Amerikaan Paul Atkinson Jr. zet op korte tijd grote stappen bij Spurs: “Aanvallen met meer variatie”

Na een topscore van 31 punten tegen Mons en een goede prestatie tegen Leuven was de evolutie van de Amerikaanse Kortrijkzaan Paul Atkinson Jr. best mooi om te zien. De komende matchen wordt de lat alweer hoog gelegd. Het doel blijft binnen bereik: top vijf.

House of Talents Spurs staat na een mooie thuiszege tegen Leuven Bears op een verdienstelijke vierde plaats in de rangschikking, ex aequo met Brussels en met als volgende tegenstanders Kangoeroes Mechelen en Liège Basket. Paul Atkinson Jr. kon tegen Leuven zijn topscore niet benaderen, maar toonde zich toch verdienstelijk met 12 punten en het betere defensieve werk. Paul start het interview verrassend met een begroeting in het Nederlands.

Nederlands leren

“Ja, ik leer Nederlands via Duolingo. Ik wil graag de taal leren, zelfs al wordt er in de ploeg bijna uitsluitend Engels gepraat. Vorig seizoen speelde ik in Hongarije, maar Hongaars is nog veel moeilijker dan Nederlands. Door de taal te leren, kan ik me ook makkelijker thuis voelen. Ik woon pal in het centrum van Kortrijk, en dat is ideaal. De vele restaurantjes zijn aantrekkelijk, maar ons sportief programma neemt wel de meeste tijd in beslag.”

“Sportief waren mijn prestaties niet stabiel genoeg en in de afgelopen weken hebben we met de coaching staff en de spelersgroep veel gepraat, overlegd en video’s bekeken. Bedoeling was om me wat meer bij de aanval te betrekken. Dat rendeerde al volop in Mons, zodat we nu overtuigd zijn dat het team sterker wordt door meer te variëren. Als we met de juiste mindset blijven spelen, kunnen we de doelstelling halen. Daarvoor zijn we hier trouwens”, lacht Paul. “Qua rebounds is het erg hard werken om in balbezit te komen. Een paar keer kon ik de bal in de ploeg houden door hem door te tikken naar een ploegmaat. Als de bal maar in ons team blijft… Met Cody Riley heeft Leuven een nieuwe heel sterke speler onder de ring. Het valt niet mee om zo’n kerel voor te zijn.”

“Een goede factor in de evolutie van ons team is de komst van Brevin Pritzl. Dat is een leider op het veld, een rustbrenger. Hij praat veel, geeft nuttige aanwijzingen en kwam tegen Leuven met een paar knappe driepunters heel goed in. Ik wist vooraf niet dat de match live op tv werd uitgezonden en merkte het pas toen ik de zaal binnenkwam. It’s just another game, stelde Brevin ons gerust. We leverden een mooie teamprestatie, zelfs ook beide youngsters, die in de laatste minuten het veld op mochten.”

namiddagmatchen

Brevin Pritzl: “Het was belangrijk om een goeie start te nemen, wat in het verleden niet altijd lukte. De vlotte rotatie met spelers zorgde ervoor dat we de druk hoog konden houden en Leuven de kans niet kreeg om terug te komen. We hebben geprobeerd Riley wat in te perken door hem niet veel ruimte te geven, wat af en toe ook werkte. Het was vooral eens leuk in de vroege namiddag te kunnen spelen. Dan is de tijd voorafgaand aan de match niet zo extreem lang.”

Niet blind op staren

Seppe D’Espallier, net als Pritzl ex-Leuvenspeler, blikte tevreden terug op de match. “Maar laten we er ons niet op blindstaren, want ze misten onder meer John Fulkerson en kijken intussen uit naar versterking. Het is een feit dat zo’n zege het vertrouwen een boost geeft.”

Met Kangoeroes Mechelen komt er vrijdagavond alweer een pittige tegenstander. En met Domien Loubry krijgt Sean Pouedet weer een ervaren opponent. Kangoeroes is een complete ploeg. Ze wonnen thuis verrassend van Oostende, maar lieten al even onverwacht een steek vallen thuis tegen Luik (50-63). De komende match van Spurs is dus een interessante affiche tussen twee ploegen die hun ambities hoog leggen. Spurs heeft trouwens nog iets goed te maken tegen de Mechelaars na het incasseren van een century aan de Winketkaai. Een gelegenheid om die nare herinnering wég te spelen… Winst zou in elk geval een uitstekende zaak zijn. (JS)

Vrijdagavond 24 november om 20.30 uur in de Lange Munte : House of Talents Kortrijk Spurs – Kangoeroes Basket Mechelen

The post Amerikaan Paul Atkinson Jr. zet op korte tijd grote stappen bij Spurs: “Aanvallen met meer variatie” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

(School)poort open voor appartementen in Jabbeke?

De nieuwe Permekeschool staat in de steigers. De schoolgemeenschap wenst de omliggende stukken bouwgrond te verkopen om te verkavelen. Maar het gloednieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan RUP omvat ook de hele zone tussen de Stationsstraat, Kroondreef en Graaf de Renesselaan met de Varsenareweg. Groen vreest voor verdere appartementsgebouwen in het centrum.
The post (School)poort open voor appartementen in Jabbeke? appeared first

Lees meer »

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »

Hoe het Verenigd Koninkrijk in duizelingwekkend tempo in economische miserie is geraakt

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen vandaag. Hier schetst hij een bijzonder schrijnend beeld van de

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »

“Meldpunt illegaliteit” in elke politiezone, reclame in Nederlands en fusie enkel na referendum: Vlaams Belang stelt speerpunten lokale verkiezingen voor

Vlaams Belang heeft zijn speerpunten voor de lokale verkiezingen voorgesteld. De radicaal-rechtse partij zet in op veiligheid, maar ook op het gebruik van het Nederlands en beslissingsmacht op gemeenteniveau. "De verkiezingen van juni waren die van versterking, die van oktober worden die van verankering", zegt voorzitter Tom Van Grieken.

Lees meer »

OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard”

Zaterdag opende het Tieltse stadsbestuur officieel de nieuwe jeugdlokalen en de nieuwe polyvalente zaal in de tuin achter die lokalen. Alles samen goed voor een investering van zowat 3,2 miljoen euro. De Kanegemnaars hebben wel wat geduld moeten hebben, want de eerste plannen dateren eigenlijk al van 2016.
The post OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt:

Lees meer »