Burenduel tussen Balti en Mardavo: “Meer stress dan in andere matchen”

Dit weekend wordt op sportcampus Lange Munte het burenduel in Promo 2 tussen Balti Kortrijk Spurs A en Mardavo Marke A gespeeld. Een van de smaakmakers bij Mardavo is de amper 16-jarige Marie-Julie Lammertijn. De Markse kijkt alvast uit naar deze derby. “Dit is een duel waar toch meer stress aanwezig is dan in een andere wedstrijd”, vertelt de studente wiskunde-wetenschappen.

U17 provinciaal

“We komen allemaal uit dezelfde regio en onze passeur Julie Libbrecht kwam in het tussenseizoen over van Balti. Als we onze kleine foutjes achterwege laten, kunnen we misschien wel met de volle buit terugkeren naar Marke.”

“Vorig seizoen was ik nog actief bij de U17 provinciaal. Toen de trainster van de Promo 2-ploeg potentieel in mij zag, mocht ik al bij de reserven aantreden. Dit seizoen zijn dat al de hoofdwedstrijden geworden. In vergelijking met vorig jaar leerde ik al heel veel bij. Meestal ben ik dan ook tevreden met mijn prestaties. Ik kreeg de volleybalmicrobe mee van mijn opa die zelf actief was in het volleybal. Hij komt dan ook naar de thuiswedstrijden kijken.”

Jonge ploeg

“We hopen zo hoog mogelijk te eindigen, misschien wel in de top vijf. We doen telkens ons uiterste best met onze jonge ploeg. Het samenspel met de iets oudere speelsters is dan ook heel goed.” Mardavo staat momenteel knap zesde, Balti Kortrijk elfde. (ELD)

Zondag 26 november om 11 uur: Balti Kortrijk Spurs – Mardavo Marke.

The post Burenduel tussen Balti en Mardavo: “Meer stress dan in andere matchen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.
The post Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan mensen met een beperking, organiseert tijdens de warmste maanden van het jaar opnieuw ‘Ferme Woensdagen’. Die vinden telkens plaats op de binnenkoer van ‘t Capellehof.
The post Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Neemt Cristiano Ronaldo met negatieve primeur afscheid bij Portugal? “Hij weet dat het er waarschijnlijk voor hem opzit”

Hij troostte Pepe, maar zat zelf in zak en as. Cristiano Ronaldo (39) heeft z’n laatste minuut op een EK gespeeld, misschien wel z’n laatste minuut als international. Dat laatste is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat EURO 2024 is uitgedraaid op een teleurstelling voor de Portugese vedette. Het leverde hem ook een (negatieve) primeur op.

Lees meer »

Als een hogepriester van de liefde: Lenny Kravitz (60) betovert Rock Werchter met oeuvre vol erotiek

Seks heeft dreadlocks en heet Lenny Kravitz (60). Verwekt in een Dixie tijdens een triootje tussen rock-, funk- en soulgoden, aangespoeld op een tropisch strand en sindsdien een overal een geliefde bastaard. Kravitz leeft – naar eigen zeggen – al zeven jaar als een pater, maar bracht Rock Werchter van climax naar hoogtepuntje en terug. Muzikaal kon het allemaal wat

Lees meer »

Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke

Liefhebbers van leuk indoor amusement zitten vanaf deze week op het juiste adres in zaal de B’ARENA. Gevestigd in hotel Acropolis, Westendelaan 94, in de ruimte waar tot voor kort het Casino was ondergebracht.
The post Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »