Inwoners Vuurtorenwijk in Oostende breien voor kwetsbare gezinnen

Een aantal inwoners uit de Vuurtorenwijk in Oostende hebben de afgelopen periode kledij gebreid voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. De kledij wordt binnenkort overhandigd aan Inloopteam De Viertorre.

Enkele enthousiaste wijkbewoners komen drie keer per week samen in ontmoetingscentrum De Ballon om kledij te breien voor kinderen uit kwetsbare gezinnen.

Schepen van Samenleven, Maxim Donck: “Dergelijke initiatieven tonen het belang aan van de ontmoetingscentra als infrastructuur om mensen uit de wijk met elkaar en diverse werkingen te laten verbinden. Dit initiatief is daar een schoolvoorbeeld van: bewoners leren nieuwe mensen kennen uit de wijk, kunnen hun hobby uitoefenen met andere enthousiastelingen én helpen daarbij personen die het minder breed hebben.”

Inloopteam De Viertorre

Nu de kledingstuks klaar zijn, overhandigen de wijkbewoners ze binnenkort met trots aan Inloopteam De Viertorre. Het Inloopteam ondersteunt ouders met jonge kinderen. Ze kunnen bij het inloopteam terecht met allerlei opvoedingsvragen of andere vragen waar ouders mee zitten. De ‘Ruilhoek’ is een belangrijk onderdeel van die werking. Het Inloopteam ontvangt er elke twee weken zo’n 80 gezinnen. Ouders kunnen in de Ruilhoek terecht voor kinderkledij, speelgoed en ander babymateriaal. Ze ruilen kleren die te klein geworden zijn om voor nieuwe kleren. Giften zijn ook steeds erg welkom om niet-bruikbaar materiaal te helpen vervangen.

Schepen van Welzijn en Zorg, Natacha Waldmann: “Vrijwilligers houden onze samenleving warm, en dat geldt hier meer dan ooit. Dit breigoed is meer dan kledij, het is ook een hefboom voor het Inloopteam om het gesprek aan te gaan met gezinnen en hen bij bepaalde hulpvragen de weg te wijzen naar gepaste hulp ondersteuning. Ik ben dan ook heel blij met dit initiatief, en de samenwerking die nu al enkele jaren mooie resultaten brengt.”

Oproep voor extra wol

De groep wijkbewoners zal in de toekomst kledij blijven breien voor kwetsbare gezinnen en lanceert daarom een oproep naar de andere wijkbewoners om opnieuw wol te schenken. De voorkeur gaat hierbij uit naar lichte kleuren voor babykledij en twee bollen wol van dezelfde soort. Zo kan er zeker een afgewerkt kledingstuk gebreid worden.

The post Inwoners Vuurtorenwijk in Oostende breien voor kwetsbare gezinnen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

OPINIE – Uitkijken naar de hoogdag van de lokale journalistiek: “Het zou zonde zijn om niet te gaan stemmen”

Hoeveel West-Vlamingen er zijn? Ik geef toe dat we die vraag deze week eens gegoogeld hebben. Je moet weten dat onze website in augustus een record brak: nooit eerder kreeg KW.be zoveel bezoek als de voorbije maand.
The post OPINIE – Uitkijken naar de hoogdag van de lokale journalistiek: “Het zou zonde zijn om niet te gaan stemmen” appeared

Lees meer »

“Niet de bedoeling dat Evenepoel weer naar Tourgewicht gaat”: ploegleider Klaas Lodewyck over de laatste “cruciale” weken richting WK

“De twee weken die nu volgen worden cruciaal.” Ploegleider Klaas Lodewyck weet dat de weg naar een nieuwe wereldtitel er een is met uitdagingen voor Remco Evenepoel. “Zijn Tourgewicht zal hij wellicht niet meer halen.” Toch leeft de dubbele olympische kampioen in Engeland zonder druk toe naar zijn laatste grote doel van het jaar.

Lees meer »

Stropers viseren Visvijvers van Desselgem: “Ze gaan steeds driester te werken en zijn goed georganiseerd”

De Visvijvers van Desselgem worden al geruime tijd geplaagd door stroperij. Normaal gooien sportvissers hun vangst meteen terug in het water, maar leden van hengelclub De Eendrachtige Lijnvissers betrapten al meermaals stropers die de karpers meenamen om te verkopen. “Ze worden steeds driester en zijn goed georganiseerd”, zegt voorzitter Koen Peirs.
The post Stropers viseren Visvijvers van Desselgem: “Ze

Lees meer »

Unizo organiseert tweede editie van familiedag

Voor het tweede jaar op rij organiseert Unizo Roeselare een familiedag. Op zondag 8 september leidt een ‘bolletje-pijl’-zoektocht de deelnemers langsheen verschillende ondernemers. De zoektocht met opdrachten onderweg is 26 kilometer lang voor fietsers. Voor wie liever met de wagen deelneemt, is er een tocht van 61 kilometer. Starten kan tussen 11 en 12 uur
The post Unizo organiseert

Lees meer »

Dorpscomité Hoegaarden bouwt kerk uit bierbakken

Een kerk gebouwd uit bierbakken. Neen, u heeft niet te veel gedronken als u in Hoegaarden passeert, langs de kerk van deelgemeente Outgaarden. Daar hebben buurtbewoners een replica gemaakt van de orginele kerk. Alleen is deze kleiner én uit bierbakken gemaakt. Geleverd door brouwerij Hoegaarden die daar ook thuis is.

Lees meer »

Vader van schoolschutter aangeklaagd: hij gaf geweer cadeau nadat 14-jarige dreigde met schietpartij

Colin Gray (54), de vader van Colt Gray (14) die bekend heeft vier mensen doodgeschoten te hebben op zijn school in de Amerikaanse staat Georgia, is gearresteerd. De man wordt onder meer beschuldigd van doodslag. Hij had zijn zoon het gebruikte geweer cadeau gegeven, nadat de twee nochtans ondervraagd waren over dreigementen om een schietpartij op school uit te voeren.

Lees meer »

Chantal Ghesquière (70) neemt afscheid van politiek: “Sta graag mijn plaats af aan mensen met verfrissende ideeën”

Chantal Ghesquière (70) start aan de laatste maanden van haar politieke loopbaan. Na twaalf jaar in de gemeenteraad van Mesen besliste ze om niet meer op te komen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik sta graag mijn plaats af aan mensen die jonger zijn en klaar staan met verfrissende ideeën”, vertelt ze.
The post Chantal Ghesquière (70) neemt afscheid van

Lees meer »

Nieuwe waarschuwing bij alcohol nog te soft volgens experts en minister: “Het is gewoonweg niet gezond

Uittredend minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en experts nemen geen genoegen met “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”, de onlangs aangepaste slogan bij alcoholreclame. Dat melden de kranten van Mediahuis. De slogan zou volgens hen niet ver genoeg gaan én misleidend zijn. “We mogen de mensen geen blaasjes wijsmaken”, klinkt het.

Lees meer »