2 en beloftecoach van SK Nieuwkerke Geert Broutin (53) genoot van zijn vrij weekend. Zaterdag trekt hij met SK Nieuwkerke in tweede provinciale B naar Lendelede, waar ex-trainer Nicolas Somers aan het roer staat. “Een deel van de spelers ging trainen in de sporthal van Wijtschate”, vertelt Geert. “Zelf ging ik wandelen en vierde ik de verjaardag van mijn zoon. Zondag moest ik opnieuw niet vroeg op. Voor de beloften, die aan een goed seizoen bezig zijn, was het al een tweede afgelasting op rij.”

De voorbije weken zag Geert een personeelswissel op de positie van hoofdtrainer. Exit Eddy Verbeeck, enter Patrick Van Hoof. “Met Eddy ging het de laatste weken nochtans beter, maar de zure nederlaag in Komen-Waasten bleek toch de druppel voor hem. Ik heb goed met Eddy kunnen samenwerken en hoop dat hij het goed zal doen bij Heule. Ook Eddy heeft het beste voor met onze club. Of ik zelf T1 wilde worden? Ik denk dat Patrick de meest logische keuze was om deze taak op te nemen. De samenwerking voelt vertrouwd en de communicatie is top. Samen moeten we zorgen dat alle neuzen in dezelfde richting staan. Met Patrick behaalden we intussen twee spectaculaire puntendelingen. Het werd zowel tegen Beveren-Leie als tegen KSV Moorsele A 3-3. In de beide matchen hadden we een dubbele voorsprong, maar plots voelen we de druk van niet te mogen verliezen.”

Behoud

De match tegen Zonnebeke moet dus nog gespeeld worden, zaterdag volgt een verplaatsing naar Lendelede Sport.

“We zitten in een stevige strijd verwikkeld. Net als de voorbije jaren is ons eerste doel het behoud. Vorig jaar was dat ook zo, zelfs na de uitmuntende eerste periode. We moeten drie ploegen achter ons houden en dan zouden we best punten pakken tegen hen. Bij Lendelede Sport is Nicolas Somers de T1. Hij was enkele seizoenen geleden aan de slag bij SK Nieuwkerke. Zelf ken ik hem niet, maar enkele spelers wel”, aldus de werknemer van Picanol, die in Dikkebus woont.

Zaterdag 25 november om 19 uur: Lendelede Sport – SK Nieuwkerke.

The post SK Nieuwkerke op bezoek bij ex-coach Nicolas Somers is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Sam Kerkhofs geeft fakkel door aan Play-presentator en Studio Brussel-stem Joris Brys als host van ‘MIDMID’

Sam Kerkhofs onthult dat Joris Brys hem zal vervangen als host van de voetbalpodcast ‘MIDMID’. Dat nieuws volgde in de recente aflevering van ‘MIDMID MEISTER’ over het EK. “We hebben een meeting gehad en we gaan het helemaal anders doen”, grapt Joris Brys, bekend als sportjournalist bij VIER en Play Sports, en ook te horen op radiozender Studio Brussel. Begin

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af – Witte Huis kritisch op bezoek Orbán aan Rusland

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

Vzw Weg-Wijs helpt kwetsbare mensen in Zwevegem: “We brengen culturen samen”

Begin juli 2021 werd de vzw Weg-Wijs opgericht. “We willen mensen uit kansengroepen, met bijzondere aandacht voor kinderen en gezinnen, samen met een ‘wegwijzer’ (lees: vrijwilliger) op weg helpen, zeg maar wegwijs maken in een aantal belangrijke domeinen zoals taal, integratie, huisvesting… en hen zo begeleiden naar een actief burgerschap”, vertelt ons Marc Claeys.
The post Vzw Weg-Wijs helpt

Lees meer »

KIJK. Bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani (26) spreekt voor het eerst: “We moeten leren om lief te hebben in plaats van te haten”

De bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani heeft in een videoboodschap opgeroepen om de overgebleven gevangenen in Gaza niet te vergeten. Argamani liet voor het eerst publiekelijk van zich horen sinds ze op 8 juni gered werd door Israëlische strijdkrachten. De 26-jarige werd op 7 oktober door Palestijnse miitanten van Hamas ontvoerd van een muziekfestival, achterop een motor. De hartverscheurende beelden

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

Patrick De Clercq hangt na 42 jaar fototoestel aan de haak: “Geen schrik voor zwart gat”

Ruim 42 jaar kon je bij Patrick De Clercq terecht voor professionele fotografie. Daar is nu definitief een einde aan gekomen. We blikken terug op een indrukwekkende loopbaan. Zijn carrièrepad was er eentje van passie, toewijding en aanpassing aan de evoluerende technologieën binnen de fotografie. Schrik voor het zwarte gat heeft de natuurfanaat in hart en nieren alvast niet.

Lees meer »

Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd”

Op de Baliebrugge, nabij de grens met Torhout, hebben Liesbeth Hanssens (48) en Wim Kerkhove (46) samen met hun dochters Justine (21), Ite (18) en Anouk (15) de tuin vooraan hun boerderij heraangelegd. Ze hebben er een groot assortiment bloemen aangeplant. Dat willen ze nu met iedereen delen in hun pluktuin.
The post Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde:

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »