Houthulst plant extra gemeenteraad voor nieuwe concessie La Kantina

La Kantina, de cafetaria van de vrijetijdscampus, staat al ruim tien maanden leeg. Op de gemeenteraad vroeg Nick Geers (N-VA) dan ook een stand van zaken in de zoektocht naar nieuwe uitbaters. Burgemeester Jeroen Vandromme (CD&V) antwoordde dat er een extra gemeenteraad ingelast wordt om de concessie weer open te zetten.

Nick Geers (N-VA) kaartte op de gemeenteraad van vorige week donderdag het uitbatersprobleem in La Kantina aan. “Wat aangekondigd werd als een prestigeproject, staat toch al tien maanden leeg. Als we kijken naar de termijn zelfs elf of twaalf maanden. Hoeveel valabele kandidaten hebben we al gehad voor een overname?”

“We hebben al verschillende keren gesprekken gehad met kandidaten, maar het moet ook passen”, aldus burgemeester Jeroen Vandromme (CD&V). “Op een bepaald moment kregen we ook de vraag van een keten, maar dat past niet in het concept van de vrijetijdscampus. Kandidaten moeten de openingsuren die wij vastlegden in de overeenkomst willen respecteren. In het voorstel dat we kregen was dat niet het geval. We hebben nu iemand die geïnteresseerd is. Daarom willen we concreet vragen aan de voorzitter om een extra gemeenteraad in te lassen om de concessie terug open zetten. Want de concessie was effectief verlopen.”

Huurprijs te hoog?

Nick Geers vraagt zich ook af of de huurprijs van 2.250 euro die werd vastgelegd op de gemeenteraad van december 2022 niet te hoog gegrepen is. “Vallen daardoor niet een heel deel kandidaten af? Is de gemeente bereid zich aan te passen aan de kandidaten”, klinkt het.

“Het voorstel is om de minimumprijs lager te zetten, maar ook om te zeggen dat de kandidaten zelf een prijs moeten insteken. In de vorige concessie had je een vaste prijs, maar als je dan twee of meer kandidaten hebt, wie kies je dan? Door op die manier te werken houden we wat opening”, legt Jeroen Vandromme uit. “We merken wel dat de inschatting van energie voor veel mensen een moeilijke is omdat dat mee in de overeenkomst zit. Ook een moeilijke in de overeenkomst is dat wij instaan voor de vuilniszakken. Dat klinkt misschien absurd, maar dat is een bewuste keuze omdat wij geen vuilniszakken willen zien rondslingeren op de campus.”

The post Houthulst plant extra gemeenteraad voor nieuwe concessie La Kantina is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tennisser Zizou Bergs geplaatst voor Olympische Spelen: “Zullen met plezier afreizen naar Parijs”

Opluchting in het Belgische tenniskamp: met Zizou Bergs neemt deze zomer toch een landgenoot deel aan het olympische enkelspel. Dankzij een aantal afzeggingen haalde hij nipt de hoofdtabel. In het dubbelspel zijn het duo Sander Gillé en Joran Vliegen geselecteerd door de Internationale Tennisfederatie. Zij zien Parijs 2024 als een hoog doel, in tegenstelling tot Elise Mertens die zelf verzaakte

Lees meer »

Campus de Reynaert in Tielt zwaait Filip Vandaele uit

Eind juni is uiteraard het moment waarop scholen hun laatstejaarsleerlingen uitzwaaien, maar evenzeer doen ze dat ook geregeld met leerkrachten. Zo zwaait wiskundeleerkracht Filip Vandaele af op Campus de Reynaert in Tielt na 15 jaar trouwe dienst, om te genieten van een welverdiend pensioen.
The post Campus de Reynaert in Tielt zwaait Filip Vandaele uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs

Op zaterdag 6 juli vindt in het lokaal dienstencentrum Patria de derde editie van de verzamelbeurs plaats. Het evenement is een organisatie van biljartclub De Patriavrienden.
The post Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs appeared first on KW.be.

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge stuurt ziekenhuismateriaal naar het front in Oekraïne

Donderdagochtend heeft een team van het Brugse AZ Sint-Lucas in haar depot in de Legeweg in Oostkamp overtollig maar nog bruikbaar ziekenhuismateriaal in een vrachtwagen geladen, met bestemming Oekraïne. Het initiatief komt van twee Oekraïense verpleegkundigen die in het Brugse ziekenhuis werken. De brancards en het orthopedisch materiaal worden volgende week naar het front gestuurd.
The post AZ Sint-Lucas

Lees meer »

Stagiair Joe (37) mag ziekenhuis zes maanden na bizar ongeval op parking The Jane verlaten, maar wacht nog lange revalidatie

De 37-jarige Brit Joe Claridge mag na bijna zes maanden het ziekenhuis binnenkort verlaten. De stagiair werd op maandag 8 januari overreden door sterrenchef Nick Bril (40) op de parking van The Jane, na een stevig feestje. Er wacht de hulpkok een lange revalidatie in Revalidatiecentrum Pellenberg, bij Leuven. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Lees meer »

Morgen verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van VTM NIEUWS blikt vooruit op de

Lees meer »