Ooit beloftevolle speler bij Cercle Brugge, nu drie keer in amper een week voor de rechter voor diefstal, slagen en drugs

G.C. (27) uit Izegem heeft er een slechte periode opzitten. In die tijd pleegde hij het ene criminele feit na het andere. Dat bracht hem deze week maar liefst drie keer voor de rechter. Het gaat om feiten van slagen, diefstal én drugs. En zeggen dat de man ooit dichtbij een profcarrière bij Cercle Brugge zat.

Maandag werd de 27-jarige G.C. uit Izegem nog veroordeeld tot 30 maanden cel voor een reeks diefstallen. Het dieptepunt? Hij maakte een gat in het dak van de veranda van zijn eigen grootmoeder, stal haar handtas en ging aan de haal met haar auto.

Dinsdag mocht hij opnieuw voor de rechter verschijnen. Dit keer tekende hij verzet aan tegen een eerdere veroordeling. Hij werd tot vijf keer betrapt met drugs, van cannabis tot coke. Hij kreeg daarvoor 12 maanden effectief en een geldboete. Zijn advocate pleitte alvast voor een straf met probatie-uitstel.

Geen twee zonder drie, want ook op woensdag werd de man vanuit de gevangenis naar de rechtbank in Kortrijk overgebracht. Deze keer moest hij zich er verantwoorden voor feiten van slagen. Samen met kompaan sloeg hij op café in zijn thuisstad een man op zijn kaak. “Zijn goed gevulde strafregister ademt agressie”, meende de Procureur des Konings.

Hij eiste 14 maanden cel en een boete van 800 euro, ook voor zijn 32-jarige vriend. G.C. betwistte de feiten niet, maar wees net als in de voorgaande zaken op de moeilijke periode die hij toen doormaakte. “Zijn voetbalcarrière bij Cercle Brugge kwam ten einde na een positieve drugstest, zijn papa ging failliet en dan kwam hij door slechte vrienden op het foute pad”, aldus zijn advocaat.

De man is nu al een halfjaar drugsvrij en is de cel bezig aan hervalpreventie. Hij hoopt ook nu vrij te komen onder voorwaarden. Op 10 januari volgend jaar velt de rechter een vonnis. (JD)

The post Ooit beloftevolle speler bij Cercle Brugge, nu drie keer in amper een week voor de rechter voor diefstal, slagen en drugs is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Laat ons nu maar focussen op de start van de Spelen

Waar blijft die ‘ongeziene’ sportzomer waarmee Sporza uitpakt? We hadden tijdens het EK alvast een hoog déjà vu-gevoel. Het liep voor de Rode Duivels precies af zoals op het EK 2016, het EK 2020 en het WK 2022: teleurstellend en frustrerend. Bange Tedesco. Wie wél ongezien presteerde in Duitsland, was onze Charles De Ketelaere. Omdat
The post Laat ons

Lees meer »

“Bevriend met een dochter van Trump.” Wie zijn de kleinkinderen van Biden die zich nu willen mengen in de politiek?

De familie van Joe Biden moedigt hem aan om in de presidentsrace te blijven. Het is zijn campagneteam dat schuld heeft aan het desastreuze debat, zo klinkt het daar. Daarom wil minstens één kleinkind zich gaan bemoeien met die campagne. Wie zijn die jonge Bidens? Opvallend: er kwam er vorig jaar nog eentje bij. Niet omdat het toen het levenslicht

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Waarom is Beryl een ‘historische’ orkaan volgens wetenschappers? “Zulke krachtige exemplaren zie je nu normaal niet”

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar orkaan Beryl in de Atlantische Oceaan, die ze nu al een ‘historische’ orkaan noemen. Beryl brak dan ook in een mum van tijd heel wat records. Maar hoe uitzonderlijk is deze orkaan écht? Waarom is de orkaan zo krachtig kunnen worden? En wat belooft dit voor de rest van het orkaanseizoen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters

Lees meer »

Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht!

Over één week is het zover, op vrijdag 12 juli gaat ‘Grand Show Folie Royale’ in wereldpremière in Knokke-Heist. De voorstelling in het Grand Casino Knokke pakt uit met indrukwekkende topstemmen, internationale acts en wervelende choreografieën.
The post Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht! appeared first on KW.be.

Lees meer »