Aantal zelfstandigen en loontrekkenden in toeristische sector stijgt in Vlaanderen

Vorig jaar was de toeristische sector in het Vlaamse Gewest goed voor 228.273 arbeidsplaatsen. Dat komt overeen met 6,6 procent van het totaal aantal jobs in het gewest. Zowel het aantal zelfstandigen als het aantal loontrekkenden nam toe, blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Meer krantenkoppen in België

Warmste juni ooit: Griekenland bereidt zich voor op snikhete zomer

Afgelopen juni was de warmste junimaand ooit gemeten in Griekenland sinds de start van de metingen in 1960. Het was 3,8 graden warmer dan het gemiddelde van de afgelopen dertig jaar (1991 tot en met 2020). Sinds de eerste metingen is de gemiddelde temperatuur met 2,5 graden Celsius gestegen, aldus Kostas Lagouvardos, onderzoeksdirecteur aan het Nationale Observatorium in Athene.

Lees meer »

Pools parlement verwerpt versoepeling abortuswet

Het Poolse parlement heeft vrijdag een wetsvoorstel verworpen dat de zeer strenge abortuswet van het land voorzichtig zou versoepelen. Enkele leden van de pro-Europese meerderheid hebben meegestemd met de uiterst rechtse oppositie. Hulp bieden bij abortus blijft zo strafbaar met gevangenisstraffen tot drie jaar.

Lees meer »

Jongeman krijgt werkstraf na schermutseling met agent op oudejaarsnacht

“Zo zie je maar hoe één dronken nacht zware gevolgen kan hebben.” Een 23-jarige jongeman uit Gent had geen verdere preek van de rechter in Kortrijk nodig om te beseffen dat hij op oudejaarsnacht 2022 op een fuif over de schreef ging toen hij in de aanval ging tegen twee agenten. Eén van hen liep een breuk op. De rechter

Lees meer »

Auto raakt twee gevels en gedrogeerde bestuurder ramt drie bomen: politie moet tussenbeide komen voor twee ongevallen in Ichtegem

De politie Kouter moest afgelopen weekend driemaal tussenbeide in Ichtegem voor interventies, waarbij het twee keer om een verkeersongeval ging. Bij beide ongevallen was de bestuurder onder invloed van alcohol en/of drugs en werd het rijbewijs voor 15 dagen ingehouden.
The post Auto raakt twee gevels en gedrogeerde bestuurder ramt drie bomen: politie moet tussenbeide komen voor twee ongevallen

Lees meer »

75.000 Nederlanders naar Duitsland om match tegen Engeland bij te wonen: “Massaliteit is uniek in de wereld”

Liefst 75.000 Nederlanders steken vandaag de grens over naar Dortmund voor de match van Nederland tegen Engeland op het EK voetbal. Daarmee wordt opnieuw Oranjehistorie geschreven. In 1907 stonden er slechts negen supporters, inmiddels is er een hele Oranjezee. Hoe komt het dat de Nederlanders zo van het Nederlandse elftal zijn gaan houden? “De Nederlanders maken internationaal furore als fans

Lees meer »

Bitcoin verbruikt meer elektriciteit dan België

Het mijnen van de cryptomunt Bitcoin verbruikt meer elektriciteit dan België. Dat heeft de VN-conferentie over handel en ontwikkeling (UNCTAD) woensdag gezegd tijdens de voorstelling van het Digital Economy Report 2024. De opkomst van artificiële intelligentie en cryptomunten heeft het energieverbruik van de techsector de afgelopen jaren drastisch doen stijgen.

Lees meer »

Brugge renoveert veertien stadsgebouwen op duurzame wijze

De Stad Brugge wil de energetische renovaties versnellen. Daarom wordt een samenwerking aangegaan met D-Watt, die optreedt als Energy Service Company (ESCO) voor de energetische renovatie van veertien stadsgebouwen. Er wordt in het project 6,6 miljoen euro geïnvesteerd.
The post Brugge renoveert veertien stadsgebouwen op duurzame wijze appeared first on KW.be.

Lees meer »