Als zelfs de pintjes zwart worden: Black Friday doet letterlijk overál uw centen rollen

Toen Black Friday een paar jaar geleden de Grote Plas overstak, diende de koopjesdag om goedkope laptops en smartphones te scoren. Maar vandaag wordt élke consument overstelpt met promoties, van vliegtickets tot zelfs goedkope pintjes op café. Eén doel: kopen, kopen, kopen.

Meer krantenkoppen in België

Candice uit ‘Blind Getrouwd’ laat haar eicellen invriezen: “Het is heftig. Maar ik koop er rust mee in mijn hoofd”

Candice Martens (35) — je weet nog wel, de gloedvolle krullenbol uit ‘Blind Getrouwd’ jaargang 2020 — heeft een toekomstplan, zo onthulde ze op haar Instagram. Ze laat haar eicellen invriezen. Haar blinde huwelijk met Marijn liep na twee jaar spaak, daten bracht voorlopig geen nieuwe potentiële vader van haar toekomstige kinderen in stelling, dus onderneemt ze zelf maar actie.

Lees meer »

Al opnieuw ruis op de lijn? Mahdi “betreurt” voortijdig lekken van ministerposten

Nu het regeerakkoord rond is en de ministerposten verdeeld zijn, kan toekomstig Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) vandaag in het Vlaams Parlement dan toch zijn regeerverklaring afleggen. Op de valreep is dat dan toch nog een Septemberverklaring. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi betreurt intussen dat de ministerposten in de nieuwe Vlaamse regering gisteren gelekt werden voor de aanvang van het congres waar

Lees meer »

Goede communicator, pleitbezorger van zwarte cijfers en trouwe partijsoldaat: wie is toekomstig minister-president Matthias Diependaele?

De toekomstige Vlaamse minister-president Matthias Diependaele (N-VA) is gepokt en gemazeld in het Vlaams-nationalisme. Hij zit sinds 2009 in het Vlaams Parlement, waar hij onder meer fractieleider was voor zijn partij. Tijdens de afgelopen legislatuur was hij Vlaams minister van Begroting, Financiën en Wonen. Hij ontpopte zich vooral als cijferman en zijn woonbeleid kreeg forse kritiek. Wie is de gedoodverfde

Lees meer »

Onze reporter proeft sfeer tijdens pausmis: “Dit waren geen mensen die hoogstens een voet in de kerk zetten als nonkel Jos overleden is”

De paus in een groot stadion: het was een stunt die vooraf met enkele vraagtekens kwam. Werkt dat wel, een man op een handgemaakte stoel, gedurende anderhalf uur? Onze reporter ging de sfeer proeven: “Geen confettikanonnen, wel wierook. Priesters die op de foto gingen als sterren. En een opvallende Delphine. Het pausbezoek eindigde op een hoge noot.”

Lees meer »

Telecomoperator Orange laat Voo uitdoven

Telecombedrijf Orange is van plan om het merk Voo geleidelijk te laten verdwijnen. Het is de bedoeling om de verkoop van Voo-producten in september volgend jaar stop te zetten. Ook de winkels van Voo zullen de deuren sluiten.

Lees meer »

N-VA heeft weinig begrip voor uitspraken Rousseau: “Moeten nog 5 jaar samenwerken”

Na 16 uur onderhandelen, hebben N-VA, Vooruit en CD&V gisteren een regeerakkoord bereikt. De leden van Vooruit hebben het akkoord al goedgekeurd met een overgrote meerderheid van 94 procent. N-VA en CD&V houden hun toetredingscongressen vandaag. Over de verdeling van de bevoegdheden is voorlopig nog niets bekend. Daarover wordt ook vandaag gecommuniceerd. Volg alles op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Paaltjes afgeknipt, kapelletje omgereden, grachten kapot: bewoners Triloystraat in Rekkem smeken om oplossing voor sluipverkeer

Er kwamen meer controles én een (test)knip, maar de bewoners van de Triloystraat in Rekkem blijven geplaagd door doorgaand verkeer. Ze smeken om een oplossing die wél helpt. Bij de stad hebben ze oren naar het probleem en beseffen ze dat het drastischer moet. “We werken nu de laatste piste uit.”
The post Paaltjes afgeknipt, kapelletje omgereden, grachten kapot:

Lees meer »

Vlaamse regering wil apart stroomcontract voor laadpaal of warmtepomp: hoe werkt dat precies? En waar zit jouw voordeel?

De nieuwe Vlaamse regering wil dat gezinnen meerdere stroomcontracten kunnen afsluiten. Zo moet het mogelijk worden voor hetzelfde aansluitpunt zowel een apart stroomcontract voor de autolaadpaal als een voor de warmtepomp af te sluiten. Hoeveel bespaar je daarmee? En moet je dan extra elektriciteitsmeters laten installeren? Energie-expert Alex Polfliet legt uit hoe dat nieuwe systeem in zijn werk zou gaan.

Lees meer »

Prins Harry bezoekt tattooshop in New York onder politiebegeleiding

Prins Harry (40) bezocht woensdag de populaire tattooshop ‘East Side Ink’ in New York City, die erg geliefd is bij beroemdheden, zoals Chris Hemsworth en Scarlett Johansson. Volgens ‘Page Six’ was hij daar echter niet om een tatoeage te laten zetten. De Britse prins liet zich wel vergezellen door veiligheids- en politiemensen.

Lees meer »

“Kerel, blijf eens met uw tengels van mijn papieren”: wat De Ridder zei tegen Rousseau voor zijn “Thatcher”-uitspraak

De nieuwe Vlaamse regering ging afgelopen weekend niet meteen onder het beste gesternte van start, nadat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau enkele pittige uitspraken deed over zijn nieuwe coalitiepartners. Met name Annick De Ridder van N-VA werd door Rousseau stevig getackeld, maar neemt daar naar eigen zeggen geen aanstoot aan. Dat zei ze dinsdagochtend bij Radio 1.

Lees meer »