Boxing Club Team Fettah verenigt Menen: “Wie je ook bent, iedereen komt hier overeen”

Boksclub Team Fettah bestaat ondertussen acht jaar en heeft z’n strepen zeker al verdiend in het kickboksen. Op het jongste WK in 2022 kaapte de club maar liefst 17 medailles weg, waarvan er 11 wereldtitels waren. De sportieve spil in dit verhaal is Chouaib Fettah (49).

Op vrijdagavond is het altijd gezellig druk in de bokszaal van ‘Sportzaal Badhuis’ in Menen. Om 19 uur stipt start namelijk de training van de +12-jarigen. Bij het binnenkomen geeft iedereen elkaar een vuistje als wijze van groet, om dan tijdens het sporten iets hardere ‘vuistjes’ uit te delen. “Hier maakt het niet uit wie je bent: Tsjetsjeen, Marokkaan of Belg, christen, moslim of atheïst, Nederlands, Frans of Arabisch… In de boksclub is iedereen welkom en komt iedereen overeen. Man of vrouw, iedereen is tijdens de training elkaars collega”, opent voorzitter Vanessa Ramacker (41).

Communicatie

“Ik ben het aanspreekpunt, voor ouders, de gemeente, andere clubs…”, legt Ramacker uit. “Dat is vooral doordat ik tweetalig ben en ook doordat ik goed ben in communicatie. Ik zit bovendien in de sportraad van stad Menen voor Team Fettah. Ik verzorg trouwens al het papierwerk: als er bijvoorbeeld boksers een paar dagen niet op school kunnen zijn door een deelname aan een internationale wedstrijd, dan zorg ik ervoor dat de papieren daarvoor in orde zijn.”

Vanessa rolde in het verhaal van Team Fettah doordat haar oudste zoon Art (20) begon met kickboksen. “En alles wat Art doet, doet mijn dochter Noor na”, lacht Vanessa. “Zo kwamen mijn twee kinderen hier zo’n zes jaar geleden terecht.” Gelukkig voor Noor Lombaert koos haar broer dus voor het kickboksen destijds, anders had ze misschien nooit haar talent ontdekt. Ze werd namelijk wereldkampioene in haar categorie op het jongste WK in Rome, in 2022.

Zo broer, zo zus

“Skateboard, basket, mountainbike… Alles wat mijn broer deed, deed ik ook. Ik ging eens kijken naar een bokstraining van mijn broer en begon er twee trainingen later ook mee. We hebben lang samen boks en basket gecombineerd. Ik begon met boksen bij de ‘kleintjes’. Later werd ik door de coach apart genomen omdat hij zag dat ik ervoor ging. Ik evolueerde dan uiteindelijk tot de wereldkampioene die ik vorig jaar werd.”

“Skateboard, basket, mountainbike… Alles wat mijn broer deed, deed ik ook. Zo ook kickboks.” -Noor Lombaert (16)

“Tijdens het WK had ik heel veel stress. Ik werd gewogen en had maar 0,05 kg over. Zat ik daar net over, dan was dat een wereld van verschil geweest. Ik bokste in twee wedstrijden en had daarna de finale tegen een Roemeense. Ik vond dat je in de finale wel duidelijk zag dat ik gewonnen had. Dat lag natuurlijk in de handen van de jury, maar ze bepaalden dat ik wereldkampioen was.” Dit weekend doet Noor mee met het Belgisch kampioenschap in kickboks.

Zo vader, zo zoon

Nog iemand van de groep wereldkampioenen is Hatim Fettah, een van de vijf kinderen van coach Chouaib. “Ik woog net minder dan 60 kilo en zat dus in de categorie ‘15 jaar, – 60 kilo’. De eerste wedstrijd was tegen een Roemeen en de finale was tegen een Italiaan die dus een thuismatch speelde. Ik had eigenlijk geen stress. Mijn vader, onze coach, is een heel goede trainer en ik was goed voorbereid.”

Ahmed Oubliaid (20) is ten slotte, samen met Rahim Tcherkheiko (19), een van twee semi-professionele ‘B-klassers’ die de club telt. Dat is de op een na hoogste klasse in het kickboksen, net onder de volledig professionele A-klassers. “Als B-klasser verdien je al een heel klein beetje geld, maar ooit wil ik A-klasse halen en er ook zolang mogelijk in blijven.”

“Ik ben snel gegroeid doordat de coach me onder zijn vleugels nam” -Ahmed Oubliaid

“Ik doe dit nu zeven jaar. Ik wou er al veel vroeger mee beginnen, maar mocht vroeger niet van mijn ouders. Ik ben snel gegroeid doordat de coach me meteen onder z’n vleugels nam. Hij is een vriend van mijn vader en is eigenlijk ook een vaderfiguur voor me geworden. Ik was trouwens ook mee naar het WK in Italië. Ik behaalde er een zilveren medaille”, rondt Oubliaid af.

Op 11 mei 2024 is er in Park Ter Walle het jaarlijkse gala van Boxing Team Fettah. Je kan tickets bestellen door de Facebookpagina van de club te contacteren. De tickets zijn 25 euro in voorverkoop en 30 euro aan de deur.

Vanessa Ramacker (41): Is een geboren en getogen Meense. Ze is al 26 jaar samen met haar man, met wie ze een zoon Art Lombaert (20) en dochter Noor Lombaert (16) heeft. Beroepsmatig is ze administratief bediende bij Seegle Security, een Roeselaarse firma die zich bezighoudt met beveiliging.

Noor Lombaert (16): Lombaert woont in Menen en is ook schoolgaande in de Sint-Jorisschool. Naast boksen, gaat ze ook veel lopen en onderhoudt ze haar conditie in de fitness. Ze begon te boksen op haar tiende.

The post Boxing Club Team Fettah verenigt Menen: “Wie je ook bent, iedereen komt hier overeen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp

In mei draaide alles om de campagne 10.000 stappen, elke stap telt in Oostkamp met als doel zoveel mogelijk inwoners aanzetten om te bewegen en hun stappen te registreren. Inge Sercu zette de meeste stappen.
The post Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”
The post Wim Vandoorne (RC Bissegem):

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Netanyahu belooft onderzoek naar vrijlating Palestijnse ziekenhuisdirecteur

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour haalt verpletterende meerderheid, voorspelt exitpoll

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, behaalt oppositiepartij Labour nu de grote meerderheid, voorspelt de gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. “Labour zal een verpletterende overwinning behalen”, klinkt het.

Lees meer »

“Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse Staden

Ter gelegenheid van het verbroederingsweekend tussen het Duitse en het Vlaamse Staden, dat van 27 tot 29 juli plaatsvindt, fietst Marc Van Ysacker van Staden in België naar Staden in Duitsland en terug. Marc is evenwel nog op zoek naar een fietscompagnon.
The post “Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »