Tom neemt fakkel over van jeugdcoördinator Sven bij Jong Helkijn: “Ik heb er heel veel zin in”

Tom Laurez heeft bij Jong Helkijn het takenpakket van jeugdcoördinator Sven Vandekerckhove overgenomen. Sven wil zich in de toekomst meer focussen op de technische taken in de voetbalclub.

Sven Vandekerckhove blikt alvast positief terug op zijn periode als jeugdcoördinator. Na het overlijden van Rik Vandevenne probeerden Conny Seynaeve, de echtgenote van Rik, en Sven zijn taken over te nemen. Sven trok de kaart van de digitalisering van de club door in zijn takenpakket als jeugdcoördinator. Dit nam echter veel tijd in beslag waardoor hij in het weekend minder tijd kon doorbrengen op de club. Als jeugdcoördinator ben je het aanspreekpunt voor spelers, trainers en de vele ouders. Als je dan minder vaak aanwezig bent op de club, is dat niet ideaal. Daarom werd in samenspraak met Conny op zoek gegaan naar de perfecte opvolger.

Enthousiast

Conny en Sven kwamen al heel snel bij Tom Laurez uit. Hij is al tien jaar trainer bij Jong Helkijn en hij kent de club door en door. Tom reageerde dan ook meteen heel enthousiast en nam de taak van jeugdcoördinator op zich. “Het was de bedoeling dat Tom een instapperiode had tot januari, maar de eerste weken zijn beter verlopen dan verwacht”, vertelt Sven Vandekerckhove. “Tom is de ideale man om als aanspreekpunt te fungeren voor de trainers, spelers en ouders. Hierdoor heb ik meer tijd voor mijn technische taken en mijn rol binnen het bestuur van Jong Helkijn.”

Ervaring

Tom is blij met zijn snelle start. Die verliep erg vlot omdat Tom de club door en door kent. “Ik ben trainer bij de U8 en vanaf januari leg ik me volledig toe op mijn nieuwe rol”, aldus Tom. “Mijn opstart is alvast heel vlot verlopen. Ik heb er heel veel zin in. Ik kan ook teren op de ervaring van mijn vader want hij was jarenlang jeugdcoördinator bij Sparta Wortegem. Ik twijfel er niet aan, ik heb voldoende ervaring om straks in mijn nieuwe rol de juiste beslissingen te nemen”, aldus Tom Laurez.

Tom wil als jeugdcoördinator ervoor zorgen dat Jong Helkijn weer een volledige jeugd heeft. Nu zijn er namelijk na de U13 geen jeugdploegen meer. Tom beseft wel dat dit een werk van lange adem zal worden. (TB)

The post Tom neemt fakkel over van jeugdcoördinator Sven bij Jong Helkijn: “Ik heb er heel veel zin in” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Angst in Franse kleedkamer voor Duivels”: recordinternational Lloris duimt voor Les Bleus, maar waarschuwt ze ook

Zowel bij België als bij Frankrijk staat vandaag niet het gezicht van de onderlinge halve finale op het WK 2018 in doel: geen Thibaut Courtois, maar evenmin Hugo Lloris. De Franse recordinternational (145 caps) zwaaide begin vorig jaar af. Vanuit de VS volgt hij nu met spanning het burenduel in de achtste finale van het EK: “België kan elke Europese

Lees meer »

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daarvoor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, de assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »

KIJK. De film van de rit: Cavendish schrijft geschiedenis en Pedersen valt in laatste rechte lijn

Mark Cavendish heeft geschiedenis geschreven met zijn 35e etappeze in de Tour. De ‘Manx Missile’ verwees Jasper Philipsen en Alexander Kristoff naar de dichtste ereplaatsen. Mads Pedersen, misschien wel de grootste concurrent van Philipsen voor de groene trui, kwam nog stevig ten val in de laatste rechte lijn. Hij vloog vol tegen de dranghekken en zag een mooi ereplaats door

Lees meer »