Dagje Venetië kost 5 euro vanaf april

16:48 Toeristen die de Italiaanse stad Venetië voor een paar uur bezoeken betalen op de 29 drukste dagen van het jaar een extra belasting van 5 euro.

Meer krantenkoppen in België

LIVE SOCIEDAD-ANDERLECHT (18u45). Augustinsson nog op de bank verwacht, kan paars-wit stunten?

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het straks om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Opnieuw orkaan op komst naar Florida? Meteorologen houden ontwikkelingen in Golf van Mexico nauwgezet in de gaten

Het zuidoosten van de VS is nog maar amper bekomen van de verwoestende impact van zware orkaan Helene of er staat al een nieuwe bedreiging klaar. Want in de komende dagen kan er zich boven de Westelijke Caribische Zee mogelijk een nieuwe tropische depressie ontwikkelen volgens de laatste weermodellen. Tegen het weekend zou die zelfs tot een orkaan kunnen uitgroeien.

Lees meer »

Sociaal-artistiek project DE WAKKEREN op 17 oktober in première in oude stationsloods Menen

Op donderdag 17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Armoede, gaat DE WAKKEREN in première. Niet alleen de locatie is bijzonder – de theatervoorstelling vindt plaats in de oude stationsloods van Menen – maar ook het tijdstip. De première van DE WAKKEREN is niet toevallig gepland net voor middernacht, om 23u30. De nacht speelt immers een belangrijke rol in het stuk.

Lees meer »

Suzy Marrel uit Oostrozebeke pakt uit met een nieuwe single ‘De Verleider’: “Flirten en verleiding staan centraal!”

Suzy Marrel pakt uit met een nieuw nummer. In haar nieuwste release weet Suzy Marrel opnieuw te verrassen met een zeer herkenbare en tijdloze melodie, die in een fris en opwindend discojasje werd gegoten door LDG Produkties.
The post Suzy Marrel uit Oostrozebeke pakt uit met een nieuwe single ‘De Verleider’: “Flirten en verleiding staan centraal!” appeared first on

Lees meer »

Emma Meesseman wint Europese Supercup met Fenerbahçe

Julie Allemand en Emma Meesseman hebben donderdag de Europese Supercup gewonnen met Fenerbahçe. In Istanboel versloegen ze Besiktas met 63-79. Bij de rust stond Fenerbahçe nog 37-33 in het krijt. In het derde kwart (14-22) werd orde op zaken gesteld en in het slotkwart (12-24) werd de kloof even tot twintig punten uitgediept (59-79).
The post Emma Meesseman wint

Lees meer »

OPROEP. Ben je ouder dan 45 jaar en speel je nog geregeld videogames?

Gamen iets voor kinderen of tieners? Vergeet het, uit recente cijfers blijkt dat een op de vijf Belgische gamers (21%) ouder is dan 45 jaar. Bijna vier op de tien zijn ouder dan 35 jaar. We zijn op zoek naar ‘oudere’ gamers die nog geregeld de controller ter hand pakken of achter hun pc schuiven om een computerspel te spelen.

Lees meer »

Stad Antwerpen opent 2e zorghostel voor dak- en thuislozen met drugsverslaving

De stad Antwerpen heeft een 2e zorghostel geopend. In dat zorghostel komen dak- en thuislozen terecht die kampen met verschillende problematieken zoals een zware drugsverslaving. Met deze innovatieve woonvorm wil de stad enerzijds de overlast van dak- en thuislozen in de buurt aanpakken en anderzijds ervoor zorgen dat deze mensen de juiste begeleiding en zorg krijgen.

Lees meer »

Bewoners vzw Ten Anker richten herdenkingshoek in: “Sommigen wonen hier 40 jaar samen, hun verdriet is zeer intens”

Donderdagmiddag werd bij zorginstelling Ten Anker een bijzonder nieuw plekje ingehuldigd. De bewoners richtten er samen met de medewerkers en uitvaartspecialist DELA een eigen herdenkingshoek in. “Hier kent iedereen elkaar, dit is een heel belangrijke plek”, klinkt het.
The post Bewoners vzw Ten Anker richten herdenkingshoek in: “Sommigen wonen hier 40 jaar samen, hun verdriet is zeer intens” appeared

Lees meer »

Vier verkozenen vervangen in gemeenteraad van Lendelede de voorbije zes jaar: Pedro Ketels stopt na veertig jaar met politiek

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 17 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Lendelede, zetelen er vandaag nog 13 in de gemeenteraad.
The post Vier verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers reageert op aanval tegen hem en cameraman Stijn De Smet in Beiroet: “Geen enkel verhaal is je leven waard”

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht gewond geraakt in Beiroet nadat ze werden aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De Smet werd in zijn been geschoten en Ramaekers liep enkele breuken in zijn gezicht op. Beiden zijn inmiddels in veiligheid gebracht en worden ter plaatse verzorgd.

Lees meer »