Met ‘Fooddinner’ voetbal op het menu bij GD Ingooigem

Zaterdag 25 november organiseert voetbalclub GD Ingooigem opnieuw een Fooddinner. Een tweejaarlijks evenement met als slogan ‘proef de echte voetbalsfeer’. Die voetbalsfeer toveren ze op het bord aan de hand van een viergangenmenu. Dit om de sponsers te bedanken, maar ook om de werking van de club te financieren.

Bij de Groene Duivels in Ingooigem zal zaterdagmiddag eerst worden gekokkereld, maar vooral worden gegeten, alvorens de spelers van de eerste ploeg hun voetbalschoenen aantrekken. Met Fooddinner willen ze allereerst de sponsors bedanken en mee betrekken in het verhaal van de voetbalclub. Daarnaast dient het initiatief uiteraard ook om de kas te spijzen zodat de club kan investeren in de jeugd en de eerste ploeg.

De laatste jaren waren dan ook niet altijd even gemakkelijk. Corona eiste zoals bij iedere vereniging zijn tol. Maar ook de energieprijzen waren een domper op de financiële feestvreugde. “Een voetbalclub levensvatbaar houden, is niet altijd even gemakkelijk. Inschrijvingsgeld dekt maar een klein deel van de kosten dus organiseren we verschillende evenementen om het hoofd boven water te houden. Daarnaast werken we ook goed samen met de gemeente en houden we de vinger aan de pols”, zegt bestuurslid Karel Deman. Op sportief vlak schoot de eerste ploeg goed uit de startblokken. Halfweg staan ze op een mooie derde plaats met 19 punten. Na het ‘dinner’ staat er een belangrijke match op het programma. GD Ingooigem neemt het op tegen de vierde in de stand, K. S. K. Geluwe.

Beter dan verwacht

Vorig jaar eindigden ze nog 8ste, dus die derde stek had voorzitter Guy Damman niet verwacht. “We staan heel mooi derde na elf matchen. De ploeg speelt meer volwassen en onze vijf versterkingen van dit jaar doen het meer dan degelijk. Kampioen worden, zal heel lastig zijn, maar met GD Ingooigem streven we vooral naar een gezond klimaat voor zowel onze jeugd als eerste ploeg. Het belangrijkste is dat ze plezier maken”, stelt Guy. (TV)

The post Met ‘Fooddinner’ voetbal op het menu bij GD Ingooigem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili

Zondag staat de zesde editie van de Franco Belge Run op de kalender in Wervik. Het is een unieke wedstrijd die over de landsgrens heen gaat en bovendien voor het goede doel georganiseerd wordt.
The post Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

Opblaasbootje met 350 kilo coke: Nederlander (31) betrapt en probeert zwemmend te vluchten

Een Nederlandse drugscrimineel is maandag gearresteerd in het Britse Suffolk nadat hij werd betrapt op het smokkelen van 350 kilo cocaïne met een opblaasbootje. De drugs hadden een straatwaarde van 37 miljoen pond, omgerekend bijna 44 miljoen euro. De 31-jarige Nederlander probeerde volgens de Britse veiligheidsdienst nog te ontsnappen door naar de kust te zwemmen, maar werd uiteindelijk toch gevat.

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »

Ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Word Tuinranger

Op vandaag telt Kortrijk 10 tuinrangers die op een jaar tijd maar liefst 155 tuinbezoeken aflegden en adviezen opmaakten om inwoners te helpen hun tuin om te toveren tot een groen en biodivers paradijs. Op 9 juli organiseert de stad een infomoment voor nieuwe tuinrangers om het team extra te versterken.
The post Ben jij een hobbytuinier met een

Lees meer »

Nieuwe ‘all weather-piste’ voor ruiters aan hippodroom Waregem: “Ontworpen om optimaal te trainen, ongeacht het weer”

Aan de hippodroom in Waregem is de nieuwe ‘all weather-piste’ voorgesteld: een piste waarop het hele jaar trainingen en wedstrijden gereden kunnen worden, ongeacht de weersomstandigheden. De Sport Vlaanderen-site in de Veldloopstraat is jaarlijks het decor van allerlei paardenwedstrijden en events, van de Paascross tot internationale topdressuur. Met deze investering wil Waregem nog meer inzetten op de paardensport.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »