Keytrade Trail doet voor tweede keer Knokke-Heist aan: “Interesse voor deze events groeit”

De Keytrade Trail Knokke-Heist vormt een onderdeel van de zevenvoudige Nature Trail Series, een bundel van natuurlopen. Op zondag 26 november passeert men voor de tweede keer in Knokke-Heist. “De grote diversiteit in het parcours maakt het vooral zeer interessant”, vindt Greg Broekmans van organisator Golazo Sports.

Het gevarieerde parcours van dit wandel- en loopevent gaat door het Blinckaertduinbos, het strand, de Zwinduinen en via de polders langs het Zwin. Voor beide events is er keuze tussen een parcours van 8 km, 16 km of 22 km, waarbij start en aankomst zijn voorzien in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark.

Goede feedback

“Vorig jaar was er de eerste editie. We zijn voorzichtig gestart met 900 deelnemers”, telt Broekmans. “We kregen toen veel goede feedback op het parcours. Dit jaar gaan we richting 1.200 tot 1.300 deelnemers. Het groeit en er is dus echt wel interesse voor dit soort evenementen. Temeer omdat het in een periode ligt die niet zo evident is. Maar je ziet dat die winterwedstrijden echt wel aan populariteit winnen.”

Veel wandelaars

Vooral die langere afstanden doen het bijzonder goed. “Een voorbeeld dat we dit jaar in oktober hadden, was de enorme groei tijdens de Great Bruges Marathon. Je ziet dit tevens bij die trails. De populaire afstand zondag in Knokke-Heist is zeker ook het parcours van iets meer dan twintig kilometer. Plus: we bieden dit ook aan voor wandelaars en ook daar zien we een groei, want bijna de helft van de inschrijvingen zijn wandelaars.”

“Dit jaar gaan we richting 1.200 tot 1.300 deelnemers”

Een evenement waar je zowel kan lopen of wandelen is iets wat enorm goed werkt. “Met de sportdienst van Knokke-Heist hebben we een zeer sterke partner. De badstad ademt sport, met bijzonder veel sportevenementen en je ziet dat zij duidelijk een vast publiek hebben”, aldus Broekmans.

De lopers starten de trail tussen 8.30 en 9.30 uur, daarna tussen 9.45 en 10.15 uur is het de beurt aan de wandelaars. Goed nieuws voor baasjes van sportieve honden want ook viervoeters zijn welkom op de Keytrade Trail Walk.

Info en inschrijvingen: www.trailknokkeheist.be.

The post Keytrade Trail doet voor tweede keer Knokke-Heist aan: “Interesse voor deze events groeit” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Er komt einde aan 14 jaar conservatief bewind in Groot-Brittannië: “Het VK zal anders voelen, daar ben ik van overtuigd”, reageert expert

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria

Op het einde van het schooljaar wuifden de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in Keiem twee juffen uit met een lange staat van dienst. Juf Griet nam afscheid na een carrière van 41 jaar in het onderwijs, juf Ria heeft er 39 jaar opzitten.
The post Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria appeared

Lees meer »

Onze gerechtsjournalist fileert de malaise bij West-Vlaams gerecht: “Vrouwe Justitia gaat met kopzorgen op vakantie”

Het gerechtelijk jaar 2023-2024 sluit vandaag af en voor velen binnen Justitie in West-Vlaanderen is dat met gemengde gevoelens. Het gesjoemel op het magistratenexamen in januari is een spijkerbom gebleken die een interne strijd aanwakkert binnen het West-Vlaamse parket en een domper op de toekomst zet. Bovendien heerst twijfel over de grondigheid waarmee het strafonderzoek naar de fraude gevoerd wordt.<br

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou komende week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »