Tientallen chauffeurs tanken hele avond spotgoedkoop door storing bij DATS24-tankstation in Blankenberge

Tientallen mensen hebben maandagavond spotgoedkope benzine of diesel kunnen tanken in Blankenberge, bij een tankstation van DATS24. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Door een technische storing bij moederbedrijf Virya Energy wreven heel wat klanten zich maandagavond in de handen na een tankbeurt bij DATS24. De oorzaak van de storing bleek uiteindelijk een systeemfout te zijn. Hierdoor werden een aantal klanten amper tien procent van het totaalbedrag aangerekend. Concreet: wie er maandagavond voor 50 liter had getankt, betaalde slechts voor 5 liter. Lange rijen waren hierdoor uiteraard een gevolg. Uiteindelijk was het feestje rond 23 uur voorbij en werden de bewuste pompen geblokkeerd vanop afstand.

Of er nog een correctie volgt voor de klanten die maandag voor wel heel weinig geld konden tanken, is nog niet duidelijk. Virya Energy geeft later nog meer duiding.

The post Tientallen chauffeurs tanken hele avond spotgoedkoop door storing bij DATS24-tankstation in Blankenberge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jacques Vermeire, Ereburger van Keerbergen: “Mijn trouw hier was Hollywood, dat had Keerbergen nog nooit meegemaakt!”

De gemeente Keerbergen stelde met trots twee buitengewone inwoners aan, die de prestigieuze titel van Ereburger kregen toegekend. Baron Peter Piot en Jacques Vermeire werden gelauwerd voor hun uitzonderlijke prestaties en hun diepe band met de gemeenschap van Keerbergen.
The post Jacques Vermeire, Ereburger van Keerbergen: “Mijn trouw hier was Hollywood, dat had Keerbergen nog nooit meegemaakt!” appeared first

Lees meer »

Derde groot dartstornooi van ‘t Pompierke zal pas in 2026 plaatsvinden: “Europahal is helaas niet beschikbaar”

Er zal in februari 2025 geen groot dartstornooi plaatsvinden in de Europahal in Tielt. De voorbije twee jaar zorgde de dartsclub van café ‘t Pompierke er voor een groots opgezet open dartstornooi, met liefst 500 deelnemers bij de recentste editie. Wel komt er een kleinschaliger alternatief in Club 77 in Schuiferskapelle.
The post Derde groot dartstornooi van ‘t Pompierke

Lees meer »

Iraanse ayatollah Ali Khamenei preekt voor het eerst in vijf jaar tijdens vrijdaggebed: “Onze vijand wil wig drijven tussen alle moslims”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Dion De Neve is bij KV Kortrijk een belangrijke speler geworden: “Ik probeer nog meer lef in het voetbalspel te brengen”

Hoe belangrijk Dion De Neve (23) voor KV Kortrijk is geworden, blijkt ook wanneer hij er niet bij is, zoals vorige zondag tegen Union wegens een voetblessure die hij op training opliep. “Ik ben”, zegt hij, “mentaal sterker geworden.” Een gesprek over zijn progressie.
The post Dion De Neve is bij KV Kortrijk een belangrijke speler geworden: “Ik probeer

Lees meer »

België zendt zijn hooligans uit

Belgische hooligans bouwen in Europa snel een kwalijke reputatie op. Aanbevelingen tegen die spiraal van geweld bestaan al jarenlang, maar niemand neemt de moeite ze radicaal en zonder voorbehoud door te voeren

Lees meer »

Griepvaccinatie bij ouderen blijft te laag: experts roepen op om prik te zetten

Griepvaccinatie is cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten, ver onder het doel van 75 procent van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat moet beter, zeggen experts woensdag op een persconferentie van huisartsenvereniging SSMG, waar ook viroloog Marc Van Ranst zijn licht liet schijnen over het komende

Lees meer »

Menen verslaat Roeselare opnieuw in volleybaltopper

Landskampioen Roeselare heeft geen revanche kunnen nemen voor de verloren Super Cup, die het drie weken terug met 3-1 aan Menen moest laten. In de topper van de vierde speeldag in de hoogste nationale volleybalafdeling ging de landskampioen zaterdag opnieuw met 3-1 onderuit bij Menen. 25-15, 17-25, 25-23 en 30-28 waren de setstanden in het West-Vlaamse burenduel.
The post

Lees meer »

Vlaamse regering wil apart stroomcontract voor laadpaal of warmtepomp: hoe werkt dat precies? En waar zit jouw voordeel?

De nieuwe Vlaamse regering wil dat gezinnen meerdere stroomcontracten kunnen afsluiten. Zo moet het mogelijk worden voor hetzelfde aansluitpunt zowel een apart stroomcontract voor de autolaadpaal als een voor de warmtepomp af te sluiten. Hoeveel bespaar je daarmee? En moet je dan extra elektriciteitsmeters laten installeren? Energie-expert Alex Polfliet legt uit hoe dat nieuwe systeem in zijn werk zou gaan.

Lees meer »