“Ik ben geboren tussen bierbakken. Dit is dé perfecte job”: zes ex-topsporters over hun nieuwe ‘gewone’ job, zonder het grote geld

Eeuwige roem, maar niet op de bankrekening. Tia Hellebaut kan haar huidige job “financieel niet vijf jaar volhouden”. Wij gingen op zoek naar ex-topsporters die vandaag een doorsnee job uitoefenen: “Na een profcarrière kan je bij wijze van spreken niet eens meer schrijven.”

Meer krantenkoppen in België

Weervrouw worden was haar reddingsboei, zegt Jacotte Brokken (31): “Daarvoor was mijn leven vooral vallen en opstaan”

Ze noemt zichzelf een onverbeterlijke flapuit. Maar eigenlijk is Jacotte Brokken (31) al van kleinsaf aan op haar hoede. “Als kind werd ik gepest, uitgesloten. Onbewust blijf ik daardoor aftasten welke Jacotte ik mag zijn.” Maar in de Italiaanse Alpen kan de weervrouw al snel gewoon zichzelf zijn. Een onverschrokken vrouw die doorzet. Ondanks de pijnlijke wonden op haar voeten.

Lees meer »

Oudgedienden Noël Cordier en Gerard Gevaert zwaaien politiek uit: “Tijd om afscheid te nemen, maar blijven de partij steunen”

Zoek bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober niet naar de namen van Noël Cordier en Gerard Gevaert bij Team Burgemeester. Beide oudgedienden zeggen de actieve politiek adieu.
The post Oudgedienden Noël Cordier en Gerard Gevaert zwaaien politiek uit: “Tijd om afscheid te nemen, maar blijven de partij steunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf 2 augustus is de nieuwe Jommekesstrip ‘Potvis Valentijn’ exclusief te koop in Koksijde

Op vrijdag 2 augustus lanceren de gemeente Koksijde en Standaard Uitgeverij het nieuwe album van Jommeke, ‘Potvis Valentijn’, exclusief in Koksijde. In dit album (nummer 322) krijgen potvis Valentijn en het nieuwe NAVIGO Visserijmuseum een centrale rol. Koksijde staat die dag in het teken van Jommeke.
The post Vanaf 2 augustus is de nieuwe Jommekesstrip ‘Potvis Valentijn’ exclusief te

Lees meer »

Elodie Ouedraogo en Tia Hellebaut, heldinnen van Peking: “Vijf medailles in atletiek? Dan krijg je vijf flessen champagne”

Terug in de tijd. “Toen we nog jong waren”, grinnikt Tia Hellebaut (46). “En gewóón maar moesten trainen”, vult Elodie Ouedraogo (43) aan. Zestien jaar na hun olympische glorie in Peking, zijn ze er op de Spelen van Parijs opnieuw bij. De ene als trainster, de andere als co-host in Paris by Night: “Hoe ouder ik word, hoe meer ik

Lees meer »

3.000 toeschouwers voor de jaarlijkse Boetprocessie in Veurne

Het mooie weer heeft veel volk naar Veurne gelokt voor de jaarlijkse Boetprocessie. De organisatoren schatten dat er 3.000 toeschouwers waren. In de Boetprocessie beeldden 850 mensen het lijdensverhaal van Jezus Christus uit en ook enkele taferelen uit de Bijbel. In navolging van Christus droegen 70 anonieme boetelingen met een kap over hun gezicht een zwaar houten kruis op hun

Lees meer »