Anouk Cannaert (Davo) kijkt ex-ploeg Waregem in de ogen: “Automatismen zijn er nog niet”

Zaterdagavond staat in Sporthal De Vlasschaard de derby tussen Davo Wevelgem en Damesvolley Waregem op de kalender. Een wedstrijd waar iedereen naar uitkijkt.

Davo Wevelgem kon vorig weekend niet voor een stunt zorgen op het veld van Meerbeke. Het werd 3-1 (25-21, 25-11, 22-25, 25-21). “Toch zat er misschien meer in”, opent Anouk Cannaert, een van de sterkhouders van het team. “We moeten de kleine foutjes achterwege laten als we puntjes willen sprokkelen in dit soort wedstrijden. De automatismen zijn er nog niet echt. Vorig jaar was dat ook het geval toen we minder wedstrijden speelden.”

Blij weerzien

“Zaterdag ontvangen we met Waregem mijn ex-ploeg”, gaat de 28-jarige Waregemse verder. “Het is een ploeg waar iedereen wel wil tegen winnen. Ze zijn heel gedreven, van onderschatting zal dus geen sprake zijn. We moeten vooral ons eigen spel spelen. Voor mij is Waregem de club waar ik begon als volleybalspeelster. Ik kreeg er mijn volledige jeugdopleiding, van de volleybalschool tot een viertal jaar geleden. Het is een club die me nog altijd na aan het hart ligt. Met Ansofie De Vriese, Fien Schroeder, Lotte Decouttere en Margaux Augustijns speelde ik nog samen. Dat wordt dus een blij weerzien.”

“Ik mag best tevreden zijn over mijn seizoen. Ik ben niet de speelster die de punten zal maken, maar in het achterveld wel haar deel doet. De rust bewaren en sfeer brengen zijn meer mijn ding. We zijn een ploeg die de middenmoot mag ambiëren, en dat kan zeker. Hier en daar lieten we al enkele puntjes liggen, iets wat we in de toekomst moeten vermijden.”

Jonge talentjes

“We hebben enkele jonge talentjes in de ploeg die in opmars zijn. Zo is er bijvoorbeeld Zoë Deschoemaeker die het als libero heel goed doet. Het hogere tempo was even aanpassen voor haar, maar ze is heel gedreven. Ze heeft net als nog enkele andere jongeren nog marge om te groeien. Na Waregem kruisen we de degens met Lede en Zwevezele. Als we ons eigen spel spelen, kunnen we het spannend maken”, besluit Anouk Cannaert. (ELD)

Zaterdag 25 november om 20.30 uur: Davo Wevelgem – Damesvolley Waregem.

The post Anouk Cannaert (Davo) kijkt ex-ploeg Waregem in de ogen: “Automatismen zijn er nog niet” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Taylor Swift benadert perfectie in Amsterdam: “Zij is de grootste muziekster van dit moment”

Tijdens het eerste van drie uitverkochte concerten in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam speelde Taylor Swift (34) donderdagavond haar publiek moeiteloos plat met een marathonshow van allure. Zo visueel overdonderend dat het haast een Netflix-serie lijkt. Maar anders dan bij andere supersterren krijg je bij Swift nooit het gevoel dat het allemaal té perfect en dus nep is. Ze

Lees meer »

Glenn vervangt hertenboer Michiel in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Het leven is meer dan werken alleen. Dat beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij op jonge leeftijd wees werd. De veeboer uit Weelde zoekt in het nieuwe seizoen van ‘Boer zkt vrouw’ – hij vervangt hertenboer Michiel, die zich teruggetrokken heeft – dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd

De 85-jarige André Vanluchene en de 83-jarige Simonna Struyve vierden hun diamanten huwelijksjubileum tijdens de receptie op het gemeentehuis in Olsene.
The post André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bakkerij Laurens in Varsenare zwaait Leentje uit na 42 jaar dienst: “Ze werkte hier al toen wij nog niet geboren waren”

Groot feest zondag bij bakkerij Laurens in Varsenare. Na maar liefst 42 jaar achter de toonbank werd Leen ‘Leentje’ Willems er feestelijk uitgezwaaid met wat bijna een dorpsfeest mag genoemd worden. “Leentje werkte hier voor drie opeenvolgende uitbaters. Ze zorgde ook mee voor onze kindjes en we noemden haar vaak onze ‘plusmama’”, zegt bakkersvrouw Melissa Vande Ryse van bakkerij Laurens,

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »

“Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse Staden

Ter gelegenheid van het verbroederingsweekend tussen het Duitse en het Vlaamse Staden, dat van 27 tot 29 juli plaatsvindt, fietst Marc Van Ysacker van Staden in België naar Staden in Duitsland en terug. Marc is evenwel nog op zoek naar een fietscompagnon.
The post “Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse

Lees meer »

Geen pakjesbezorger meer nodig? Hier levert een drone je boodschappen

Zullen pakjesbezorgers in de toekomst overbodig worden? In de Verenigde Staten test onder meer supermarktketen Walmart sinds januari dronebezorgingen uit. Voor 4 dollar extra wordt je boodschap binnen het halfuur bij je thuis geleverd. “Net een pakketje uit de toekomst”, klonk het bij de klant die het filmpje online deelde.

Lees meer »

Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen

De E40 richting Calais werd vrijdagmiddag anderhalf uur afgesloten in Oostduinkerke. Een vrachtwagen kwam er in schaar te staan in de berm na een botsing met een auto. Alle verkeer moest de afrit Oostduinkerke verlaten.
The post Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »