ASSISEN. Gruwelijk gefolterd tot de dood: Hilal had coke, cannabis en geld gestolen en dat kwam hem duur te staan

Morgen gaat in Tongeren het grootste assisenproces ooit van start in Limburg. Dertien beschuldigden staan terecht voor de zogenaamde ‘martelmoord’ op Hilal Makhtout. Die ging aan de haal met coke, cannabis en de opbrengst van drugshandel. En zoiets doe je blijkbaar niet ongestraft. Vier dagen lang onderging hij zware folteringen.

Meer krantenkoppen in België

Zwemshow Meens Zwemkring lokt 114 zwemmers naar ’t Badhuis

De jaarlijkse zwemshow van MZK, ofwel Meens Zwemkring, trok onlangs opnieuw liefst 114 zwemmers naar ’t Badhuis. Voor de ouders is dit jaarlijks een unieke kans om vanaf de rand en op de tribunes hun kinderen aan het werk te zien tijdens demonstraties.
The post Zwemshow Meens Zwemkring lokt 114 zwemmers naar ’t Badhuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Eén doel: Trump verslaan. Eén realistisch pad: Kamala.” Rijke donoren dreigen steun aan Biden stop te zetten

De oprichter van Netflix. Een erfgename van de Walmart-supermarktketen. Een kleindochter van Disney. Een ex-directeur van Google. De voormalige topman van de National Football League. Allemaal zijn ze prominente donoren die miljoenen aan de campagne van Joe Biden geven. Maar nu dreigen ze ermee de geldstroom te laten opdrogen, als Biden niet uit de presidentsrace stapt. Of hoe er nóg

Lees meer »

Knokke-Heist gaat uniek karakter van Het Zoute beschermen: “Druk op de wijk onder controle houden”

De typische kronkelende smalle paadjes, straten tussen de tuinen van de villa’s en witte verf. Het zijn maar enkele zaken die Het Zoute in Knokke typeren. De voorbije 115 jaar werd het wellicht de meest exclusieve wijk van Vlaanderen. De gemeente wil dat typische en ‘unieke’ karakter beschermen en hanteert daarom voor het eerst de BGO (Beleidsmatig Gewenste Ontwikkeling). “Door

Lees meer »

Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter

Jerben Clabau gooide onlangs weer hoge ogen na zijn winst tijdens de Nacht van Vlaanderen. Komend weekend doet hij mee aan het PK meerkamp in Ieper en hij wil ook graag nog het clubrecord op de 800 meter aanvallen.
The post Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Warmte van gezin kunnen we nooit vervangen”: pleegkinderen komen (lange tijd) in ziekenhuis terecht door plaatstekort

Een kinderziekenhuis kan de warmte van een gezin nooit vervangen, terwijl dat net is wat een kind nodig heeft. Dat zegt professor en kinderarts Ann De Guchtenaere van het UZ Gent, dat net als andere ziekenhuizen af en toe pleegkinderen (lange tijd) opvangt door een groot tekort aan crisisopvangplaatsen. Concreet zoekt Pleegzorg Vlaanderen meer dan 400 zulke plaatsen voor dringende

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem

Woensdagnamiddag rond halfvier gebeurde op de E403 in Loppem een zwaar ongeluk. Een trekker-oplegger die in de richting van Kortrijk reed, kreeg er een klapband. Er was voor de chauffeur geen houden aan en het gevaarte kwam op zijn zij tegen de vangrail terecht.
The post Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem appeared

Lees meer »

Geluidssignaal, trilling of knippering: nieuwe auto moet je voortaan waarschuwen wanneer je te snel rijdt

Elke nieuw verkochte auto moet voortaan uitgerust zijn met een zogenoemde ‘intelligente snelheidsassistentie’. Dat betekent dat de auto zelf aangeeft wanneer je te snel rijdt, bijvoorbeeld door een lichtje, een trilling of een geluid. Dat de auto zelf met jou gaat meedenken, heeft zo zijn voordelen, al staat die aanbeveling nog niet altijd en overal op punt, zegt Filip Rylant

Lees meer »