Bouw nieuw politiekantoor van start gegaan

Op donderdag 23 november werd in de Woumenweg in Diksmuide de start gegeven voor de bouw van het nieuwe politiekantoor. Korpschef Johan Geeraert, een delegatie van de politie, burgemeesters van Diksmuide, Houthulst, Koekelare en Kortemark waren samen met architecten en firma’s die voor de bouw instaan aanwezig bij het plechtige moment.

Burgemeester van Diksmuide, Lies Laridon, nam de besturing van de heimachine voor haar rekening. “Het heeft wat voeten in de aarde gehad om een geschikte plaats te vinden”, vertelde korpschef Johan Geeraert. “Maar op vandaag staan we hier bij de start van de werken voor het nieuwe gebouw, een gebouw dat klaar zal zijn voor de toekomst naar energienormen: we kozen voor massieve houtskeletbouw en hernieuwbare energie, het wordt een ecologisch en heel praktisch gebouw waar alle diensten zullen een plaats krijgen. Nu zit het personeel , zo’n 111 man, over 5 plaatsen verdeeld wat natuurlijk niet zo vlot werkt, straks zullen alle diensten gecentraliseerd zijn en kan er vlot gewerkt worden. De nieuwbouw zal omstreeks maart-april 2025 in gebruik kunnen genomen worden, als alles normaal kan verlopen.”.

Er zal groen rond het gebouw blijven. “Op het gelijkvloers komen de publieksruimte, de verhoorkamers, het arrestantencomplex, logistiek en onthaal. Rondom het centraal hart komen twee kantoorniveaus”, verduidelijkt korpschef Geeraert. “Het is ook de bedoeling dat de politieraad in de toekomst daar zal vergaderen. Er is gekozen voor een ruim, lichtrijk, modern en gezellig gebouw dat zeker ook voor de omgeving een meerwaarde zal zijn. Er zal een bezoekers-, fietsen- en personeelsparking komen met een aparte parking voor de interventievoertuigen.”

Het kostenplaatje voor dit nieuwe politiekantoor voor politiezone Polder – Diksmuide, Houthulst, Kortemark en Koekelare – bedraagt 7.5 miljoen euro.

The post Bouw nieuw politiekantoor van start gegaan is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Neen, deze kosten kan je niet ingeven in je belastingaangifte

Voor verschillende uitgaven kan je een belastingvermindering krijgen wanneer je ze invult in je aangifte. Denk maar een pensioensparen, kinderopvang, dienstencheques of giften. Toch zijn er ook heel wat kosten waarvoor de fiscus niet tussenkomt. Het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2 krijgt veel vragen van luisteraars over wat ze al dan niet mogen inbrengen in hun belastingaangifte. Voor deze kosten hoef

Lees meer »

‘Horrorkabinet Oranje’ afgemaakt in Nederlandse pers: “Een drama. Nog nooit gezien in heel m’n leven”

En of de opdoffer van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk (2-3) op het EK voetbal hard binnenkwam bij onze noorderburen. In de media wordt Oranje helemaal met de grond gelijk gemaakt. Naast bondscoach Koeman krijgt vooral PSV’er Joey Veerman er wel erg hard van langs. “De ‘Paling-Pirlo’ maakte er weer een persiflage op een topvoetballer van.”

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak Silvia Claes zo goed als alle contact: voormalige actrice werkt nu in een bibliotheek

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

Verdacht overlijden van voormalig Wit-Russische ambassadeur in Duitsland

De voormalige Wit-Russische ambassadeur in Duitsland, Denis Sidorenko, is op 48-jarige leeftijd overleden in zijn geboorteland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Minsk maakte alleen bekend dat de man overleden is, zonder de doodsoorzaak mee te delen. Onafhankelijke Wit-Russische media die in het buitenland in ballingschap werken, meldden dat Sidorenko op 24 juni uit het raam van een hoog gebouw

Lees meer »

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »

Juf Annelies Fonds bezorgt De Graankorrel drie nieuwe fietsen

Na de gewelddadige dood van juf Annelies Verschaeve uit Geluwe werd het Juf Annelies Fonds opgericht. Er kwamen al heel veel giften. Ondertussen mocht men in vrije basisschool De Graankorrel Wervik drie nieuwe fietsen van verschillende groottes in ontvangst nemen.
The post Juf Annelies Fonds bezorgt De Graankorrel drie nieuwe fietsen appeared first on KW.be.

Lees meer »