Valse bankmedewerker klopt aan bij bejaard koppel in Kortrijk: politie geeft persoonsbeschrijving

Op maandag 20 november, rond 18.00 uur, was er een crimineel op pad die zich valselijk voordeed als bankmedewerker. Hij probeerde een bejaard koppel uit de Sint-Janslaan in Kortrijk op te lichten.

Een zogenaamde bankmedewerker deelde aan de parlofoon in de gemeenschappelijke hal van het appartementsblok mee dat er een bedrag van 600 euro van de bankrekening van het bejaarde koppel werd overgeschreven door criminelen. Om dat verdwenen geld te recupereren zou er onmiddellijk een collega bankmedewerker langskomen tot aan het appartement om de bankkaart te blokkeren.

Het koppel werd hierbij verzocht om de gemeenschappelijke toegangsdeur van het appartementsblok te openen zodat die zogezegde bankmedewerker snel binnen kon.

Op die manier geraakte de oplichter tot in het appartement van de slachtoffers. Hij werd echter opgeschrikt door geluid van de dichtste buren van de slachtoffers en besloot om de aftocht te blazen. Aan het bejaarde koppel gaf hij de uitleg dat hij zijn kaartlezer uit de auto ging halen. Ze zagen hem niet meer terug, dus hij slaagde niet in zijn opzet.

De verdachte heeft zwart krulhaar, een smalle lichaamsbouw, praat met een Hollands accent, is ongeveer 22 jaar oud en 175 cm groot.

Wie meer info heeft over soortgelijke feiten of zelf slachtoffer werd, moet zo snel mogelijk de politiezone Vlas contacteren door het lokaal oproepnummer 1701 te bellen.

The post Valse bankmedewerker klopt aan bij bejaard koppel in Kortrijk: politie geeft persoonsbeschrijving is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Brugse Kinderkrak Arthur Defour ontvangen in stadhuis door Burgemeester

Vrijdagvoormiddag werd Arthur Defour (15), die in april van Krant van West-Vlaanderen de titel van Kinderkrak van Brugge kreeg, door burgemeester Dirk De fauw ontvangen in het stadhuis. De jongeman die in opleiding is bij de jeugdbrandweer hielp vorig jaar de spuitgasten bij een woningbrand in zijn buurt.
The post Brugse Kinderkrak Arthur Defour ontvangen in stadhuis door Burgemeester

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

25.000 huisartsen hebben afgelopen week een brief van het Riziv gekregen waarin staat of ze te veel antibiotica voorschrijven. Wie blijft volharden, dreigt een boete te krijgen. “De cijfers zwart op wit zien, dwingt je om je eigen gedrag en dat van jouw collega’s in vraag te stellen.”

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar rekent op steun van fans: “We moeten samen eenheid vormen”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me verschrikkelijk”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »