Infomarkt Zuidstraat lokt tientallen geïnteresseerden: “Mooi plan, maar het heeft lang geduurd”

De Infomarkt rond de infrastructuurwerken Zuidstraat was succesvol. Een 100-tal bezoekers was erg geïnteresseerd. “Het wordt een grote verbetering”, luidt het. Het kostenplaatje bedraagt 3 miljoen euro waarvan 150.000 euro voor Stad Harelbeke.

De Zuidstraat langs de spoorweg krijgt een metamorfose. Het rioleringsstelsel in de Zuidstraat en de omliggende straten moet een gescheiden rioleringsstelsel worden. “We profiteren ervan om bij die ondergrondse werken ook de bovenkant van de Zuidstraat aan te pakken. Hervormen in één keer is efficiënt en leefbaarder voor de buurtbewoners”, duidt schepen van Stadsvernieuwing Tijs Naert.

De straat krijgt dus een nieuw uitzicht. Er komen nieuwe fietsenstallingen om het gebruik van fietsen in de stationsomgeving te stimuleren en de verkeersveiligheid te bevorderen. “De NMBS staat volledig achter de hervorming en financiert de fietsenstallingen integraal. Voor inwoners en passanten komen er ook ontmoetingsplaatsen, gecreëerd door de omgeving aantrekkelijker te maken, de wegen slimmer te ontwerpen, de verharding te verminderen en groene zones mooi in te richten. Als laatste maken we ook duurzame energie beschikbaar in de omgeving door de aanleg van een warmtenet.”

Blinde muren

Lucas, Maurice, Bertin, Mireille, schepen Tijs Naert en Nicole keken met interesse naar de plannen die Dirk van Studiebureau SWECO ontvouwde. “Het is een mooi plan en een goede verbetering, maar het heeft lang geduurd”, zegt Lucas.

Voor inwoners en passanten komen er ook ontmoetingsplaatsen, gecreëerd door de omgeving aantrekkelijker te maken, de wegen slimmer te ontwerpen, de verharding te verminderen en groene zones mooi in te richten

Ook Bertin Sanders, die in de assistentiewoningen Liederick op het domein van de voormalige tapijtfabriek LANO woont, is die mening toegedaan. “Klopt, maar ik ben blij dat er enkele wensen in vervulling gaan: de blinde muren worden met groen aangekleed, de snelheid wordt verplicht maximum 30 en de parkeerplaatsen blijven. Ook het warmtenet is een pluspunt”, aldus Bertin. “Nu nog de helling naar onze parkeerplaatsen aan ons gebouw aanpassen en zorgen voor een fietsenkluis voor- of achteraan.”

De geraamde kosten bedragen 3 miljoen euro. “Waarvan 150.000 euro voor Stad Harelbeke. De rest is voor Fluvius dat het warmtenet voor hun rekening neemt en VMM, de Vlaams Milieu Maatschappij”, besluit schepen Naert.

The post Infomarkt Zuidstraat lokt tientallen geïnteresseerden: “Mooi plan, maar het heeft lang geduurd” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Prins Harry moet vernietigde berichtjes terug boven tafel zien te krijgen voor rechtszaak tegen ‘The Sun’

De Britse prins Harry (39) moet aan de rechter uitleggen waarom berichten die hij uitwisselde met de ghostwriter van zijn memoires zijn vernietigd. Ook heeft de hertog van Sussex de opdracht gekregen om te proberen de berichtjes terug te halen, dat werd volgens Britse media gezegd tijdens een hoorzitting in zijn zaak tegen de Britse uitgever News Group Newspapers (NGN).

Lees meer »

KIJK. “‘Morgen was u niet meer wakker geworden’, zei de dokter”: François krijgt hepatitis E door eten van paté op vakantie

Artsen zien steeds vaker patiënten met een leverontsteking na een hepatitis E-besmetting. Dat is een virus dat ons lichaam binnenkomt via vlees van varken of wild, dat niet genoeg doorbakken is. Het kan gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen of mensen met een lage weerstand, maar soms ook voor gezonde mensen. Het overkwam François Jacquemart na het eten van paté op

Lees meer »

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Bellingham en Kane redders in nood: Engeland ontsnapt door allerkleinste gaatje aan voetbaltrauma tegen Slovakije

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in de reguliere slotminuut. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Kane en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en hebben het vel van bondscoach Gary Southgate gered. Het niveau van het sterrenensemble moet wel

Lees meer »

“Ja, ik heb botox, fillers en borstimplantaten. Is dat zo vreemd?” Anouk Matton wil misvatting over uiterlijk rechtzetten

“Ik was amper in de reeks te zien en toch denken mensen dat ik een abonnement heb op plastische chirurgie.” Anouk Matton (31) was het boegbeeld van ‘Chasing Beauty’, de documentairereeks over cosmetische ingrepen. Maar dat was tegen wil en dank: het programma deed de kijker geloven dat Matton meer werk heeft laten doen dan effectief het geval is, zegt

Lees meer »