Leider Aalbeke ontvangt Otegem

In 3de provinciale C ontvangt leider Aalbeke komende zaterdag BV Otegem. Vorig seizoen wonnen de Blauwe Uilen met 2-1 van de Blauwvoeters, vierden de zege alsof de titel binnen was. Uiteindelijk bleef Aalbeke met lege handen achter, moest dit seizoen zijn huiswerk overmaken in derde provinciale. Ook in deze competitie zwaaien de jongens van Cedric Renard opnieuw de plak, willen op het einde van het seizoen de kers op de taart zetten.

Nieuwe T2

Jens Dubois is als T2 nieuw bij Aalbeke. De vorige seizoenen was hij actief bij Moorsele, nam er vorig seizoen de beloften voor zijn rekening. “Aalbeke was voor mij een uitgelezen kans om de lat hoger te leggen”, opent de bijna 34-jarige Geluwenaar. “Het klopt dat ik op termijn de job van T1 ambieer. Maar er is geen haast bij. Onder de vleugels van T1 Cedric Renard kan ik nog heel wat van hem opsteken. Na een eerste gesprek klikte het meteen tussen ons. Mijn sportieve baas paart ervaring aan tactisch inzicht. Niet onbelangrijk, hij betrekt me in alle aspecten en ik krijg ook inspraak. De vorige jaren bij Moorsele had ik al heel wat opgestoken van T1 Kevin Vandecasteele. Momenteel ben ik in het bezit van diploma Initiator B en C. Ik wil later mijn Uefa-B diploma halen. Dan kan ik aan de slag als T1. Maar dat is toekomstmuziek. Eerst de stiel leren bij FC Aalbeke.”

FC Aalbeke staat na elf wedstrijden opnieuw afgescheiden aan de leiding, en wil liever vandaag dan morgen de stap zetten naar tweede provinciale. “Toen ik met Aalbeke de gesprekken aanknoopte, konden de verantwoordelijken de ontgoocheling om de gemiste promotie niet verstoppen. De revanchegevoelens zijn duidelijk nog zichtbaar. Momenteel houden we de concurrenten mooi achter ons. We hebben ook een kwalitatieve en brede kern. Aalbeke heeft vorig seizoen zijn lesje geleerd, kent het verhaal van het vel en de beer als geen ander. Als we met de nodige inzet aan de aftrap komen, geen enkele ploeg onderschatten, staan ons nog mooie dagen te wachten”, besluit Jens Dubois. (AV)

Zaterdag 25 november 18.30 uur: FC Aalbeke-BV Otegem

The post Leider Aalbeke ontvangt Otegem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge

De patiënten van het Psychotherapeutisch Centrum Rustenburg in Brugge hebben een bedrag van 1.058,40 euro ingezameld voor TEJO Brugge, een organisatie waar jongeren gratis en anoniem terechtkunnen voor therapeutische hulp.
The post Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick Lefevere over Ronde-debuut van Remco Evenepoel: “Geel is geen must, maar naar de Tour trekken om ‘ne keer te proberen’? Dat is zever”

Remco Van Evenepoel (24) is klaar voor z’n allereerste Tour de France. “Sportief verwacht ik gensters”, klinkt het bij Soudal Quick-Step-baas Patrick Lefevere (69) in ‘Dag Allemaal’. Hoe hoog zijn de verwachtingen gespannen? Wat met de kritiek op Remco’s gewicht? En hoe lang wil Lefevere zelf nog doorgaan? “Dit is te hard werken.”

Lees meer »

Brussels Airport vraagt federale overheid om meer dan 100 extra agenten voor grenscontroles

De luchtvaartpolitie op Brussels Airport, die instaat voor de grenscontroles, is structureel onderbezet. De luchthavenuitbater vraagt de federale overheid om die onderbezetting ongedaan te maken. Volgens Brussels Airport zijn er 183 agenten te kort, volgens de federale politie 118. Hoe dan ook heeft die structurele onderbezetting vaak tot gevolg dat aankomende passagiers tot 3 uur lang moeten aanschuiven aan de

Lees meer »

Getroffen inwoners tijdens infoavond over overstroming in Voeren: “spoorbrug en autostrade zorgen voor flessenhals in rivier Berwijn”

In Voeren hebben het gemeentebestuur en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gisteren tijdens een infoavond onder meer 5 maatregelen voorgesteld om wateroverlast beter de baas te kunnen in de toekomst. Tijdens de vragenronde hebben een aantal inwoners dan weer zelf hun bezorgdheid aangekaart over de flessenhals in de rivier de Berwijn, die wordt veroorzaakt door een spoorwegbrug en de autostrade E25.

Lees meer »

Drukbezette Lynn Van Den Broeck (31) zal lief Mathias Vergels niet vaak zien: “Nog geen trouwdatum, wel schattige gezinsuitbreiding”

Het leven was nooit drukker voor Lynn Van den Broeck (31). Acteren, koken en survivalen deed ze dit jaar al voor de camera’s, en daar is nu ook een plekje achter de radiomicrofoon bij. De actrice is overal. “Maar voor een bepaald soort programma’s pas ik bijna altijd”, aldus de vrolijke brunette, die ook een jaar na haar verloving met

Lees meer »

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »

Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

De 65ste Tieltse Europafeesten staan voor de deur, maar kort na de Feesten staat alweer een niet te missen act op de Tieltse kalender. Op 11 juli wordt het feest van de Vlaamse Gemeenschap namelijk gevierd met een gratis percussieshow van het drummerscollectief Kortrijk Drumt.
The post Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

Lees meer »