Carine en Guido schenken 2.000 euro aan Sinterklaasproject via Summer pop-up:“Er bestaan nog mensen met het hart op de juiste plaats”

Carine Delapierre omringde haar met gelijkgestemde zielen en organiseerde voor de derde keer een Summer Pop-up in de Corbielaan. Deze keer om iets te doen voor de gemeente Anzegem. Zogezegd, zogedaan en donderdag 23 november overhandigde haar team een rond bedrag van 2.000 euro aan de schepen van Armoede en Gelijke Kansen Davy Demets (Inzet). “Om het Sinterklaasproject van het Sociaal Huis te sponsoren”, aldus Carine Delapierre (61).

Het was naar aanleiding van een pop-up waar Carine Delapierre een dikke drie jaar geleden een handje ging helpen, dat het zaadje was geplant. Ze was ervan overtuigd dat ze het beter kon aanpakken. “En als er iets in mijn hoofd zit, dan krijg je dat er niet meer uit”, lacht de Anzegemse uit de Varentstraat. “Ik begon mensen aan te spreken om te zien wat er mogelijk was. Mijn man Guido Van Heeke (68) ging mee in zee en mijn zus Janique en dochter Jessica wilden er ook hun schouders mee onder zetten. Ze hebben allebei een kind met een beperking en het doel van de pop-up ging dan ook die richting uit. Twee jaar op rij zamelden ze geld in voor Ten Dries, een school voor speciaal onderwijs in Landegem.”

Iets doen voor eigen gemeente

Dit jaar wilde Carine het over een andere boeg gooien met de Summer pop-up. Via schepen Davy Demets, die nog in de klas gezeten had met dochter Jessica (42) werd het idee van het Sinterklaasproject van het Sociaal Huis naar voren geschoven. “Met dit geld kunnen we kinderen uit gezinnen die het wat moeilijker hebben toch een leuke Sinterklaas bezorgen”, zei de schepen. Het huis van Carine haar ouders ligt vlakbij haar woning en daar was het ideaal om een pop-up in te richten.

Grote dankbaarheid

Het gemeentebestuur bood de initiatiefnemers en de betrokkenen een receptie aan in de trouwzaal aan De Vierschaar. Voor het glas geheven werd uitte schepen Demets zijn grote dankbaarheid omwille van dit initiatief. “Het wordt enorm geapprecieerd”, zei hij. Brugfiguur Femke gaf een beetje achtergrondinformatie bij dit initiatief. “Momenteel zijn er 56 gezinnen die met kinderen in begeleiding zijn bij ons. Gezinnen met kinderen tussen 0 en 12 jaar waarvan er 79 kinderen recht hebben op een cadeau waarvan er 65 kinderen intekenden. Nu zaterdag is het Sinterklaasfeest, de pakjes liggen al klaar.” Daarop volgde een projectie van de cadeautjes waartussen de kinderen konden kiezen zoals Lego, verkleedkledij, barbiepoppen.” Wie er zaterdag niet kan bijzijn, kan het cadeautje later komen ophalen in Het Sociaal Huis. Carine reageerde dat ze het leuk vond om te zien wat er concreet met de centen gebeurde. “De vierde editie van de Summer pop-up volgend jaar is 6 juli”, gaf ze nog mee.

Snoepzakjes van ’t Zoeteloetse

Broodjes- en snoepzaak ’t Zoeteloetse uit de Kerkstraat draagt ook haar steentje bij. Tijdens de laatste Summer pop-up geraakte Vanessa Derycke (75) van ‘t Zoeteloetse in gesprek met Carine Delapierre. “Ik wilde ook iets doen om bij te dragen aan dit mooi initiatief”, zegt Vanessa. “Onder de vorm van sponsoring zullen er zaterdag 65 snoepzakjes klaarstaan voor al die brave kinderen die de sint komen bezoeken.” Haar dochter Indrani Tytgat (18) en haar partner Nico Merlier waren ook aanwezig in het gemeentehuis.

The post Carine en Guido schenken 2.000 euro aan Sinterklaasproject via Summer pop-up:“Er bestaan nog mensen met het hart op de juiste plaats” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gevatte Belg, die op ‘Most Wanted’-lijst stond, wordt waarschijnlijk niet opnieuw berecht

Nicolas Théodorou, die twee jaar geleden in Griekenland werd opgepakt nadat hij op de ‘Most Wanted’-lijst was geplaatst, zal waarschijnlijk niet opnieuw worden berecht in ons land. Op de inleidende zitting voor het hof van assisen in Bergen vorderde het openbaar ministerie dinsdag de onontvankelijkheid als gevolg van overmacht: het dossier van de man is in zeer slechte staat als

Lees meer »

Steeds meer getuigenissen over toxisch leiderschap in cultuursector, componist Miguel Wiels: “Mensen hebben af en toe duwtje nodig”

Met de getuigenissen over choreografe Anne Teresa De Keersmaeker komt het zoveelste geval van toxisch leiderschap in de cultuursector naar boven. Van grote ego’s over schaarse jobaanbiedingen tot te veel passie: Jan Raes van Opera Ballet Vlaanderen en professor cultuurmanagement Sofie Jacobs zien heel wat redenen waarom leiders en artiesten hun boekje te buiten kunnen gaan. Componist Miguel Wiels daarentegen

Lees meer »

Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende

Woensdagavond, 26 juni, liep er bij Politie Oostende een melding binnen van een grijpdiefstal, waarbij twee verdachten (18 en 19 jaar) een gouden ketting losrukten bij het slachtoffer (52). Dat meldt het parket van West-Vlaanderen en Politie Oostende.
The post Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrijwilliger van dierentuin moet zich verantwoorden voor zedenfeiten: “Stiekem meisjes achtervolgd met geslachtsdeel uit broek”

N.V.H. (35) uit Mol, vrijwilliger bij Pakawi Park in Olmen, moest zich in de rechtbank verantwoorden voor aantasting van de seksuele integriteit, voyeurisme en exhibitionisme. “Slachtoffers zijn ongewild getuige van zijn eigen seksuele handelingen”, klonk het bij procureur Hanne Hendrickx. Op de gsm van N.V.H. werd onder meer een filmpje van 28 minuten gevonden, waarin te zien is hoe hij

Lees meer »

“De Romeo’s mochten alles, wij mochten geen andere acteerjobs aannemen”: waarom Trudy en Pierrot passen voor ‘Familie’-reünie

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

Motorrijder (30) zwaargewond na botsing met middenberm en biggenrug in Diksmuide: “Volgens de eerste berichten niet in levensgevaar”

Een 30-jarige motorrijder uit Veurne is vrijdagochtend zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Diksmuide. De man nam deel aan een motorrondrit toen hij plots op een middenberm reed, naar de overkant werd geslingerd en daar vol op een betonnen ‘biggenrug’ knalde. Daarna belandde hij in de gracht. “De man werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht met het oog

Lees meer »

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven De Morgen en De Standaard donderdag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »

Ex-ICT’er van Brugs ziekenhuis naar rechter nadat hij ‘pikante’ beelden zoekt op computers van vrouwelijke collega’s: “Vertrouwen enorm geschonden”

Een 42-jarige man uit Zedelgem die lange tijd als ICT’er werkte in het Brugse AZ Sint-Jan moet voor de strafrechter verschijnen onder andere omdat hij de computers van zijn vrouwelijke collega’s hackte ‘om leuke privéfoto’s’ te kunnen stelen. Dat heeft de raadkamer in Veurne vandaag beslist. De man verschijnt wellicht in het najaar voor de strafrechter. “Wij stellen ons burgerlijke

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen

GO!-basisschool Stene aan de Steensedijk sloot het schooljaar sportief af met Olympische Spelen voor alle leerlingen en het uitwuiven van meester Bernard Jonckheere, die op welverdiend pensioen gaat.
The post GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »