40 kinderen ontvangen diploma tijdens Junior Techniekacademie in Anzegem

De Techniekacademie wil jongeren laten kennismaken met technologie en wetenschap aan de hand van workshops. “Veertig kinderen van het derde en vierde leerjaar leefden zich volop uit tijdens de Junior Techniekacademie en gingen de verschillende technische uitdagingen aan in een veilige en leuke sfeer”, vertelt schepen van Onderwijs Pauline Van Marcke (Samenéén).

De focus lag op onderzoekend en ontwerpend leren. “De kinderen konden echt zelf aan de slag om te ontdekken en te creëren”, licht schepen Van Marcke toe. De Techniekacademie is een initiatief van Hogeschool VIVES met de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen, de provincie West-Vlaanderen en tal van bedrijven/sectoren en lokale besturen. “We zijn oprecht trots dat we als gemeente ons steentje in kunnen bijdragen.”

Proeven van verschillende technieken

De projecten bestonden uit zes uitdagende workshops die rond drie technische projecten opgebouwd waren. Deze editie lag de focus op hout, textiel en programmeren. In hout maakten ze ‘De gekke hanger’, waarbij gewerkt werd met zaag en hamer.

“Elk project prikkelde en liet hen kennismaken met nieuwe manieren van denken en uitproberen”

Een tweede project was ‘Maak je eigen unieke etui’ waarbij ieder een originele pennenzak creëerde met vilt en decoratiemateriaal. Het derde luik was programmeren onder de naam ‘Lego Spike Essential’ met als opdracht een eigen pretpark maken met een draaimolen en reuzenrad.

Ongedwongen en creatief

Via de Techniekacademie maken de kinderen al heel vroeg kennis met Stem en Techniek op een losse, ongedwongen manier. “Ze kregen de kans om de wetenschapper, technieker en creatieveling in zichzelf te ontdekken”, aldus de schepen. “Er was heel veel enthousiasme bij de kinderen. Elk project prikkelde en liet hen kennismaken met nieuwe manieren van denken en uitproberen.”

Veel (groot)ouders kwamen kijken naar de overhandiging van het diploma, waarna iedereen genoot van een drankje aangeboden door de gemeente. In het voorjaar van 2024 staat de reeks Tiener Techniekacademie gepland voor het eerste en tweede middelbaar. Inschrijven hiervoor kan vanaf 11 december. Alle info is te vinden via www.techniekacademie.be.

The post 40 kinderen ontvangen diploma tijdens Junior Techniekacademie in Anzegem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

‘Familiedag’ achter de schermen van de eedaflegging: knuffelen met papa, Fifa spelen en nog snel de baby eten geven

Ze waren er op hun Paasbest bij, maar de meeste Vlaamse volksvertegenwoordigers – en hun trotse gevolg – hebben gisteren toch vooral moeten doen wat ze in het parlement helaas nog vaak zullen moeten doen: wachten. En dus had de eedaflegging meer weg van een familiedag: met opa Jo, fruitpap, fifa-spelletjes, een knuffelzachte papa zonder snor en een nieuwe handtas

Lees meer »

Weer yoga in de weide van boer Jos

In de weide van boer Jos in Reningelst kan je op vrijdag 12 juli opnieuw een workshop yoga volgen. Dit jaar wordt gekozen voor een avondsessie.
The post Weer yoga in de weide van boer Jos appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voor het eerst in 36 jaar geen Belg in olympisch enkeltennis? Zizou Bergs moet rekenen op afzegger(s) voor plekje in Parijs 2024

Staat er deze zomer geen enkele Belg in het olympische enkelspel? Ons tennisland leeft in onzekerheid. Zizou Bergs staat wel op de drempel van Parijs 2024, maar heeft nog één afzegging van een andere tennisser nodig voor zijn doel. Hij wil niet liever dan deelnemen, maar dat bleek niet zo voor Elise Mertens: wat maakt het waarde-oordeel in tennis over

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaming Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond de Vlaming Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

“Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers Frankrijk denigrerend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »