Turkse overnemers duwen Eendracht Aalst dieper in schuldenput: ‘Ze beloven miljoenen, waarom betalen ze de facturen dan niet?’

Amateurvoetbalploeg Eendracht Aalst verkeert in zwaar weer. Een groep Turkse overnemers startte met torenhoge ambities, maar stapelt nu vooral de onbetaalde facturen op. Het voortbestaan van de jeugdwerking komt in gevaar.

Meer krantenkoppen in België

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

Liveblog formatie – Wordt De Wever woensdag formateur? Rik Van Cauwelaert: “Met wat ik nu hoor, zit kans erin”

Dit weekend waren er nog afzonderlijke gesprekken, maar morgen wil federaal preformateur Bart De Wever (N-VA) CD&V, Vooruit, MR en Les Engagés samen rond de tafel brengen. Of hij woensdag dan al formateur kan worden voor een nieuwe federale regering? Politiek analist Rik Van Cauwelaert heeft er wel een goed oog in. Volg de laatste updates hier in onze liveblog.

Lees meer »

Navo houdt Oekraïne aan het lijntje

De staats- en regeringsleiders van de Navo wacht in Washington een lastige evenwichtsoefening. Ze moeten eenheid uitstralen en de steun aan Kiev Trump-bestendig maken, maar het Oekraïense lidmaatschap komt geen stap dichterbij.

Lees meer »

WEERBERICHT. “Het gaat even op… en daarna weer af”: maandag en dinsdag droog en warmer, dan opnieuw de wisselvalligheid in

Geen zondag vandaag die zijn naam eer aandoet. De dag begint op veel plaatsen nog met brede opklaringen en hoge wolkenvelden, nadien verschijnen er meer wolkenvelden die vooral in het westen en het noordwesten van het land vergezeld gaan van buien. In het oosten en het zuidoosten blijft het meestal droog. De maxima schommelen tussen 16 en 18 graden in

Lees meer »

Hotel La Réserve in Knokke-Heist krijgt label ‘vijf sterren superior’

Een jaar na de opening, heeft het bekende hotel ‘La Réserve’ het label ‘5 sterren superior’ gekregen. Dat is de hoogst mogelijke score die een hotel in ons land kan krijgen. Het hotel werd enkele jaren geleden gekocht door ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys die het volledig gerenoveerd en opgewaardeerd hebben. Hun ambitie is om met ‘La Réserve’ deel

Lees meer »

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »

Morgen politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken morgen naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »