61-jarige fietser in levensgevaar na val in gracht: onderzoek naar omstandigheden

De hulpdiensten werden woensdagavond opgeroepen nadat een passant een fietser aantrof in het water van de gracht langs de landelijke Klarewal in Alveringem. De 61-jarige man uit Lo-Reninge lag met zijn gezicht in het water en moest ter plaatse gereanimeerd worden. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzocht of de man het slachtoffer werd van een aanrijding, maar dat bleek niet het geval te zijn.

Het was een passant die rond 19 uur op de lange maar landelijke en afgelegen Klarewal passeerde en plots een fiets opmerkte in de gracht. De passant stopte en merkte daarop meteen het lichaam van een man op in het water. De man lag met zijn gezicht in het water en bleek bewusteloos te zijn. Zowel een ambulance, de MUG-dienst als de politie en brandweer werden opgeroepen. De ambulanciers konden de man snel uit het water halen waarna ze hem ter plaatse langdurig reanimeerden. Het bleek om een 61-jarige man uit Lo-Reninge te gaan. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Geen aanrijding

Het was onduidelijk wat er de man overkomen is. Hij belandde in de gracht ter hoogte van een bocht, waarbij hij even voordien in de graskant was gereden. Om uit te sluiten of het om een aanrijding ging, kwam de brandweer met verlichting en een tent ter plaatse. Het onderzoek leverde echter niets op. Er waren geen bandensporen te zien in de buurt, noch op het gras en bovendien was de fietser zelf niet gewond. Ook zijn fiets vertoonde geen sporen van een aanrijding.

Hoe de man dan wel in het water van de gracht belandde, is onduidelijk. Ofwel werd de man onwel, ofwel maakte hij een stuurfout waarna hij in de gracht belandde en bijna verdronk. Het parket werd verwittigd. Na onderzoek door de politie ter plaatse werd de plaats na anderhalf uur terug vrijgegeven. (JH)

The post 61-jarige fietser in levensgevaar na val in gracht: onderzoek naar omstandigheden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Europa zal lastpak Orban wel overleven

Hongarije is het volgend half jaar voorzitter van de EU, en dat betekent dat euroscepticus Viktor Orban vol in de schijnwerpers staat. Hoewel de Hongaarse premier als een lastpak te boek staat, wordt niet verwacht dat hij veel problemen kan veroorzaken.

Lees meer »

Voorzitter Vlaams Belang Wervik Rudy Denys verhuist naar Blankenberge: “Nood aan een nieuwe start in een andere omgeving”

Voorzitter Rudy Denys (62) van het Vlaams Belang Wervik verhuist binnenkort naar Blankenberge en sluit daar aan bij de plaatselijke afdeling. “Met pijn in het hart heb ik deze beslissing genomen, daar ik nood heb aan een nieuwe start in een andere omgeving”, zegt Rudy. “Het was tijd voor iets anders. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoeveel betaal je deze zomer voor een huurappartement aan zee? “Een volledige week hier is goedkoper dan 5 nachten Knokke”

Een appartement huren aan de Belgische kust is deze zomer gemiddeld zes procent duurder dan vorig jaar. Hoeveel moet je inmiddels rekenen voor een week aan zee? En waarom werden enkele populaire kustgemeenten fors duurder? Het meest betaal je weinig verrassend in Knokke. Maar in deze pittoreske badplaats ligt de weekprijs volgens de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en HUSWELL liefst

Lees meer »

Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie nieuwkomers voor

Met onder meer Toon Cafmeyer, gepensioneerd diensthoofd van de Groendienst, op de lijst hoopt Groen Ieper in oktober minstens drie zetels te winnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Om het programma bekend te maken, lanceren lijsttrekker Sam Vancayseele en co op zaterdag 6 juli de campagne ‘De 100 dagen van Groen Ieper’.
The post Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaar­begin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Pluspunt voor de consument: de koopjesperiode belooft maandag meteen met stevige kortingen van start te gaan.

Lees meer »