Werken aan Manitobaparking in Wenduine naderen voltooiing

De werken aan de Manitobaparking in Wenduine gaan goed vooruit. “We hebben de rioleringswerken voltooid en zijn gestart met de plaatsing van de straatkolken. Daarnaast werden ook de betonnen bakken voor de afvalstraat geleverd. De aannemer ging ondertussen reeds van start met de voorbereidende werken om deze te plaatsen”, klinkt het bij het Agentschap Wegen en Verkeer. Alle funderingen zullen tegen de kerstvakantie aangelegd zijn, maar de parkeerplaatsen op het terrein kunnen nog niet in gebruik genomen worden. Die afwerkingen vinden, afhankelijk van het weer, plaats eind dit jaar of begin 2024.

In fase 3 van de herinrichting van de Ringlaan wordt er momenteel gewerkt tussen de Harpoenlaan en de Leopold II-laan. De eerste funderingswerken werden uitgevoerd en er werden ook al bouwputten gebouwd voor de aanleg van de riolering. Daarnaast werkt de aannemer ook aan een klein stukje boven de grond. Daarbij werden al kantstroken geplaatst, die aansluiten op de afgeronde fase 2. Als alles volgens plan verloopt, dan zal fase 3 van de werken afgerond worden in de zomer van 2024.

Verkeersmaatregelen

De bestaande verkeersmaatregelen blijven ondertussen gelden. Dat betekent dat verkeer tussen De Haan en Brugge in beide richtingen omrijdt via de Leopold II-laan, De Smet de Naeyerlaan (N317), de Ringlaan (N34) en de Brugsesteenweg (N307). Voor fietsers is er geen omleiding: het kruispunt van de Ringlaan met de Brugsesteenweg is opengesteld. Dat wil zeggen dat fietsers zich dus vlot van en naar Wenduine-Centrum kunnen verplaatsen.

Fase 4

In fase 4 (najaar ’24 – voorjaar ’25) wordt er gewerkt op de Ringlaan en de Nieuwe Rijksweg, tussen de Leopold II-laan en de Duindoornlaan. Ook het Hoppinpunt op de Ringlaan, aan het kruispunt met de Leopold II-laan, wordt dan aangelegd.

The post Werken aan Manitobaparking in Wenduine naderen voltooiing is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

Kortrijk onthardt en vergroent ook op 29 speelplaatsen: “300 extra bomen en 760.000 liter regenwateropvang”

Niet enkel op ons publiek domein, maar ook in de Kortrijkse scholen is de vergroeningsgolf sterk ingezet. “Intussen hielpen we sedert 2019 29 scholen op weg naar een groene speelplaats. Die maken niet enkel kinderen gelukkiger, ze zorgen bovendien voor klimaatrobuuste en biodiverse plekken in onze stad”, aldus Bert Herrewyn, schepen van Klimaat, Biodiversiteit, Kinderen en Jongeren.
The post

Lees meer »

Kostprijs is vaak bepalend voor behandeling ADHD

De helft van de artsen schrijft vaak niet de meest geschikte ADHD-behandeling voor vanwege beperkingen in de terugbetalingsregeling. Dat blijkt uit een bevraging door het socialistische ziekenfonds Solidaris en het kennis- en expertisecentrum ADHD Centrum ZitStil bij Vlaamse kinderpsychiaters en pediaters, waarover De Morgen dinsdag bericht.

Lees meer »

Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Gigue is door het faillissement van Duror Fashion Group het slachtoffer geworden van “te veel management”. Dat zegt oud-designer Jo Wyckmans (79). De oprichter van het merk was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. In 2017 kwam zijn Gigue in handen van Duror, de groep die modemerk Terre Bleue oprichtte. “Toen zag ik het onheil

Lees meer »