Marc Cambier wil met Basket Poperinge minstens eindronde halen: “We hebben drie concurrenten in deze reeks”

Basket Poperinge won de topper tegen KBGO Basket@Sea F in vierde provinciale. Zaterdag staat de laatste match van dit kalenderjaar op het programma, op bezoek bij Bebita Eernegem C.

Marc Cambier (56) is bezig aan zijn tweede seizoen bij Basket Poperinge. Daarvoor was hij onder meer actief bij Wervik en Scaldis Zwevegem. “Dit jaar mikken we met Basket Poperinge op de top twee”, vertelt Marc. “Daarvoor zie ik drie concurrenten: Koksijde, Oudenburg en KBGO. Intussen troffen we ze alle drie en klopten we er twee. Enkel in Koksijde verloren we. Daar zat er meer in, maar we botsten op een ervaren ploeg en bij ons sloop er te veel stress in. Zij verloren dan weer van Oudenburg, waardoor niemand dus onverslaanbaar is in deze reeks. In de terugronde ontvangen we zowel Oudenburg als Koksijde nog. De kampioen promoveert rechtstreeks en daarna spelen de drie tweedes tegen elkaar voor een vierde promotieticket. De bedoeling is dus om minstens de eindronde te halen.”

Sterke defense

De meest recente topper was tegen KBGO Basket@Sea F. “Ik had hen wat sterker verwacht, maar onze defense was heel sterk. We slikten slechts 38 punten. Sowieso is onze verdediging een van onze troeven.”

Zaterdag trekt Marc met zijn ploeg naar Eernegem. “Dat zou geen probleem mogen vormen. Al hebben we vorig jaar moeten knokken voor de zege tegen deze ploeg. Na Eernegem volgt een lange winterstop. Het is jammer dat we uit ons ritme gehaald worden.” De Zillebekenaar was zelf actief basketter in Ieper tot 2005 en is gepensioneerd militair. Hij combineert de eerste ploeg dit jaar met de U14. “Ik begon destijds mijn trainerscarrière in Poperinge en vorig jaar kwam Marc Vankemmel aan mijn deur kloppen. Dit seizoen wilden ze ook meer ervaren coaches voor de jeugd en zo combineer ik de eerste ploeg met de U14. Daar wonnen we zeven van onze negen matchen op niveau vier en staan we aan kop. Na Nieuwjaar spelen we dan op niveau drie. Op dinsdag trainen we aansluitend, voorts is het nog trainen op donderdag voor de U14 en op vrijdag voor de senioren.” (API)

Zaterdag 25 november om 17.30 uur: Bebita Eernegem C Basket Poperinge A.

The post Marc Cambier wil met Basket Poperinge minstens eindronde halen: “We hebben drie concurrenten in deze reeks” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jitske Van de Veire vertelt in tranen over scheiding van haar ouders in podcast van papa Peter: “Mijn zorgeloosheid was weg”

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »

In deze Brusselse buurt dweilt de politie met de kraan open: “Wie wil hier nog iets komen eten met zijn kinderen?”

Het Zuidstation is dan wel opgekuist, in de buurt errond tieren de drugs en het geweld welig. Dat bewijst ook de schietpartij van vorige week. “Dit is de Far West geworden”, getuigt een buurtbewoner. Ook schrijfster Lize Spit ziet haar buurt steeds meer verpieteren: “We horen elke week wel eens geschreeuw en zien dan iemand weglopen, dan wordt er iemand

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje”

Het wijkcomité van de Eekhoute in Proven is volop in de weer met de voorbereidingen van zijn jaarlijkse wijkfeesten. Nieuw is de quiz op vrijdagavond. Enkele grote namen binnen de Vlaamse muziekwereld sluiten de feesten af op zondagavond.
The post Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met hun naam op, meer dan een eeuw na hun dood

Afgelopen week vond op verschillende CWGC-begraafplaatsen een plechtigheid plaats voor WO I-soldaten uit Wales die een grafsteen met hun naam op kregen. Na grondig onderzoek werd ontdekt waar ze lagen begraven. De herinwijding van het graf van kapitein Clifford Nichols werd bijgewoond door zijn achternicht en haar kinderen.
The post Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met

Lees meer »