Huis Maria in Ruiselede sloopt woonst om meer parkeerplaats te bieden

Klanten van supermarkt Huis Maria in Ruiselede hebben het gemerkt: parkeren tegenover het warenhuis in de Pensionaatstraat is voorlopig onmogelijk. “We hebben een aangrenzend huis opgekocht en laten slopen, om een grotere en veiliger parking te kunnen maken”, zegt uitbater Brecht Debrandere.

De kleine parking tegenover Huis Maria was weliswaar vlakbij, maar niet zo handig. Niet elke chauffeur kon er een comfortabel plekje vinden, zodat meestal uitgeweken werd naar de ruimere parking aan de drankencentrale iets verderop. Maar daarin komt nu verandering.

Veiliger in en uit

“Met de aankoop en afbraak van het aangrenzende huis in de Pensionaatstraat beschikken we over een ruimere parkeerzone, die we helemaal vernieuwen”, vertelt uitbater Brecht Debrandere. “De grondwerken zijn uitgevoerd, daarover wordt beton gegoten en dan laten we klinkers leggen. Daarbij primeert vooral de veiligheid van onze klanten. Het zebrapad in de straat wordt over de hele parking doorgetrokken en er komt een afzonderlijke in- en uitrit. In totaal zullen er zo’n 35 wagens kunnen parkeren. Bovendien voorzien we voor elektrische wagens twee laadpalen met telkens twee stroompunten. Er komt ook een aparte berging voor winkelwagens. We hopen de nieuwe parking tegen half december klaar te krijgen.”

Laadpalen

Kortom, een stevige investering. “De nieuwe parking zal exclusief dienen voor onze klanten. Maar de laadpalen kunnen door iedereen gebruikt worden. Voor ons personeel beschikken we nog over een aparte parkeerzone. Met de drankencentrale erbij zullen we dan over 70 parkeerplaatsen beschikken.”

De eigenaars van Huis Maria willen duidelijk mee zijn met de nieuwste trends. Het warenhuis in Ledegem (Rollegemstraat) is grondig opgefrist, het warenhuis in Hulste (Brugsesteenweg) krijgt binnenkort een update. Er is in Ledegem ook een nieuwe automatenshop geopend.

Volgend jaar bestaat Huis Maria 60 jaar en kunnen de warenhuizen in Hulste en Ledegem 40 kaarsjes uitblazen. (ggm)

The post Huis Maria in Ruiselede sloopt woonst om meer parkeerplaats te bieden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk

Save the date! Van 6 tot 30 november komt NEXT terug naar meer dan 20 Vlaamse, Waalse en Franse theaters met 28 internationale voorstellingen. Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA zijn opnieuw co-organiserende partners voor deze 17de editie.
The post Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaanderen Feest in het centrum van Wervik

Sinds dinsdagmorgen wapperen in de centrumstraten kleurrijke nieuwe vlaggen met de slogan ‘Heerlijk zomeren in Wervik’. Zondag 7 juli is het Vlaanderen Feest met een divers programma. Het begint sportief met om 9 uur de start van ondertussen de zesde editie van de Franco-Belge Run. Het is uitkijken of Foeke Vanbecelaere uit Moorsele voor de vierde keer op rij gaat

Lees meer »

Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan”

De kostprijs van het woonzorgcentrum in Alveringem verhoogt weer. Het OCMW-bestuur past de dagprijs aan volgens de consumptieprijsindex van april 2024. De oppositie vraagt zich af waar dat eindigt. “Een OCMW-uitbating moet ietwat sociaal blijven. Ik betreur dat dit onbespreekbaar is”, zegt PRO-raadslid Emma Breyne.
The post Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan” appeared first

Lees meer »

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken”

Als alles goed gaat maakt Jasper Dejaegher op zondag 14 juli in Kemmel Koerse z’n comeback in het peloton. Sinds eind maart staat de neoprof van Team Flanders-Baloise langs de kant met mycoplasma.
The post Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prinses Delphine prijst koning Albert: “Je kan niet alles inhalen, maar ik hou van mijn vader en dat is genoeg”

Ze heeft jarenlang voor erkenning moeten vechten, maar vandaag is prinses Delphine (56) gelukkig met de relatie die ze met haar vader heeft opgebouwd. In een interview met het tijdschrift ‘Paris Match’ geeft de prinses meer details over de band die ze met koning Albert (90) heeft. Sinds hun verzoening zijn hun interacties zowel hartelijk als betekenisvol geworden.

Lees meer »

Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid”

Op vrijdag 12 juli vindt in Pittem de vierde editie van Soirée Congé plaats, op de vertrouwde locatie van DelmoFarm in de Meulebekestraat. Met een aantal nieuwigheden wil de organisatie nog meer mensen een spetterende avond bezorgen.
The post Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

VBS De Waaier in Watou wint speelplaatsmeubel van gerecycleerd plastic

In basisschool De Waaier in Watou is vorige week woensdag de nieuwste aanwinst op de speelplaats ingehuldigd. De school is een van de winnaars van de scholenwedstrijd van Bebat en kreeg een picknicktafel die volledig uit oude plastic inzameltonnen is gemaakt. De opdracht was om zoveel en zo snel mogelijk lege batterijen te verzamelen, en dat hebben de leerlingen van

Lees meer »

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »