Ondanks pensioen droomt Piet Huysentruyt soms van nieuwe zaak: “Mijn vrouw zegt dan: ‘Als je wil scheiden, doe maar’”

“Ik weet niet hoeveel nieuwe knieën en heupen Peter Goossens al heeft, maar dat is het mij niet meer waard”. Piet Huysentruyt (60) geniet nu vooral van golfen en drummen in z’n nieuwe thuisland Zuid-Afrika, én van zijn rol als opa, vertelt hij in ‘Primo’. Toch kan hij de drang om nieuwe restaurantplannen te maken moeilijk onderdrukken. Op tv wil Piet alvast nog één keer knallen. Vanaf zondag is hij terug te zien met nieuwe afleveringen van ‘SOS Piet XL’.

Meer krantenkoppen in België

Derdeleeftijdkaarters Sint-Juliaan pikken draad weer op: “Veel inwoners misten de vaste kaartnamiddagen”

Door de coronacrisis viel het doek over de Derdeleeftijdkaarters in Sint-Juliaan, maar onder impuls van Maria Masschelein wordt er werk gemaakt van een heropstart van de kaartersclub. Op zaterdag 21 september is iedereen alvast welkom om 13.30 uur in oc De Hazebrug voor de eerste kaarting in bijna vijf jaar.
The post Derdeleeftijdkaarters Sint-Juliaan pikken draad weer op: “Veel

Lees meer »

LIVE EK WIELRENNEN. Na 35 kilometer koers krijgt eenzame Tsjechische vluchter kleine voorsprong, Belgen houden zich rustig

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Ook de elite vrouwen zijn begonnen aan hun Europees kampioenschap. Zonder Lotte Kopecky en dus moet vooral het collectief de sterkte worden.

Lees meer »

LIVE EK WIELRENNEN. Riberolle en Demey proberen wel, maar geraken niet weg

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Ook de elite vrouwen zijn begonnen aan hun Europees kampioenschap. Zonder Lotte Kopecky en dus moet vooral het collectief de sterkte worden.

Lees meer »

Mooie nazomer op komst: hoe warm wordt het? En hoelang kunnen we ervan genieten?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »

Expo ‘Kerkewerk’ onthult boeiende kerkschatten

Onlangs was er in de vooravond de officiële opening in aanwezigheid van federaal volksvertegenwoordiger en schepen Nathalie Muylle van de tentoonstelling ‘Kerkewerk… de kerkschatten onthuld’. De expo kadert in 100 jaar Sint-Petrus en Pauluskerk.
The post Expo ‘Kerkewerk’ onthult boeiende kerkschatten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië dreigt met zware boetes als X toegang gebruikers niet opnieuw blokkeert

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »

Jelle Cleymans brengt ‘Spring’-hits terug tot leven met concert in AB

Jelle Cleymans viert volgend jaar zijn veertigste verjaardag en hij wil deze mijlpaal op een speciale manier markeren. Voor de gelegenheid duikt hij terug in zijn eigen repertoire en brengt hij de hits van ‘Spring’ opnieuw tot leven. “Met ‘Cleymans zingt Spring’ sta ik op 14 mei 2025 in de AB in Brussel”, zegt hij enthousiast op MNM.

Lees meer »

Klaar voor volgende hoofdstuk: Amerikaan Robbie Beran (24) vindt bij Kortrijk Spurs gemotiveerd team

Voor Robbie Beran is het zijn eerste jaar als beroepsspeler in Europa. Vijf jaar in de NCAA heeft hem laten evolueren naar een speler met een interessant profiel: groter dan een dubbele meter, een goed driepuntshot en een aardige defensieve werkkracht.
The post Klaar voor volgende hoofdstuk: Amerikaan Robbie Beran (24) vindt bij Kortrijk Spurs gemotiveerd team appeared first

Lees meer »

Onbeperkt pakketjes terugsturen wordt binnenkort mogelijk afgestraft: Belgische e-commerce-sector wil af van ‘serial returners’

We shoppen steeds meer online, en daarbij gaat de focus zelfs in toenemende mate naar duurzaamheid. Dat betekent echter niet dat we minder pakjes terugsturen. Zowat een vijfde van alle kleding en schoenen gaat gratis retour richting afzender. Becom, de sectorfederatie van de Belgische e-commerce, kijkt daarbij naar een welbepaald deel shoppers. “Een groep ‘serial returners’ is goed voor bijna

Lees meer »

Unizo-voorzitter Nathalie Bauwens pleit voor meer dialoog: “We willen vaker gehoord worden”

Gehoord worden. Dat staat bovenaan het verlanglijstje van Unizo Wingene-Zwevezele. “We vragen van het gemeentebestuur een effectief ondersteunend beleid via open dialoog en samenwerking”, stelt Unizo-voorzitter Nathalie Bauwens (45). Al in juni heeft Unizo een verlanglijstje ingediend, met vier kernpunten: meer dialoog, meer aandacht voor lokale economie, een kernversterkend beleid en samenwerking met zowel Unizo als de West-Vlaamse Intercommunale (WVI).<br

Lees meer »