Gezinnen kunnen tot ruim 2.000 euro besparen op energiefactuur

Gezinnen kunnen op jaarbasis fors besparen op hun factuur voor elektriciteit en aardgas door over te stappen op het goedkoopste aanbod. De federale energieregulator CREG becijferde het besparingspotentieel voor gezinnen in Vlaanderen in november op 1.511 euro op jaarbasis voor elektriciteit en tot 797 euro op aardgas.

Meer krantenkoppen in België

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd

Op het einde van het schooljaar worden in alle onderwijsinstellingen de personeelsleden die met pensioen gaan in de bloemetjes gezet. In bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge was dit onlangs ook het geval.
The post Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aangrijpende beelden van deurbelcamera tonen hoe peetouders in spe dolgelukkig vertrekken, maar enkele dagen later terugkomen met urne

De wereld van Jessie (32) en Nate (32) stortte in toen hun zoontje op 25 december 2023 doodgeboren werd. Op 23 december had het Amerikaanse koppel nog aan de zus en schoonbroer van Jessie gevraagd om de peetouders van Matty te worden. Hun deurbelcamera filmde hoe de peetouders in spe die dag dolgelukkig vertrokken, maar legde enkele weken later ook

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »