‘Dimitri De Tremmerie’ riskeert zware celstraf voor drugs- en wapenhandel: Brugse twintiger dealde onder naam louche televisiegaragist

Liefst vier jaar lang bracht een 25-jarige Bruggeling op grote schaal cannabis aan de man, alvorens hij in november 2021 uiteindelijk werd opgepakt. Maarten D. verkocht de drugs via Snapchat onder de naam ‘DDT’, de louche garagist uit FC De Kampioenen. Ook voor wapens kon je bij de twintiger terecht. Nu riskeert hij 38 maanden cel.

Maarten D. was al twee keer met cannabis betrapt toen de Brugse politie in september 2021 een onderzoek naar de Bruggeling opende. Er was immers informatie opgedoken dat de twintiger heel vaak naar Knesselare trok om drugs in te slaan. Verder onderzoek wees uit dat de jongeman vier jaar lang twee à drie keer per week tot een kilogram cannabis aankocht. “Hij verkocht de drugs via Snapchat en dit onder de naam DDT”, verduidelijkte procureur Lode Vandaele.

Volgens Vandaele kon je ook voor cocaïne, mephedrone en zelfs wapens bij D. terecht. “Hij verkocht matrakken, boksbeugels, vlindermessen, tasers en machetes. Drugs en wapens vormen nochtans een gevaarlijke combinatie”, aldus Vandaele, die daarbij verwees naar de fatale steekpartij op Milan Meert in Oostkamp. Hij vroeg 38 maanden cel en een verbeurdverklaring van liefst 488.000 euro voor D., die op 18 november 2021 werd opgepakt en een maand in voorhechtenis zat.

In de zaak staan ook Bruggeling Jason V. (22) en Keanu V. (23) uit Maldegem terecht. Ze bekenden dat ze in opdracht van D. drugs verkochten en riskeren respectievelijk achttien maanden effectieve en twaalf maanden voorwaardelijke celstraf. Bruggeling Jordy B. (24) kijkt aan tegen een jaar effectieve celstraf voor zijn aandeel in de wapenhandel.

D. ontkende dat hij cocaïne en mephedrone verkocht.? “De kleine hoeveelheid cocaïne die in zijn woning werd aangetroffen was voor eigen gebruik”, pleitte zijn advocate. “Mijn cliënt wil aan zijn verslaving werken.” De advocate drong aan op een voorwaardelijke straf. Dezelfde vraag weerklonk bij de verdediging van Keanu V. De twee anderen stuurden hun kat naar het proces. De uitspraak volgt op 4 januari. (AFr)

The post ‘Dimitri De Tremmerie’ riskeert zware celstraf voor drugs- en wapenhandel: Brugse twintiger dealde onder naam louche televisiegaragist is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »

Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie”

Om een relatiebreuk te verwerken en te bevestigen dat ze graag zichzelf ziet, besloot Katrien Van Opstal met zichzelf te trouwen. Vorige week vond in haar woonplaats Nazareth het burgerlijk huwelijk plaats, zondag geeft Katrien voor vrienden en familie haar trouwfeest
The post Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie” appeared first

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »

Drie grote bewakingsfirma’s krijgen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes voor “zware en langdurige kartelpraktijken”

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) legt de bewakingsfirma’s Securitas, G4S en Seris samen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes op wegens "zware en langdurige kartelpraktijken". Uit onderzoek van de concurrentiewaakhond hebben de 3 grote bedrijven jarenlang afspraken gemaakt over prijzen, openbare aanbestedingen en om elkaar geen personeel af te snoepen.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VN: Al 1,9 miljoen mensen ontheemd in Gaza – Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout?

In het verleden zat er vaak PFAS in blusschuim zonder dat iemand daar erg in had. Nu PFAS schadelijk blijkt te zijn en destijds bij sommige bluswerkzaamheden in de grond is gedrongen, rijst de vraag wie er voor die vervuiling verantwoordelijk is.
The post Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus

De drug flakka doet blijkbaar vreemde dingen met de gebruikers. De rechter van Ieper veroordeelde een twintiger tot 11 maanden voor onder meer een inbraak bij een arts in Poperinge. De druggebruiker ging er bij de dokter vandoor met een cactus.
The post Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus appeared first on KW.be.

Lees meer »